Midsommarfirande hela helgen!

Midsommarafton firades ute i Borsökna. Martins arbetskollega hade bjudit in och en hel del andra, så vi var väll sisådär 22 vuxna och ett X antal barn.
Vi startade firandet med en silllunch (för vår del blev det västerbottenpaj med gräddfil, hackad rödlök och kräftröra på baguette). Mycket gott!

Sen blev det dans och pilkastning och sen bar det väg tillbaka till villan. Då var det dags för 5 kamp (bollkastning, krocket, fotbollsstraffar, hästskokastning och musikquiz).
Sen blev det den självklara grillningen på kvällen och alla hade med sig själv vad man skulle äta. För våran del blev det rostbiff med hemmagjord potatissallad, vitlökssmör, hallomi och sallad. Gott gott gott...

Senare på kvällen bidrog jag med en jordgubbstårta till efterrättsbordet. Mycket god om jag själv får säga det.

Jonathan stortrivdes hela dagen och lekte med dom andra barnen. Det var också skönt för våran del att få umgårs med dom vuxna i sällskapet istället för att aktivera honom helatiden.








Mycket dans blev det för Jonathan och Martin. Han verkade tycka det var jättekul.

För min del blev det pilkastning istället för dans. Men inte gick det bra...

Krocketspel efter dansen.

Jonathan var med på sidan om.


Musikquiz

Efterrättsbordet och mitt bidrag, Jordgubbstårtan.

Mys i soffan framför en bra film.

Kvällsbad i Borsökna sjön. Martin kände trycket av alla runt omkring och hoppade i efter en lång tvekan.

Bastu efter badet. Den vänstra bilden blev det imma på linsen. Martin syns inte på bilden men han sitter längst inne till höger.

Midsommardags firande ute på Grundbylimpa med dans, luftgevärsskytte, pilbågsskytte och den självklara jordgubbstårtan som Mamma hade gjort.


Jonathan var ganska trött och visade inte så stort engagemang vid dansen.

Jag sköt luftgivär.



På kvällen var vi ute i Kjula och träffade Robert, Sandra, Hugo, Selma och faster Linnea, inte TB och Bettan för dom var borta på semester på Öland.

Här har vi några hjälpredor i köket. Linnea vispar grädde till jordgubbarna som äts till efterrätt.

Det var några som var glada att dom fick slicka visparna.

Vad ska man säga...brödrabus.

Robert hängde i trappen och bar upp Martin mellan benen så att han svävade ovanför golvet.

Här matar Jonathan Hugo med gröt, vad söt han är. Han kommer att bli den bästa storebrodern som finns.


//Kristin

Inköpt spjälsäng & vagn såld på en dag!

I måndags så fick jag napp på min annons på blocket. Tisdagen träffades vi i Enköping och växlade vagn mot pengar. Vi möttes på halva vägen, jag som bor i Eskilstuna och han bor i Uppsala. På vägen hem så hade jag bestämt träff med en som sålde sin spjälsäng som jag ville ha. Det var en spjälsäng från Ikea av märket "Gulliver". Så jag slog två flugor i en smäll kan man säga. Vad skönt det känns.

På onsdagen var jag iväg till Babyproffsen efter jobbet och beställde syskonvagnen "City select". Vagnen ska jag hämta ut i mitten på augusti. Det blir en färgkombination på en röd sittdel och en svart sittdel och en svart liggkorg (ingen sufflett ingår i liggkorgen så jag kommer att använda röda sittdelens sufflett), det blir en snygg färgkombination. Sen beställdes det regnskydd och en båge som Jonathan kan hålla sig i när vi är ute på våra vandringar.
Vit spjälsäng som man kan ta bort ena långändan när det "nya" barnet kan klättra ur.

Vår gamla vagn som vi sålde.


Den nya vagnen " City select"

// Kristin

Parken zoo

På Tisdagseftermiddagen var jag och Jonathan på Parken zoo med farfar, farmor Bettan, farbror Robert, Sandra, kusinerna Hugo och Selma, Linnea och Anna. Resan började bland kängruna och avslutades vi jättesköldpaddorna.  Vi hann inte titta på alla djur men vi har ju säsongskort så vi kommer garanterat komma tillbaka flera gånger och får då ta en annan tur genom djurparken.

Ser ni att Jonathan ligger nere i kängurusmagpung.

Här hälsar Jonathan och Hugo på aporna.

Farfar och farmor Bettan bjöd på glass. Se så sonen ser ut...glass överallt!

Faster Anna klappade på dom söta killingarna.

// Kristin

Kebnekaise besegrades...

Jag, brorsan och Tomas begav oss i onsdags upp för att bestiga Kebnekaise.



