Kojabygge och lek

Vi har i förra veckan köpt ett hemmabio system. Vi har haft lite problem med vårt gammla ljudsystem som inte hjälptes med service. Vi köpte det nya på lagerrensning på Onoff och var nedsatt med 4000:-, vilket var mycket bra.

I och med att man har köpt det här hemmabio systemet så kom ju allt levererat i en stor kartong, som man kunde ha mycket kul med. Här har Pappa och Jonathann byggt en koja med lite filtar och stolar och den här stora kartongen.

Uppmontering

Bus och lek

Här har både Jonathan och Pappa krypigt in i kartongen, lite trångt men det gick.

Här sitter han och leker inuti kartongen.

// Kristin


Jonathans rum

Har nu sytt klart vimplarna i jonathans rum och tycker att det blev riktigt bra. Har även fått upp lite tavlor.



Täcke som passar till rummet riktigt bra, inköpt på IKEA (så klart).

Tavellist som jag är mycket nöjd med.

Mysig stjärnbelysning.

Ett litet minne från hans första rum. Girafftapeten som är så fin.

// Kristin


Farmor och Farfars nya hus!

Efter Bybyproffsen tog vi en tur ut till farmor och farfars nya hus. Huset kom på plats idag (måndag), tyvärr så missade Jonathan alla stora maskiner som lyfte huset på plats. Ali var på plats och hjälpte till och såg över hela bygget, så att allt gick som det skulle. Ha ha ha

Huset ska tydligen bli svart med vita knutar och det känns väll si så där men jag tror det kommer att bli snyggt i alla fall eftersom deras granne har svart målat timmer hus med röda knutar. Det smälter nog in riktigt fint i miljön.  
Jag kan bara inte fatta det att dom kommer att bo där om en månad. Dom flyttar ni den 24 april tror jag det var. Helt otroligt!
Här är lite bilder från huset som det såg ut igår.  Ska bli spännande se hur det ser ut om några dagar.







Utsikten från vardasgsrummet är oslagbar (svårt att fånga den upplevelse på bild med mobilkameran). Nu ser man ju inte så mycket av Mälaren men snart när snön försvinner så kommer man ha fin sjöutsikt. Vi kommer gärna på besök i sommar och badar. En bra badplats till Jonathan eftersom det är långgrunt.

// Kristin

Ny vagn

Dagiset ringde till mig efter lunch igår och sa att Jonathan har ögoninfektion, IGEN!
Jag åkte och hämtade honom och vi tog en tur till Babyfroffsen. Är lite sugen att köpa en sulky till Jonathan i sommar.  Jag har hittat en som jag vill ha, den är dyr men vi räknar att ha den till alla våra blivande barn, så det är väll en god investering. 

Den är en sprillans ny modell från Brio som heter "Spin". Den har roterande framhjul som gör det lättare att svänga så man slipper att köra på bakhjulen när man  ska svänga. Denna färg vill jag har, mycket fin. Vi avaktar ett tag att köpa den men jag är väldigt sugen att köpa den nu, vi får se om jag kan stå emot...  

// Kristin

Puzzel och Munnhygien

Jonathan verkligen älskar att puzzla och det kan ni se på bilden nedan. Det ska ju inte vara dem lätta puzzel som tex. djur som man ska placera på rätt ställe utan det ska ju vara dem som har ett motstånd. Det han puzzlar nu är ett motiv på Barbapappa och hans familj och dem är 12 bitar. Det har han svårt att puzzla helt själv utan man får vara med och ge honom lite tips på vägen.
Varje gång han lägger en bit rätt så ger han sig själv applåder. Han har sina goda stunder...


Här har han en tandtrådspinne i munnen och mamma. Han vill göra allt man själv gör.

/ Kristin


Kjula mys i Lördags!

Efter lunchen hemma så tog Jonathan sin sedvanliga tupplur. Efter det så åkte vi ut till kjula vid ca 14-tiden. Soligt och skönt. Vi satt ute på trappen och njöt och grillade korvar i 2 timmar, sedan gick vi in och värmde oss. 
Åt en god middag och efterrätt där och vi alla tittade på Melodifestivalen "FINALEN". Hon var ju duktig hon som vann och låten var bra men min favorit var ju Andreas Johnsson, såklart! Han är ju så läcker...

Korvgrillning

Jonathan frestar hunden "Lichi" med sin korv.

Jonathan verkar stor älska korv.

Martin började kasta ner Erik i snön och då var ju Erik tvungen att ge igen.

/ Kristin


Bullbak!

Jag var sugen på att baka lite bullar, gör det så sällan och det är ju alltid  bra att ha lite fikabröd i frysen om man får besök. Jonathan fick vara med på ett litet hörn.  

Mamma börjar med att mjöla bordet och kavla ut degen. Ja, ni ser ju vad Jonathan är fullt upptagen med...mjöla bordet. 

Nu var det dags att smöra degen det var välldigt populärt. Se så glad han är.

