Nu blommar syrenen, nu är det sommar!


Helgen som var i bilder.


Nytatuerad Jonathan.

Arvid pratar med farfar i en liten lossas telefon (duplo).

Mys i kolonilotten.







En mycket smidig Robert tar sig in genom kolonilottens fönster för att ta ut något ur kylen. (Nymålade golv delar av huset).

Jäser!

Arvid är en buse och häller ut många russin på golvet och sen äter han upp än del och resten kastas.

Planterat nya tomatplanter och lite örter.

Lite fina pelargoner piffar vi upp terassen med.

Nybadade pojkar som snart ska sova.
Det var den helgen.

// Kristin

Premiär!!!

I fredags var jag med barnen på Parken Zoo, premiärturen för säsongen.  Packat med fika och vi cyklade dit. Fick punktering efter några meter och tog en tur förbi cykelverkstan. Dom fixade det med än gång. Vilken bra service! Väl framme på parken tittade vi på tigrar, lejon, apor mfl och fikade bland djuren.  Givetvis blev det lite karusellåkning med. 2 timmars tur blev det men jag tycker det är skönt med att titta på några djur åt gången, om man får välja.


Lejonfamiljen.


Jonathan vågade åka "lilla" fritt fall själv.
Tut tut!

// Kristin

London Here We Come!

Efter att ha sätt Fantomen på operan hemma i tv soffan med Martin kände jag starka behov att se den på "riktigt". (har sätt den på operan i Stockholm som tonåring). Då är det London som gäller och det visade sig att Peter Jöback spelar fantomen fram till september, kanon.
Det blir jag och Fia som åker, girlpower!
Beställde flygbiljetter igår och köpte biljetter till Phantom of the opera imorse. Nu saknas det hotell men det fixar jag snart:).
Är så laddad för det här!


Uppföljning!

Vår krydd- och salladsodling går strålande. Det är dax att plantera om salladen och dillen och det dröjer inte länge innan basilikan måste planteras om men dom andra kryddorna tar lite längre tid på sig men jag ser att det händer något och det är bra!


Alla ska vara med och hjälpa till.

Omplanteringsdax.

Se så det har växt. Har nog sått för många frön men man lär sig så länge man lever :).

Och nu ska dom växa sig större.
// Kristin

Nya löparskor

Äntligen har jag funnit ett par bra löparskor till mina komplicerade fötter. Har bytt två gånger men den tredje blev bra:). Det blev herrskor pga att jag behöver ett par bredare skor. Nu ska jag ut och promenera och leka med barnen i lekparken med dom. Ingen planerad löpning blir det inte, det tror jag inte mina fötter orkar med och sen tycker jag det inte är så roligt. Valde att köpa löparskor för dom har en bra dämpning och det gillar mina fötter.


// Kristin

Ny köksmatta!

Det var inte längesedan vi köpte ny köksmatta (feb) och nu är de dags igen. Upptäckte att det smuttades ner mer än vad jag trodde och nu har jag fått det bevisat. Nu är det plastmatta som gäller, går lätt att torka av och tvätta i vanlig tvättmaskin.
Om ni kommer ihåg så hade vi en plastmatta innan den trasmatta i tyg men plasten gick sönder. Nu har vi köpt en plastmatta i bästa kvalité, så nu kommer den hålla länge.


// Kristin

Odlingsdax!

Var förbi med barnen på Växtriket och inhandlade lite frön och en odlingsbox. Jag vet att jag kan vara lite sent ute men tiden får visa om det kommer några gröna stjälkar eller inte. Jag kommer att göra några uppföljningar här på bloggen och ni får då se resultatet. Det här ska bli spännande och Jonathan är taggad.





// Kristin

Vackert!

Våren är en av mina favorit årstider, går mot ljuset! Naturen sprudlar och jag kan inte må annat än bra!


1 maj demostrationer

1 maj är en känd demostrations dag. Det är liv i rörelse på stan och solen sken. Vi (jag och barnen, Martin Var borta i ett annat ärende med sin bror) uträttade lite ärenden på stan och sen köpte vi lite fikabröd på Hemköp och gick till stadsparken för att pick-nicka där och mata änderna med lite överblitet bröd och sedan självklart leka i lekparken.

I från parken hörde vi demostrationståg som passerade och dom gapade ut sitt budskap. Det var nasisterna som passerade. Sedan fanns det givetvis motdemostranter och polisen försökte hålla dessa grupper på behörigt avstånd.

Efter ett tag så gick vi hemåt och skulle leka på gården men när vi nästan var ute ur parken så kom det springande människor och strax efter det nazister med stora demestrationsflaggor. Jag var mitt i melllan dessa grupper (hur jag nu lyckades med det) och dom började kasta stenar på varandra och jag försökte springa därifrån. Det var hemsk upplevelse och sedan att jag hade mina barn med mig och som tur var blev vi inte träffade. 

Vi skyndade oss hem men dom sprang mot oss och hjärtat började slå starkare. Väl hemma och låst dörr kände jag mig lite tryggare. Svårt att beskriva och förstå hur det gick till men hemskt kändes det. Det kunde gott illa.

// Kristin


RSS 2.0