Resan började med att flyget vi skulle ta till Kiruna kl 10:30 på onsdagen var inställt på grund av flygstrejk. Vi satte oss därför redan på tisdagen klockan 22:00 och streckkörde 130 mil. Det var kämpigt och jag sov max en och en halv timme men vi fick se massor av fint. Tex högakustenbron på bilden. 



Från Kiruna åkte vi till Nikkaluokta (cirka 5 mil) där vi sov i cirka en halvtimma. Sedan bar det iväg till fots med full packning mot Kebnekaise fjällstation, 1,9 mil bort. 





Vi slog läger på världens finaste lägerplats cirka 1 km från fjällstationen. Vi var väldigt trötta och hade knappt sovit på 48 timmar.



På torsdagen dagen efter begav vi oss, så fort vi vaknat och kommit i ordning, mot toppen av Kebnekaise. Det var stenigt och lite svårt att gå men väldigt vackert. 




Efter ett tag började det märkas att vi kom upp på högre höjd  och att det bara var tidig vår så långt norrut. Lutningen blev brantare och vi började känna av föregående dagars slit. 









Det blir brantare och svårare att ta sig fram och krafterna börjar sina. Vi slänger av oss väskorna och tar det sista vattnet och fortsätter framåt. Den sista ettappen var upp till en topp 1700 möh sedan ner igen till 1200 möh för att direkt efter ta oss upp till toppen på 2100 möh. Bilderna ovan visar denna dalgång och hur brant den var. 

Två lyckliga bröder har nått toppen efter många timmars kämpande. Vi var sjävklart tvugna att ta oss tillbaka samma väg och var inte tillbaka vid vår lägerplats förrän dagen efter midnatt.


Vi firar att Tomas fyller 28 år (och våra övriga bragder) med grillning och cigarrer.


Innan vi började vandra hem spenderade vi en kväll vid Kebnekaise fjällstation med bastu och några öl. Sen gick vi tillbaka till Nikkaluokta, käkade en renbörjare på "Lapp Dånalds" och tog bilen hemåt. Den här gången i två etapper så vi sov över vid en camping utanför Skellefteå. Vi var hemma vid sjutiden på söndagen.

En fantastisk resa var över!!!

/Martin 



Helgen

I fredags så var Jonathan på Parken zoo med dagis. Farmor hämtade upp honom där och dom gick runt och fortsatte titta på djuren eller rättare sagt sås slocknade Jonathan strax efter lite pannkaksätande. Han var väl helt slut efter en hel dag på parken zoo och vem vill sova när man kan titta på en massa djur och busa och leka, inte Jonathan men tillslut gav han efter.

Jonathan sov hos farmor och farfar Ali från fredag till lördag och det tyckte jag var skönt. Jag fick rå om mig själv (eftersom Martin var också borta), äta i lugn och ro och sova hela natten utan någon som kommer in och skriker. Tack farmor och farfar Ali att jag fick lite tid för mig själv och ni hade det säkert jättekul med Jonathan.
Det kommer inte att finnas så mycket tid för bara en själv så vi får väl passa på någon mer gång innan nästa barn kommer.
Jag hämtade Jonathan på lördagsförmiddagen ute i Hundala och när jag kom så höll dom på att kratta ut matjord som de ska så gräsmatta på.  Jonathan hjälpte givetvis till. Han verkar stortrivas där ute.



Grävmaskin som fördelade ut matjorden på marken. Den var intressan tyckte Jonathan men varje gång den kom mot dom så skrek han "akta den kommer" och "hjälp", han är ju så söt!

Till en början vågade han inte sitta i grävmaskinen men när farmor gick och satte sig först så var det inga problem. Det var faktist rigtigt roligt tyckte han.

Se så han lyser

Igår eftermiddag (lördag) så åkte vi ut till farfar och farmor Bettan och umgicks. Vi tittade givetvis på bröllopet på tv och åt rabarberpaj med jordgubbar och vaniljsås. Det bjöds också på en god middag med bröllopstårta till efterrätt.

Morgonmys med "Puffe". "Puffe" verkade faktist gilla myset för han spann som bara den.

Farfar och faster Linnea kom och hämtade upp Jonathan för att åka till Volvo (Volvodag idag söndag). Där tittade det på en uppvisning av massor av fordon. Jonathan hade tydligen stortrivts.

// Kristin

4:årig bröllopsdag...

...och mannen är inte hemma. Han är istället på väg mot toppen av Kebnekaise.
Skämt och sido så får han gottgöra det på något sätt när han kommer hem.

Nästan nu till klockslaget så gifte sig jag och Martin på Sundbyholms slott för fyra år sedan. Fyraårig bröllopsdag kallas tydligen för frukt/blommor, så vi är förbi bomull, papper och fläder och går mot trä (det låter ju romantiskt).

