Avtackning på jobbet!

Idag har jag och Jonathan varit i Västerås för att säga hejdå till mina arbetskamrater. När vi kom så var fickarummet fullat av personal och smörgåstårta och fikabröd. Det var inte bara jag som skulle avtackas utan också en annan kolega som ska flytta till Findland och jobba på strålbehandlingen. Kollegorna sa några vackra ord och överräckte en present och senare så sade chefen några väl valda ord och fick även där en present och en enorm och fin blomsteruppsättning. Det var mycke trevligt och lite sorgligt eftersom jag kommer att sakna dem. Men mina nya kollegor kommer säkert vara minst lika trevliga, hoppas jag. 

Efter det så for vi vidare till IKEA och köpte barnspärr till lådor och skåp, lakan och en diskborste. Det blev inte mer än det men efter vi har flyttat så kommer jag inte vara lika "tyglad" som jag var nu, hi hi hi. Jonathan fick en barnportion mat på IKEA (köttbullar med potatismos och lingon) men var inte vidare intresserad....men han verkar tycka om lingonsylt!

Sen på eftermiddan så målade jag och Jonathan med kritor. Jag målade på ett papper och han på sitt, helt själv utan någon hjälp, han är så duktig! Det var första gången han målade så det verkar han gilla. Den täckningen ska jag rama in sen....det är ju kul att spara på den första täckningen och visa den för honom när han blir äldre.


Här håller Jonathan på att smaska i sig sitt byte.....RÅGFRAS!


 Avtackning på jobbet.


Jonathan äter lite köttbullar med potatismos och lingonsylt på IKEA.


Jonathan leker med "Puffe" med ett presentsnöre, dem båda tycker det är jättekul.


Jonathan visar sin konstnärliga sida för första gången, se hur fint han ritar.


När är konstverket klart, vad tycks?

// Kristin!


Inskrivning hos barnmorskan!

Jag lämnade Jonathan på dagis kl:07:45 för första gången. Han kommer att äta frukost, mellis, lunch, sova lunch och mellis igen och sen kommer jag och hämtar honom kl:15:00.

Efter det jag lämnade honom på dagis, så cyklade jag till barnmorskemottagningen. Där skulle jag skrivas in och ta en del tester och prata. Jag fick reda på att jag är idag 10 veckor och 2 dagar gången och att "smurfelina" beräknas att komma ut den 21 mars. Jag har redan gott upp cirka 5-6 kilo men det beror nog på att jag har mått illa och behövt äta cirka varannan timme. Jag börjar må bättre nu och börjar tänka på vad jag sätter i mig. Jag ska snart börja med morgonsim (2 dagar i veckan), så fort mitt illamående gått över och sen ska jag och Lovisa (som också är gravid i vecka 13) power walk någon gång i veckan. Sen vid jul ska vi också gå på vattengympa. Jag ska försöka göra allt för att slippa gå upp 30kg under denna gravidiet, som jag gjorde under första.

Innan jag hämtade Jonathan på dagis så tog jag en tur på stan för att se om jag hittade några bra mamma byxor med låg mudd (hittade ett par på polarn och pyret som jag köpte) och några tunikor (hittade inga). Ska iväg till Tuna park ikväll med Lovisa för och se om man hittar något där.
Hämtade Jonathan på dagis, som var ute och lekte. Vi inte alls sugen på att gå hem men men så kan det vara ibland. Allt hade gott bra på dagis men var inte så sugen på lunch.

På vägen hem så cyklade jag förbi vårat blivande hem och där hade de lagt platter på terassen. Det börjar närma sig med storm steg nu. Vi packade våra första flyttkartonger nu i helgen.


Jonathan på dagis imorse.

Ingången till dagis från sundbyvägen, ingången till körsbär är snett till vänster rakt fram.

Ingången till Körsbär, första avd på vänster sida.

// Kristin

Helgens äventyr

I Lördags var vi hos Lovisa, Micke och Smilla och hade kräftskiva (knytis). Det var väldigt trevligt och mycke gott. Detta måste vi fortsätta med varje år. Nästa år kan vi ju vara hos och och på vår fina terass.....

Sen på Söndagen var vi och grattade Robert och Sandra (båda har fyllt rätt så nyligen) och givetvis ville vi också träffa Hugo. Vi var bara där ett par timmar för att sedan komma lagom hem till Kjula där dem bjöd på "grillmat" vilket alltid är så gott. I bilfärden till Kjula så satt jag bredvid förarsätet och det var inte särskilt bekvämt pga bilbarnstolen stor bakom så att jag inte får plats med mina ben. Detta problem löste vi med att flytta stolen så att den står i mitten av baksätet, Mycket bättre benutrymme där framme nu, SKÖNT! Och sen så läste jag er (Kjula) komentar på att ni önskar med bilder så ska jag bättra mig på den fronten.

Idag Måndag var Jonathan på Dagis från 08:45 till 13:45, han både åt och sov där och det hade tydligen gått jättebra. Till lunch så bjöds det på korv med ris och sås, korven var tydligen mycke populär.

// Kristin med Familj

21/8 Fredag

Nu var det ett tag sedan jag skrev....jag ska försöka bättra mig på den punkten.
I förrgår var vi på en hej då fest hos Ellen och Johannes som var mycket trevligt tillställning. Dem ska nu på Lördag flytta upp till Umeå för att studera. Tråkigt att dem ska flytta men det är nyttigt och intressant att flytta till en ny stad, men det kan också vara fufft men de har ju varandra så det kommer att gå jätte bra.

