Loppisfynd!

Igår var vi på loppis och gjorde riktiga fynd! Det första fyndet gjordes på en gång, ett Bruka design, Stockholm serveringsfat för 5:- och jag prutade ner det till 4:- (hade 4 lösa kronor i plånboken). Såååååå nöjd!
Har tittat på ett likadant fat på EM möbler och tyckt det varit fint, men man har varit lite småsnål.

Fick även tag på två dekorationskronor för 15:- för båda två, fynd fynd fynd!
Det köptes även ett litet flygplan, bergningsbil och Nalle puh dataspel som Jonathan ville ha.



// Kristin

Sjukstuga!

Denna vecka, söndag till torsdag, har jag varit riktigt sjuk. Jag har halsfluss och och haft hög feber på ca 39,5 grader i 4 dagar och haft svårt att svälja pga halssvullnad. Varje gång jag har svalt något så har det känts som knivar i halsen, det har varit riktigt hemskt! Har inte heller ätit särskilt mycket under dom här dagarna. När jag är sjuk är jag inte sugen på något (och sen vill jag ju inte äta för att jag har så ont i halsen).

I torsdags sökte jag läkare och som höll med mig att det såg illa ut i halsen. Hon tog odlingsprover som jag får svar på efter helgen.
Äter nu penicillin sedan i torsdags och börjar känna mig bättre i halsen, skönt!

Nu när jag börjar äta får jag ta det försiktigt jag får nu lätt ont i magen. Magsäcken har väl minskat och det ska den förbli. Nu ska jag äta tills jag blir mätt och inte fortsätta äta pga att maten är god.
NU KOMMER ETT NYTT JAG!

// Kristin

Vårtecken!

Tog en cykeltur ut till svärföräldrarnas kolonilott på eftermiddagen. Vi möttes av fina vårtecken. Vitsippor, blåsippor, krokus mfl. alla på deras lilla lott. Fint var det och vädret bjöd på det lilla extra.



// Kristin

Shopping!

Flexade ut lite tidigare från jobbet och cyklade ner till stan för att göra lite fynd. Det inhandlades ett par löparskor som jag kan ha till fritidsskor, en penna som jag kan färga mina ögonbryn med och två par jeansbyxor till Martin (det var 50% rabatt på allt i butiken) på JC. På vägen hem cyklade jag förbi ICA och hämtade ut ett packet från HM. Hade beställt två par jeansbyxor och ett par jeansshorts till Jonathan.
Både mannen och Jonathan var glada och allt passade.
//Kristin

Tar dagen som den kommer!

Det var längesen vi hade en helg som är stortsätt, obokad. Visst det är trevligt att "åka runt" och umgås men det är lika skönt med att ta dagen som den kommer och idag (lördag) var en sådan dag.

Vi har hunnit med att familjegympa på "Friskis" med kompisen Vera, äta mellis ute på terassen, fixa iordning sandlådan vi köpte på ICA MAXI igår, tvätta fönstren, cykla/gunga/åka rutshekana och får besök av bästa faster Emma till middagen.

Vi har haft en mycket trevlig dag!









// Kristin

Tillbaka igen!

Internet har inte funkat i helgen och man förstår inte hur mycket man använder det först det är borta. Det var en kabel som var av.
Ska imorgon uppdatera med ett blogginlägg från i lördags.
Välkommen tillbaka, internet!
//Kristin

Vår Påsk!

Påsken har nu firats riktigt ordentligt.
Långfredagen firades hos barnens farmor och farfar Ali ute i Hundala. Det bjöds på lunch och lite sällskapsspel efter det, trevligt!
När frukosten var avslutad på påskafton var det dags att leta efter påskäggen som påskharen lämnat. Dom hade en karta till hjälp. Var bjudna på lunch hos farfar och farmor Bettan där det "vanliga" gänget också var med. Efter lunchen och fika så blev det lek och matade änderna i stadsparken. Sen gick vi hem till dom igen och var där hela kvällen. Det spelades sällskapspelet "När då då", som vi provade för första gången. Mycket roligt spel!
Påskdagen pysslade vi hemma på förmiddagen. Jag satte upp vår platt TV på väggen (den har tidigare stått på stativ på TV bänken) och det blev såååå bra! På eftermiddagen var vi bjudna hem till våra vänner Fia och Andris och deras barn Vera och Måns. Mycket trevlig eftermiddag och sen kväll.
Idag har vi varit hemma hos mina föräldrar och ätit påsklunch. Innan maten var serverad han jag dammsuga bilen och ta bort ena bakåtvända bilbarnstolen och ersatte den med en framåtvänd till Jonathan.
Mellan maten och fikat åkte jag och Jonathan iväg och hämtade upp Fia och Vera för att åka och titta på en teaterföreställning "Tre små grisarna". Det visade sig vara en barnoperaföreställning och den var riktigt bra och det tyckte även Jonathan!




Han hade fått ett "Emil" puzzel av sina kusiner nere i Linköping i försenad 4 års present. 54 bitar puzzel och han klara av att bygga det själv. Så duktigt! När han byggt upp det tar han isär det och bygger om på nytt. Verkligen lyckad present!

// Kristin

4 åringen!

I tisdags blev vår Jonathan fyra fingrar gammal. Det firades med att cykla på innergården efter dagis och hela familjen var med. Eftersom det var hans födelsedag fick han bestämma vad han ville äta. Det blev hamburgare på "Max".
Farfar satt och väntade på oss på vår terass när vi kom hem. Vi alla gick in och det var dags för presentöppning.

Cykling på gården.

Arvid försökte cykla på trehjulingen men det gick inte så bra. Ser ni hans förtvivlan?

Vilka snygga vårskor! Jonathan blev glad, syns det?

Äntligen!

Så fick han en traktor som han hade önskat sig.


Det han fick av os var: vårskor, traktor, pärlo och whitboard pennor.
// Kristin

Jonathans födelsedagskalas!

I Lördags firades Jonathan av släckten. Vi bjöd på fika, tårta och rulltårta och även chokladbollar och det var Jonathan själv som hade beställt det.
Han blev uppvaktad med fina presenter, favoriten måste nog vara cykeln! Sedan var det "Bergaren" (från filmen Cars) som radiostyrdbil, kläder, en bok, vattenfärger+penslar och en fin morgonrock (som han använde för första gången idag efter duschen.

Imorgon blir han uppvaktad av oss i familjen, på hans födelsedag. Vår lilla älskling har blivit vår stora älskling!

Visst syns det att han är väldigt glad över cykeln?

Han har varit med och garnerat tårtan. Rosa tårta ville han ha och det fick han.

Ett, två, tre blås.......

Arvid leker med Lichi (ursäkta stavningen).

Sällskapet!

Första cykelturen!

Och vi tittar på. (Vilken dålig hållning jag har)
// Kristin

Jonathan kan nu cykla!

Jonathan fick en cykel i 4 års present av sina mor och farföräldrar. Det tog inte lång tid innan han ville ut och lära sig cykla. Det tog en stunds övning, vi turades (farbror Erik, pappa, morbror Magnus och jag) om att hålla ett stadigt grepp om packethållaren. Han hittade balansen snabbt och jag höll nästan inte tag i cykeln. Till slut släppte jag taget och han cyklade!
Idag har vi övat på att bromsa och när man tappar balansen att sätta i båda fötterna i backen. Det går riktigt bra men mer övning behövs, jag är så stolt och en aningens förvånad att det gick så snabbt!

Titta nedan och se så duktig han är!



// Kristin

RSS 2.0