Jag kommer ihåg dagen som om det vore igår, en underbar sommardag och vi kunde ju inte klaga på vädret eller kunde vi det? (något för varmt men det får man väl inte ens nämna:) ).

En glädjefulldag som är ett minne för livet, Jag älskar dig så otroligt mycket Martin, du gör mig hel.







// Kristin

Middagsgäster i Lördags

Eftersom det var studentfirande i vår stad och för första året på många många många år som vi inte hade någon student att fira så tänkte vi passa på att bjuda över våra vänner Lovisa, Micke och deras barn Smilla och lilla Hilda på grillmiddag.

Smilla och Jonathan lekte på riktigt bra hela kvällen. Det är så roligt att se dom leka så bra tillsammans (det har dom inte alltid gjort).

Vi vuxna pratade på om både bärsjalar och om vagnar. Dom har en liknande vagn som vi funderar på och dom rekommenderar den varmt, så med största sannolikhet skaffar vi en sådan. Jippi... Även en bärsjal ska inhandlas men det blir nog när barnet är fött och man känner sig för vilken modell man vill ha. Det finns ganska många bärsjalar utlagda på blocket så det kanske blir en begagnad.

Till middag bjöd vi på svensk fläskfilé och kyckling med rotgrönsaker i ugn med vitlöksmör, bearnaisesås och en god grönsallad med stekt hallomiost till. Mycket gott om jag får säga det själv.
Jag vet att Lovisa älskar pannacotta, så det blev det till efterrätt med färska jordgubbar (som har legat tillsammans med strösocker så dom blir lite syltiga) till.

Tack familjen Milestrand för ett trevligt sällskap och kväll. Detta måste göras om!

Bus i soffas med ...

...studs upp och ner.


Jag som håller i lilla Hilda. Tänka sig att det inte är så lång tid kvar innan vår lilla /lille kommer ut. Jag börjar nu längta ganska mycket.

Tv mys.

Här dansas det till "Fågeldansen"


// Kristin

Nu har det hänt!

Jonathan kissade på toaletten för första gången idag (ikväll, 2år och 2månader gammal). Han har många gånger tidigare visat intresse för att kissa på toaletten i form av att han vill sitta och försöka flera gånger tidigare. Han var så stolt när han hörde den lilla kisstrålen och sen var han så duktig att torka sig om snoppen med en bit toapapper.

Vår son har blivit stor!




// Kristin

Ordning och reda...

Nu när man är hemma och är halvtidssjukskriven har man lite tid med pyssel i hemmet. Nu har jag ordnat upp oredan i "lilla" badrummet ovanför spegelskåpet. Har en korg sedan tidigare men hittade inte en likadan korg så det fick bli en svart mjuk korg med praktiska handtag. Det matchar riktigt bra tycker jag!

Före:

Efter:


Vad tycks?
// Kristin

Syskonvagn eller inte?

HJÄLP!!!
Nu när det börjar närma sig med att barn nummer två kommer så börjar man fundera på syskonvagn eller klarar man sig utan en. Tankarna går fram och tillbaka. Saken är den att jag har svårt att tro att Jonathan kommer att orka att gå/stå på ståbräda om två till tre månader. Jag känner att jag inte vill känna mig begränsad eller känna att jag måste ta bilen istället för att gå tex. till hans kompis Smilla för att dom ska få leka. Jag är ju ändå hemma hela måndagar och hela fredagar med båda barnen och man vill ju inte vara låst i sitt hem.

Igår var jag iväg efter jobbet till en "mamma kompis" (Helena i min föräldragrupp) kompis som har köpt denna vagn när hon fick barn nummer två. Hon tyckte den var bra och det var skönt att testa och känna på den. Den är väldigt smidig att köra tycker jag. Jonathan var på dagis då och jag vill gärna testa vagnen med honom i den.
Babyproffsen ringde när jag slutade jobbet efter lunch idag. De berättade att de hade fått in City select (som vagnen heter) till butiken och att jag var välkommen in att testa den.
Jag åkte dit med Jonathan efter det att jag hade hämtat honom på dagis vid 15:30 tiden.

JAG ÄR FÖRÄLSKAD! Jag bara älskar vagnen och känner verkligen att jag vill ha den och det är nu men sådan brådska är det inte. Dom får in en leverans i mitten på juli med den kombination som jag är intresserad av (en svart och en röd sittdel och en svart liggdel som man sätter på den röda sufletten från sittdelen ifrån. Liggdelen använder samma stomme som till sittdelen).
En av många fördelar med denna vagn är att jag kan använda den som singelvagn (när jag är ute på promenad när Jonathan är på dagis) och som dubbel (ta mig till och från ställen när jag har båda barnen hemma). Blir också väldigt liten när vagnen är ihopfälld och ska läggas i bagageytrymmet i bilen.

