TV-spelsinvigning för Jonathan!

Här sitter han och spelar WII resort (ett spel med flera olika typer av sporter/aktiviteter), det går riktigt bra för honom, FAKTISKT!




// Kristin


Fosterrörelse

I måndags så var det cirka en vecka sedan jag kände fosterrörelse och började bli orolig om något gått fel. Efter det man har varit med om ett missfall så är jag ofta oroligare nu under denna graviditet än när jag väntade Jonathan.
Jag kontaktade barnmorskan och fick tid på eftermiddagen men jag skulle göra ett försök att ta kontakt med förlossningen (eftersom jag jobbar på sjukhuset). Jag ringde till förlossningen och fick komma upp på en gång, skönt!
Barnmorskan kollade med ultraljudet och allt var som det skulle, otroligt skönt att veta. Den röde på sig fint och var roligt att få en liten tjuvkik igen. Jag längtar efter dig men jag försöker att leva i nuet och passa på att koppla av lite medans man bara är enbarnsmor, sen blir det väll ingen vila direkt.

// Kristin


Flytten från Mesta till Hundala

I Lördags var vi och hjälpte Farmor och Farfar Ali att flytta ut till Hundala. Så nu får vi lära oss säga " Nu ska vi åka ut till Hundala" istället för Mesta. Det var bra flyttväder förutom att det regnade på kvällen/natten innan flytt så det var rätt så lerigt. Solen sken på dagen men det var lite draget mellan varven.
Flytten startade klockan 08:30 och avslutades 10:30. det tog alltså bara 2 timmar, helt otroligt! I för sig så var det rätt så många som hjälpte till med flytten och hade en stor posten lastbil som flyttbil, så allting gick ju in på en körning.
När allt var inne i det nya huset så bjöds det på smörgåstårta, gott!
Farmor och farfar Ali kommer nog att stortrivas där och dem har det ju så nära till vattneet, så vi kommer nog att vara mycket där i sommar.

Vardagsrummet i Mesta.  Jonathan sa hejdå till stället.

Jonathan var ganska så blyg och ville inte åka upp och ner på lastbilsflaket.

Den stora Posten lastbilen.

Farmor välkomnade oss till Hundala. Lägg märke till att farmor köpt ett par mokasiner till Jonathan, ett par med en varsin stjärna på.

Lastbilen anlände till Hundala.

Det stora badrummet håller på att färdigställas. Visst blir det fint?

Uno kan ju inte hålla sig borta från en flyttdag...ha ha ha

Han vill så gärna bada men jag förklarar att han får vänta tills det blir sommar och varmt.

Jonathan står och kastar i pinnar i vattnet.

Ewa och Alis sovrum. Snygg tapet...

Ulla kopplar av i soffan i det nya vardagsrummet.

Jonathan gör något konstigt moves....

// Kristin


Vårbilder

Har testat ta bilder på ett annorlunda sätt. Genom att man går in och ändrar bländare i kameran, så att fokuset blir skarpt och bakgrunden blir suddig. Det är kul att testa något nytt!





// Kristin

Sladdtrassel

Har länge velat tagit tag i allt sladdtrassel. Och nu har jag äntligen tagit tag i det! Först och främst så ser det inte snyggt ut med detta trassel och sen försvårar det städningen.
Jag var på Coop forum för någon vecka sedan och köpte kabellister i olika storlekar och det blev inte billigt men men det är ett efterlängtat behov.

Före bilder:





Efter bilder:





// Kristin

Vårstädning i Kjula

I Lördags var vi överbjudna till Farfar och farmor Bettan i Kjula på Vårstädning (krattning). Vädret var si så där (Blåsigt och lite kyligt pga att solen inte kom fram, temp 12 gr)  men enligt väderprognosen så skulle det var fint väder. Det bjöds på fika, middag och efterrätt, allting var mycket gott men min aptit var si så där (mycket illamående nu).  



Farfar kallades in när det behövdes plattas till i lövhögen.

Mycket hjälpsam pojk.

Tvättsnurran kom fram för säsongen.

Här smaskar sig Jonathan i glass med en rånpinne i munnen.

// Kristin

Ultraljudundersökning

Idag var vi på ultraljudsundersökning på förlossningen. Barnet i magen var fulltfrisk och dem mätte och tittade på hjärtat, huvudet och lårbenet och allt såg bra ut. Skönt, vi har ju som sagt varit lite nervösa, med alla anledning. Det känns mer verkligt nu när vi sett att allt är bra och man ser ju så tyligt vad allting är, så som fingrar, näsa osv.  Vi har ju varit på ett ultraljud i vecka 8 och såg då att hjärtat slog och såg bra ut, vilket var skönt att se men man har ju varit lite småspännd fram till dagens ultraljud.

Barnet är beräknat att komma ut den 17 september och jag är nu i vecka 18 (17+5). Jag har kännt av rörelser där innefrån i cirka två veckor men ingen tydlig spark mer rörelser och små tryckningar. Det är så härligt att känna att den rör sig.


Profilbild på vår nya familjemedlem. Han/hon för handen/tummen till munnen. Ser ni den lilla söta nästippen?

En bild framifrån med ögonen tiittandes rakt mot en. Ser ni att bäbisen vinkar till sin Mamma och Pappa?

Vi är så glada över att Jonathan ska få ett syskon och Jonathan verkar också se fram emot det. Han kan inte säga bäbis utan han säger bajs och pekar mot min mage. Vi är så förväntansfulla! 