Jonathan utvecklar sig hela tiden och förstår mer och mer vad man säger och ber han att göra det en och det andra och han förstår precis vad man menar, det sär så roligt att se utvecklingen!
Han har idag varit på dagis och det går hur bra som helst. Han är inte ledsen eller så, varken när jag lämnar honom eller när jag hämtar, men det kommer nog den dagen när han kommer att klaga. Som tex. idag när jag hämtade honom så kom jag och så tittade jag ett litet tag när han lekte och sen sa jag bara att nu går vi hem och då kom han och tog mig i handen och så gick vi för att ta på oss skorna föra att åka hem. Jag njuter så länge det vara!

// Kristin 

Inskolning på dagis

Nu har Jonathan varit på dagis i tre dagar (2 timmar per dag). Första dagen på dagis var i Tisdags och direkt när han kom kutade han rakt ut och började leka och krama fröknarna, det var så roligt att se. Medans de andra barnen som också skolades in var lite mer försiktiga. Fram till idag så har jag och Martin varit i samma rum som Jonathan men vi fick bara sitta och tiita och pyssla. Vad hade i uppgift att klistra lite bilder på Jonathan och hans familj på ett papper som vi prydde med lite guld stjärnor. Dessa bilder kan Jonathan titta på när han vill och så vet ju fröknarna om hur farmor och mormor osv. ser ut och vad de heter. 
Idag så var det första dagen som jag och Martin fick "låssas" lämna Jonathan och vi gick till fikarummet. Det gick jätte bra och han hade det roligt och lekte medans vi var borta, grät inte en ändaste gång, vad skönt. Sen var det inga problem med att hämta och cykla hem efteråt. Han börjar bli så stor, vår "lilla" Jonathan.

// Kristin!  

Tack!

Under tiden Jag och Martin var i Rom så var Jonathan först hos farmor Ewa och farfar Ali. Efter två nätter så kördes han över till farfar TB och farmor Bettan. Där lekte han med sin kusin Hugo. Sista anhalten var hos mormor och morfar, där han sov en natt. Jag och Martin vill tacka alla som hjälpte till och tog hand om Jonathan medan vi var borta i Rom och njöt,  det var tack vare er att vi kunde resa till Rom och vila upp oss lite. Denna resa var vår sista resa på tu man hand på ett långt tag med tanke på att vi får tillökning i Mars. TACK till er alla för all hjälp!!!! och som vi har förståt så har Jonathan haft det kul och skött sig.

// Kristin och Martin


Rom resa!


Nu har vi fått uppleva Rom. Vi (Jag och Martin) var där mellan den 6-9 augusti. Vi kom dit på torsdags förmiddagen och cackade in oss på hotellet, strax därefter så gav vi oss i väg för att leta upp ett litet trevligt lunch ställe. Därefter bestämde vi oss för att gå ner för att se Forum Romanum och Colluseum. Vilka vackra romerska antika byggnader och konstverk men vi kunde tyvärr inte njuta till fullo pga den extremt höga värmen. Denna dag avslutade vi ganska tidigt på en fin kvarters korg nära hotellet. 

Följande dagar såg vi Spanska trappan, Via Condotti (rikemans shoppinggata), Vatikanstaten ( St Peters kyrkan) + museet med de många fina Michelangio målningarna, fontana di trevi och många parker och torg (piazza) med mera. 
Sista dagen när vi var vid Spanska trappan så köpte jag och martin en varsin glass i en glassbar. Martin ville ha tre glasskulor i en bägare medan jag ville ha en strut med kanten doppad i choklad och nötter och med två glasskullor. När han hade gjort min glass och vände sig till mig och visade upp den så blev jag SHOKAD. Den glassen var så otroligt stor utan min vetskap, jag ville ju bara ha en strut med två kulor, inte kunde man ana att man skulle få ett sånt stort spektakel. När jag sen skulle bestala för våra glassar så slutade notan på 18,50 euro (bara min glass kostade 15 euro). Jag blev igen SHOKAD men vad ska jag göra....det var bara att betala. Sen räckte det inte där utan man han ju inte äta upp glassen innan den smälte så jag var så kladdig och typ all glass bara smälte iväg ner på gatan (den italienska glassen är mycket mjukare än den "svenska"), jag vet inte hur man ska kunna äta denna glass på ett med korrekt sätt. Ni ser en bild på min glass här nere. 

Vi har haft det trevligt här i Rom men vi var missnöjda över all traffik som kör överallt och på alla gator. Och sen så kanske det inte var den bästa tiden för en storstade resa under den varmaste perioden, jag skulle rekomendera att resa under vår eller höst. Nu är vi iallafall hemma igen med mycket trötta fötter, vi gick överallt vi tog ingen buss eller tunnelbana förutom till flygplatsen, vilket kanske var dumt men då kanske vi hade missat en del upplevelser på vägen.


  
Coluseum


 
          

Paddlingstur

Jag och Martin var ute i helgen på en paddlingstur i mälaren. Vi tältade, grillade, fiskade och vi tog också ett dopp i sjön.
Vädret var sisådär på Lördagen men på Söndagen blev vi väckta av den fina morgon solen, mycke vacker morgon. 
Jonathan fick ju självklart inte följa med på paddlingsturen. Han sov hos sin morbror Magnus och busade och lekte med Malcolm.

Vårat läger på vår egna lilla ö. Hade två små steniga stränder på var sin sida om lägret.


Martin håller på att hugga ved.


Här har Martin lyckats få igång på elden...med hjälp av lite stearin.


Vår kanot.


Det blev lite fiskning efter middagen.


Detta träd hamnade i elden.


Frukost i morgon solsken.



 

RSS 2.0