Den ända igentliga nackdelen är väl att den kostar ganska mycket pengar. Speciellt när man har en liggvagn och sittvagn sedan tidigare. Men om vi nu bestämmer oss för att köpa "City Select" så säljer vi ligg/sittvagnen som vi har idag på blocket.

Nu känns det som att jag måste komma fram med en plan om att få fram pengarna till denna vagn. Alla generösa bidrag är välkomna!
Jag vill verkligen ha vagnen utan att bli helt barskrapad. Vi försöker nu att sälja av lite grejer så som min gamla mobil (nokia 5800, som jag har sålt) och ska försöka sälja av lite mer grejer man  kan leta fram.

Mer information om City select:
http://www.babyjogger.se/cityselect.aspx

Nu är jag intresserad om vad du tycker om vagnen, om du har några tips och råd i denna fråga.




// Kristin

Lastbil

Igår var vår granne, Danne, (en granne imellan oss) en tur hemma med lastbilen, Jonathan var helt salig! Danne har en son som är 10 måndader yngre än Jonathan och heter Lukas. Det är kul att dom tycker om att leka tillsammans och Jonathan frågar ofta efter Lukas ("Kukas" säger Jonathan ofta om Lukas, det låter lite roligt).

Han fick kliva på baktill och åka upp och ner på lastbilsflaket och även sitta i förarsätet. Han vågade inte sitta själv först så han började med att sitta i mitt knä.

Tut tut nu kör vi!


Att trycka på knappar är ju alltid kul.

Såg när jag la in bilden på datorn att fokuset hamnade på ratten och inte på Jonathan men jag tycker att bilden blev riktigt bra ändå.

Pappa kommer förbi och hälsar på.

// Kristin

Sjukskriven

Är nu hemma från tisdag hemma och är sjukskriven. Efter simningen i tisdagsmorse när jag skulle sätta på mig skorna så kom navelbråcket tillbaka. Jag ringde Martin och han och Jonathan kom och hämtade mig vid rådhustorget (hade hunnit cykla en bit innan jag förstod att bråcket var tillbaka och det gjorde bara mer och mer ont) och körde mig till akuten igen (det känns nästan som att man är stammis där). Bråcket hade hunnit gå tillbaka innan jag han träffa en doktor. Kirurgen sa att det är viktigt för mig att vila och inte använda bukmuskulaturen, så jag får inte simma eller cykla - mycket tråkigt!
Är nu sjukskriven veckan ut och sen får jag se hur jag mår. Idag kom bråcket tillbaka igen strax innan lunch utan att jag gjorde något speciellt. Så vi får väl se om jag klarar av att jobba fram till semestern som är om 4 veckor.

Igår var vi på vårat andra besök på MVC och då mättes magen och hördes på hjärtljuden och prover togs (som det alltid brukar). Det som glömdes bort att väg mig och det kom jag på när jag kom hem men jag vägde mig på morgonen så jag har gått upp 9 kg (25 veckor gången). När jag var gravid med Jonathan så hade jag vid det här laget gått upp 15 kg så det känns skönt att jag inte har gått upp så mycket denna gång.

Magmåttet låg där det skulle (SF mått:22cm) och hjärtljuden låg runt 155 slag (högre än vad Jonathan låg på hjärtslagen, så det kanske är en flicka om man ska tror myterna).

// Kristin

Våran nya säng

Förra helgen var jag och Lovisa på det världskända varuhuset IKEA. Det som stod på inköpslistan var två 90 sängar, bäddmadress 180 cm, sängram och två sängbord.

Lovisa har ett dåligt inflytande på mig och tyckte att jag skulle sattsa på dom dyraste sängarna ("saltnes") som fanns på IKEA (ler). Sen valde jag den näst dyraste bäddmadressen (med tempurliknande material som formar sig efter kroppen och ger stöd). Jag eller rättare sagt vi båda är så nörja med sängen och sover så bra.
Sängborden är faktist skrivbordshurtsar (jag har tagit bort hjulen som ska sitta på) men jag tycker att dem passade riktigt bra till sängen. "Vanliga" sängbord var för låga till sängen och sen tycker jag det är så dålig förvaring i dem.

Vi tycker att sängen gör rummet fulländat och får fram sin rätta scharm dvs gör hela rummet perfekt, vi är så nöjd. Jag hoppas att jag har lyckats återskapa den känsla vi känner i bilderna nedan. Vad tycks?






Sen när man besöker IKEA så är det svårt att hålla sig till inköpslistan till fullo men jag gjorde mitt bästa. Jag köpte nya lampor till nattduksborden och 2 vita kuddar till sängen, madrasskydd, en fin orkidé (som ni ser på bilden) med (lite) mera.

// Kristin

RSS 2.0