// Kristin


Ett glädjande besked!

Vi är gravida och Jonathan ska få ett syskon. Vi är så glada men självklart så har vi varit lite mer restriktiva pga av missfallet i höstas.
Den här graviditeten har varit delvis annorlunda till skillnad från när jag var gravid med Jonathan. Aptiten går upp och ner (just nu är den nere), illamående mycket mer nu (dag som kväll) och har till och med spytt vid några tillfällen (spydde aldrig med Jonathan) och har foglossning som kommer och går som sitter baktill i bäckenet (foglossningen med Jonathan satt fram i blygbenet). Ja ja graviditetskrämpor får man väll leva med men hoppas att illamåendet snart försvinner.


Den blivande storebron.

// Kristin


Vårbild

Jag hittade en annorlunda vårbild , istället för den klassiska (blommor av olika slag eller fjärillar) bilden. När jag var på väg ner till stan vid stadsteatern (parken) så såg jag den här glasflaska som flashalsen vilade mot två korsade grenar och bakstycket mot en gren. Det måste vara så att flaska kasstades ditt när snön fanns fortfarande kvar och sen när snön tinade så låg den där mellan grenarna, på det märkliga sättet.  




// Kristin

Smilla och Hilda firande!

För någon vecka sedan var vi över och firade Jonathans kompis Smilla som fyllde 2 år den 18 mars och passade även på att träffa den nya familjemedlemmen Hilda. 

Smilla verkar gilla sin present...(rosa vingarna som hon har på ryggen). Hon fick också en röd och gul skottkärra av oss. Här hjälper hon att öppna Hildas present som innehöll tre par byxor och två bodys.

Lilla Hilda föddes den 13 Mars vid 21 tiden på kvällen. Vägde cirka 4000gr.

Här får hon käk av mamsen.

// Kristin

Firar Påskdagen hos min Morfar i Barkaby.

En underbar påskdag med mycket fint väder firades hos min Morfar utanför Stockholm. Vi hade lite knytis och vi bidrog med köttbullar, potatisgratäng (jag och min bror Fredrik tycker inte om Janssons frestelse så för oss blev det potatisgratäng) och sill. Mamma och pappa hade med sig Jansson , ägghalvor, sill, lax m.m. Allt var mycket gott.
Vi fikade ute med påsktårta (Karl-gustav tårta) och kaffe/cider. Vi satt i gassande sol och behövde inte ha någon jacka på oss, så underbart! Vårkänslorna i kroppen kom garanter fram.

Morfar var relativt pigg, har problem med sin höft som kanske ska opereras. Hörseln är som den är, inte så bra men han tycker säkert att det var trevligt att träffa oss alla (Jag, Martin, Fredrik, Magnus, pappa, Mamma och jonathan) och få lite sällskap och uppassning.

Påskbordet

Ägghalvor och givetvis hela mellan löskokta ägg.

Fika ute på gården, så underbart!

Morbror Magnus lockar till sig Jonathan till sitt knä med ett chokladägg. Han säger Magnus var och varannan dag nu, han tycker det säkert är kul att säga. 

Påsktårtan och de första blåsipporna.

Efter chokladäggätande så sitter sonen på gräsmattan och samlar ihop löv till en lövhög. Självklart så måste mamma hjälpa till med ihopsamlandet med löv.   

Hejdå gammelmorfar!

// Kristin


Jonathan blir firad av sina kompisar!

På fredagsförmiddagen blir Jonathan firad av sina kompisar Smilla och Sigge. Det bjuds på glass med strössel och hemmagjord chokladsås och muffins.
Han fick en kassapparat med skaningsfunktion av Smilla m familj och två fina leksaksbilar av Sigge och co. Mycket populära leksaker att leka med.






// Kristin

Jonathan 2år!

Vår son har idag (3 april) fyllt 2 år och blivit en stor kille. Vad tiden går (vilken klyscha). Han har inte varit så förtjust i att öppna presenter förs nu, som ni kan se på bilderna så har han inget problem med den saken längre.

Gästerna kommer över på en födelsedagsfika klockan 14:00 och då bjuds det på chokladtårta och muffins med djungeldjur på (hemlagat såklart).

Presenter han fick: Juniorsäng och londonbuss av Mormor och Morfar, Bord med stolar från Farfar och Farmor Bettan, Byxa och uteleksaker från Håkan och Irene, Trehjuling av Farmor och Farfar Ali, två tröjor av Ulla och Uno, Pengar av Gammelfarfar Ingemar, puzzel och stjorta m väst och slips av farbror Erik, Jenny och faster Linnea, Puzzel och badbyxkor av Morbror Magnus m familj och Snickarlåda och dockvagn av Mig och Martin. Jag tror att jag kommer ihåg allt men det är säkert något jag har missat. Tack alla för dom fina presenterna!  

Presenter han fick av mamma och pappa på morgonen efter frukost, såklart!

Han fick "Bosh" snickarlåda med en elektrisk skruvdragare som var mycket populär och så fick han en liten dockvagn, båda sakerna fick han av sin Mor och Far.

Han fick en trehjuling av farmor och farfar Ali, mycket populär. Han kom incyklandes på den i morse (Söndag) kl 06:30 och väckte både Mamma och Pappa, han är ju så söt!

Dags att blåsa ut ljusen...

Puzzel och Londonbuss fick han också.

Presentöppning.

Gästerna.

Vi avslutar den långa dagen med en godnattsaga i soffan.

// Kristin


RSS 2.0