Brödrakärlek

Dessa bröder ska alltid hålla på att busa och påsk är inget undantag.






// Kristin

Testar min nya kamera...

Tog de här fina bilderna under påsk. Tycker om att ta bilder med skärpedjup (skärpa i objektet och suddigt runt om). Bilderna nedan är tagna med inställningen "Porträtt" och gör så att bilderna blir suddiga i bakgrunden. Vad tycks?
Fotografering är ett rätt så ny funnen hobby jag har och tycker det är jättekul.

 

// Kristin

 


Våren är här...

... och jag hoppas den är här för att stanna!

Hade besök av familjen Bly i söndags. Efter lunch så tog vi en promenad i det fina vårvädret till lekparken i rinmansparken.

Vilhelm

Jonathan

Efter promenaden och leken så bjöd vi på äppelpaj med hemmagjord vaniljsås på vår terass. Har aldrig gjort hemmagjord vaniljsås tidigare (konstigt nog) men det är något jag kommer att fortsätta med, välligt god blev den. Eller vad säger familjen Bly?

Efter besöket av fam Bly så blev det vårstädning på terassen. Det var en hel del löv som hade blåst in som soppades bort. Arvid ligger och sover i vagnen och det gjorde han under hela städningen. Se så fin terassen blev?

Påskliljor och penseér.
// Kristin

Snart så händer det...

Under cirka en veckas tid så ställer sig Arvid i krypställning men inget kryp framåt än så länge, han kommer endast bakåt :).






// Kristin

Ålandskryssning

Åkte på Ålandskryssning lördag till söndag och firade Bettans (min svärmor) bror Magnus som fyllde 40 år.

Titta på bilderna och avgör själva om det ser ut att vi har haft en trevlig tripp.

Bussresan till båten

Firade Magnus i ett konferansrum på båten med skumpa och skön sång.

Jag som oftast står bakom kameran.

Förfest i hytten.

Arvid sitter så nöjd i Jennys knä.

På puben

Morgonmys med pappa.

Söndagsförmiddag

Martin provar Fabians keps. Visst ser han ungdomlig ut?

Lite vila i hytten innan det är dags att gå av båten.

Vi har haft en mycket trevlig tripp på Ålandshav, tack för resan TB och Bettan. Jag vill också tacka farmor och farfar Ali som har passat Jonathan här hemma. Han har haft det så bra hos er.

// Kristin

Besök på IKEA´s flyttrea

I fredags var jag på IKEA´s flyttrea med båda barnen själv. När jag körde av motorvägen såg jag hur lång kön var in till varuhuset. Jag parkerade på ICA MAXI parkering och tog en av deras kundvagnar och det gjorde jag rätt i :).
Ställde mig längst bak i kön med ett leende på läpparna. När väl varuhuset öppnade så kom jag in riktigt snabbt, SKÖNT! Sen var det bara att följa strömmen.

När jag hittat det jag ville köpa så ställde jag mig i kassakön, som började strax innan "tag-det-själv-lagret" (kuddar och täcken). Jag hade trevliga "kö kompisar" och det gjorde att tiden gick snabbt. Det var en hel del som ville tränga sig före men jag och andra reagerade och sa till en hel del. IKEA personalen hade bra koll på läget och dirigerade alla besökare och såg även till att vi inte skulle stå törstiga eller tomma i magarna (vatten och Ahlgrens bilar bjöds det på), det uppskattades av Jonathan som fyllde på en kruka med lite godisbilar.

Barnen skötte sig förvånansvärt bra, mina små änglar!

Det som inhandlades: Vit hatthylla, barnartiklar, ljus med mera.

En bit på väg i kön till kassan

Jonathan smaskar i sig Ahlgrens bilar, mums!

Nyvaken! Jag hade bäddat kundvagnen med en filt där han tog sin en lunchlur. Han var så nöjd!

//Kristin



Arvid tränar på att sitta

Lite framåtlutad men övning ger färdighet!



// Kristin

Jonathan 3 år!

Idag har Jonathan blivit stora killen, 3år! Det har firats i tre dagar men inte i rad. Många fina presenter har han fått, allt från bilbarnstol till massa duplobitar. Tack alla för de fina presenterna!


Födelsedagstårtan

Arvid vill vara med och bygga med duplo.


Fabian och Jonathan stångar sina huvuden ihop.

Födelsedagståget som pryder middagsbordet.

Spelet "Klurig djur" fick han av Mamma och Pappa. Han fick även ett data spel av oss (Kalle kunskap).

Jonathan prövar sin nya jacka som han fick av Mormor och Morfar. Väldigt fin ekologisk jacka och det tycker Jonathan med när han ser sig själv i spegeln.

Pärlbricka med pärlor fick han av Morbror Fredrik.

Tv spel spelande.
// Kristin

Köpt ny kamera

I måndags såg jag en annons på en systemkamera för ett bra pris. Jag har länge velat ha en och när jag väl har tagit in sikte, så går det inte att rubba :).  Samma kväll så inhandlades den med julklappspengar sedan förra julen.

Det blev en Canon 550D (den går även att filma i HD kvalite). Köpte även till en extern blixt (som jag länge velat ha) och UV filter, kamera bok (tips och trix att ta fina bilder) och även ett minneskort. Fanns inga bra kameraväska där att köpa så det beställde jag hem via nätet. Det blev en snygg "Golla" väska (se bild nedan).

Nu är jag redo att ta mycket fina bilder!
Detta är ett nytt intresse/hobby för mig som jag verkligen gillar. Det finns mycket att lära.

Min gamla Nikon P90 kamera och Sony videokamera lades ut på blocket i torsdags förmiddag och det tog inte många timmar innan dessa var sålda. Blocket är bra!

//Kristin

RSS 2.0