Tillbaka till verkligheten!

Nu har det gått några veckor sedan vår semester avslutades och vi är tillbaka till verkligheten med allt som hör till. Dagis/skol- lämningar och -hämtningar, arbete för oss båda, träning, fotbollsträning och dans för Jonathan. Sen är det trädgårdsskötsel, städning, tvättning, matlagning och plock plock och mer plock. Det är många bollar i luften och det gäller att vara fokuserad och inte planera för mycket utanför ramarna. Det är ett fulltidsarbete att vara en familj på fem familjemedlemmar och "egen tid" existerar nästan inte.
Det här är som många med mig går igenom/har gått igenom och känner igen sig i och jag förstår att så här kommer det se ut några år framför oss nu. Så det gäller att följa med strömmen och leva i nuet och njuta av småbarnstiden ( i vår bubbla).
 
I och med den här stora omställningen och lämnat föräldraledigheten så har vår lilla Elsa blivit stor och börjat på dagis. Inskolning har gått bra (som med våra tidigare barn) men Elsa är lite mer reserverad speciellt för manliga förskolelärare men även för dom som inte är hennes ordinarie förskolelärare. Hennes ordinarie förskolelärare (Åsa, Stina och Sandra) tyr hon sig mer till och sträcker ut armarna till när jag ska lämna över.
 
Jonathan som blivit så stor och flyttat över till skolan stortrivs där. Han har målat självporträtt, vårat hus och även en familjebild som är uppsatta på väggen på skolan. Klassen har börjat lära sig alfabetet är nu på bokstaven C som i clown och cykel.
Så kul att se att han är så stor och nu är det inte långt kvar innan han börjar ettan och får läxor. Tiden går i vissa fall fort fram. Min lilla pojke har blivit stor!
 
Arvid tragglar vidare på Äpple och leker med sin bästa kompis Eddie. Hade en kort tid i början som han inte ville gå till dagis. Vi har pratat med dagis och dom trodde det berodde på att han inte hade vant sig vid att vara tillbaka "full tid" på dagis. Dom tog lite "extra" hand om honom och nu är allt bra. 
Han cyklar till och från dagis och det går så bra och han blir säkrare för varje dag som går och balansen är på topp.
Mina älsklingar tittar på Moraträsk och följer med i rörelserna.
 
Vill nu bara avsluta det här inlägget med att visa mitt senaste projekt som jag hade innan semestern avslutades.
Har sytt "gardintak" till altandelen som är under tak för att gömma undan läkt och diverse annat som stör ögat. Vanlig lakarnsväv med rundstav var det material som användes.
Blev mycket nöjd över resultatet! Före och efter bilder ser ni nedan. 
Innan
Efter
 
 
//Kristin


RSS 2.0