Mamma fick lov att sköta det här med att sockra och kanela, Jonathan fick pröva lite men det gick inte så bra. Man känner allt socker under tofflorna så det tog inte lång tid innan damsugaren åkte fram.
Han ville så gärna smaka på degen.

Provsmakning!

Det var jättekul att plocka isär bullen...

Påsarna som åker in i frysen och väntar på gästerna.

/ Kristin

Snölek med Pappa ute på terassen

Far och son är ute på terassen och leker i snön för någon vecka sedan. Man börjar få känsla för hur skönt det kommer att bli nu i vår och sommar och så vidare, det blir som ett extra rum.

Jag fick nyss besked att våra vänner Lovisa och Micke och Jonathans kompis Smilla fick tillökning i familjen. Det blev en liten Hilda och var inte så jätte liten för hon vägde ca. 4000gram och var 51 cm lång. Hon tittade ut igår kväll mitt i Melodifestivalen (ca. 21:00). Ett stort Grattis till er! Ska bli så kul att få träffa det lilla livet.





/ Kristin

"Traktor"

Igår morse precis efter frukost så dök en grävmaskin upp utanför fönstret, som började gräva. Jonathan tyckte det hela var välldigt spännande. Vet ej vad dem grävde efter. Jonathan kallar alla stora maskiner som rullar på hjul för "traktor". Han kommer så småningom lära sig skillnaden mellan lastbilar, cementblandare och grävmaskiner.

Han utveklar språket mycket nu. Han har sedan en tid tillbaka börjat säg som tex. mamma macka, pappa kissa och så vidare. Och när han äter macka tex. så vill han att mamma och pappa också äter macka.




/ Kristin

Mariefred

I Lördags var jag med min familj (Mamma, Pappa, Magnus, Maria och Malcolm) i Mariefred. Martin och Jonathan var i Mesta och träffade Emma, som var hemma under helgen.

Se så fin dag det var, sol, sol och åter sol.
Sällskapet från en "viss" bror kunde varit trevligare som inte har fattat att man ska vara snäll, speciellt när det är valår.




/ Kristin


"Den lilla kocken"

Medans mamma är på jobbet kan allting hända... Nu har tydligen Jonathan blivit kock och han är inte ens 2 år. Ja, om man ska satsa på att blir duktig på ett yrket ska det börjas i tidig ålder. Jag i alla fall hoppas på många goda middagar i framtiden!


/Kristin


Besök i Linköping

I Lördags åkte vi till Linköping. Besökte Robert med familj. När vi kom dit blev det lite lek mellan kusinerna och även mellan bröderna (ler). Strax efter det blev det lite fika och sen begav sig Sandra och jag till Ikea. Hade lite att inhandla där, mest garderobinredning såsom lådor och sådant. Sen blev det ju lite annat också, såklart. Det går ju inte att åka till Ikea utan att komma hem med lite extra.

Gud var Sandra börjar bli stor om magen. Tössen var verkligen aktiv på kvällen, sparkade som bara den (både jag och Martin kände), det var roligt att känna. Jag har sattsat att hon kommer ut den 27 Mars, vi får väll se om det stämmer.

En god middag till kvällen men lite sen, i alla fall för Jonathan. Sen lite melodifestival och sällskapsspel. Självklart så övernattade vi där för att på söndagen efter lunch bege oss hemåt till Eskilstuna.



Sängmys mellan kusinerna.

Här släter de av varandra.

Hugo hade det svårt att hålla tassarna från våra vattenflaskor. Han verkar gilla att dricka ur sådan. Kanske är det dags att kasta nappflaskan?

På söndagen badar kusinerna i badkaret och det var mycket plaskande.

// Kristin


Bakning

Testade om Jonathan var mogen för att börja baka lite fikabröd... Han var mer sugen på att smaka en att rulla chokladbollarna. När han försökte rulla dem så blev dem genast platta (ler). Så han kom på ett bättre sätt att hjälpa till i bakningen...Mamma rullar och Jonathan lägger dem på tallriken innan de ska rullas i pärlsocker/kokos.


Först började vi göra maränger. Vi hade äggvitor tillövers i kylskåpet och jag tyckte det var synd att kassta dessa.

Självklart så måste man smaka på smeten.

Slicka upp varenda liten "droppe".

Kan ni tänka er att det var vid flera tillfällen som det var nära att det slank in en boll i munnen men varje gång så sa jag: Är det inte godare att äta dem när sockret kommit på? Då la han tillbaka bollen på tallriken. Vad söt han är! Nu var dessa färdig rullade och sen var det dags för pärlsocker/kokos.

Bilden är tagen med självutlösaren.

Kan ni tänka er vad det knastrade i Jonathans mun med allt pärlsocker som gled in i munnen.

Dem som fick smaka på dessa läckerheter var farmor Ewa och farfar Ali som kom på kvällen och dem var så snälla att dem beställde hämt käk från Ming palace. Gott!
 
// Kristin


RSS 2.0