I full gång!

Nu har dräneringen på huset påbörjats! Svårt att förstå hur mycket schaktmassor det blir av att gräva runt huset men mycket blir det. Det grävs 2 1/2 meter ner till bottenplattan.
På måndag gräver han upp den sista delen sen ska det borstas och sen ska rören läggas på plats och platonmatta och cellplast och återställas etc.

Om två veckor planerar vi att påbörja altanbygget. Vi kommer nog att beställa virke och plintar från Byggmax med hemleverans med tanke på att vi ska ha en stor del med virke och dom levererar med kranbil (smidigt och inte så dyrt).
Till vår hjälp har vi Tomas Egnerfors.

Det här kommer att bli bra!


Första "riktiga" barnkalaset!

Igår (söndag) var en dag som Jonathan länge har väntat på. Hans barnkalas då han firar sin 5 års dag med sina kompisar! Vi hade totalt 8 barn (exl. Elsa) och det börjades med att Jonathan ville visa alla gäster runt i huset och sen var det dags för fika med chokladbollar och spindeltårta med chokladsmak (såååå god, beställd på Ica Maxi). Allt noga utvalt av födelsedagsbarnet.
 
Sen var det dags för disco nere i gillestugan med popcorn som poppades i vår popcornmaskin (barnen var intresserade och stod och tittade på när första popcornet skulle börja poppa). Låter som Popular, Gangnam style, Begging osv. ljöd ut från högtalarna. Det dansades av glatta livet!
 
När dom nu hade blivit uppvärmda med mycket dans så var det nu dags för skattjakt. Det var uppskattat bland barnen. Skatten fick dom gräva upp med spade.
Skatten innehöll lite godis och gatukrita som dom senare målade vår uppfart med:).
 
Ett lyckat kalas enligt oss alla och Jonathan var sååå glad över alla fina presenter (mestadels lego och puzzel)!

Nytt yrke, dörrvakt, Martin? Hm....

// Kristin

Fått hjälp av ett proffs!

Idag var en dag jag länge längtat till. Idag fick vi våra taklister fogade så att alla små och stora skavanker (som finns i alla gamla hus) är bortflugna och det gjordes av ett proffs (Martins Bonus morbror Magnus)!
Ett stort tack!

Nu (eller rättare sagt imorgon) ska jag måla ett lager med vit lackfärg. Sätta pricken över i:et! 😊

Snart kommer gardiner på plats. Det är inhandlat! Visar det färdiga resultatet här på bloggen framöver.


Glad Elsa!

Elsa har nu börjat sakta men säkert börjat skratta, det både syns och hörs. Här nedan har jag försökt att fånga så gott jag kan ett leende/skratt med mobiltelefonen. Elsa är faktiskt en glad tjej på skötbordet, det ser ni väl?

 
 
// Kristin
 

 

 
 
 
 

Grattis Jonathan 5 år!

I onsdags fyllde Jonathan 5 år och vi hade stort kalas för honom. Släcken var överbjudna på hemmagjord smörgåstårta (har aldrig gjort smörgåstårta tidigare), marsipantårta, chokladtårta (godistårta) och dom självklara chokladbollarna efter Jonathans önskemål.
Här nedan visar jag ett bildspel från det att han föddes och varje födelsedag fram tills nu, titta och njut och se hur mycket han har vuxit genom dom här 5 åren.
0 År.
1 År.
2 År.
 3 År.
4 År.
4 År.
5 års dagen! Här till höger i bild visar han sin present för Elsa.
Min hemmagjorda smörgåstårta. Alla i sällskapet som åt av den tyckte den var god!
Dags för födelsedagstårta!
Godistårtan!
 Chokladbollar!
Arvid och gammelmormor Ulla mys!
Jonathan blev glad över alla fina presenter! Tack!
// Kristin

Vår kära Elsa!

Vår Elsa har nu fått sitt fulla namn och vi har fått ok från Skatteverket. Vår tös heter Elsa Eva Ingeborg Johansson. Elsa var något jag kom på och vi båda tycker om, Eva kommer från våra båda mödrar och Ingeborg är främst taget ifrån Martin farmor.
 
// Kristin

RSS 2.0