Hur kunde detta ske?

Jag och Martin tittade igår kväll på Idol på Tv 4 play. Låtarna var väll ok framförda av alla i stort sätt. Minnah var sämst av alla igår men hon hade ju problem med rösten/halsen och fick tydligen läkemedel för detta. När vi hade kollat på alla artisternas framföranden så sa jag att jag vill se Linnea och Olle/(Jay?) i final i globen. Martin instämde!

Kollade på nätet vem som åkte ut och jag kan inte fatta att Linnea åkte ut. Hon har en sådan häftig sångröst, utstrålning och unik artist. Mycket synd att hon åkte ut!
Hoppas jag/vi får höra mer av henne i framtiden, hon kommer nog att lyckas med artisteriet i alla fall.




// Kristin

Stora killen!

I söndags så tog jag, Jonathan och Arvid ner på stan. Jonathan skulle få välja ut ett par kalsonger och det såg han verkligen fram emot. Det blev kallingar med bamse och hans vänner motiv och bilmotiv. Han ville genast hem och sätta på sig dom men vi stannade och tog en glass på vägen. Varenda droppe av glassen slank in, mamma fick inte ens smaka:(.

Han har gått och kissat på pottan och ibland på toaletten och han säger ibland till själv men jag frågar han med jämna mellanrum om han behöver kissa eller bajsa. Det här hänt några olyckor men det är bara in i duschen och på med ett nytt par kallingar.
Han så duktig kille!


Jonathan är så stolt i sina nya kalsonger.




Alla motiven.
// Kristin

Hejdå...

...till vår Toyota Corolla.

Satte ut annons på vår bil i onsdags kväll på blocket och fick ett samtal igår (fredag) från en potentiell köpare till bilen. Jag hade ringt i torsdags till "Däckhotellet" och sa att jag kommer och hämtar sommardäcken under fredagen och tur var väl det. Jag åkte och tankade upp bilen med lite bensin och dammsög ren den och åkte och hämtade däcken. Strax efter det så kom intressenten (Erik Å) förbi med sin pappa och kollade på bilen. Jag som inte vet så mycket om bilar, hade turen att Tomas Egnerfors kom förbi som vet allt om bilar (i stort sätt). Tomas och Erik tog en tur med bilen och han var nöjd med den och det blev en affär, SKÖNT!

Jag var lite orolig innan att det skulle ta sitt lilla tag med att sälja bilen och om vi skulle få priset vi ville men det var inga problem.


HEJDÅ bilen!

Hej till vår nya bil, Citroen Xsara Picasso - 07. Den har vi köpt (vi ska skriva papprena på tisdag) av Martins pappa och Bettan. Skönt att ha en större bil och en bil som har AC. Nu blir det inga fler varma bilkörningar under sommaren, JIPPI!

Se så fin vår nya bil är!


// Kristin

Med ett leende på läpparna!

Idag är Arvid 8 veckor gammal. Han har sedan en tid tillbaka börjat le och ge svarsljud men det är inte så lätt att fånga på bild. Tillsist så fångade jag hans leenden med min iphone. Han är mest jämt och ständigt glad kille och sover om nätterna, så skönt!


Vår söta "lilla" Arvid!
// Kristin

Läkarundersökning

Idag var vi på läkarundersökning med Arvid. Läkaren undersökte hjärta, lungor, pungen, höfter, reflexer etc. Allt såg bra ut eller som dom på BVC säger "fin pojke".
Han bara växer och växer och nu är han 65 cm lång (vuxit 2 cm på två veckor) och väger 6825 gram (gått upp 530 gram på två veckor), jag citerar vad läkaren sa "han är som en 4 månaders bebis".

 

// Kristin


Fars dag!

Dagen började med att Jonathan och Arvid grattade sin pappa med lite morgonmys i soffan och ett nytt rivjärn (med ställning och vev).

Lunch intogs i Hagnesta hos mina föräldrar. Det bjöds på en god "djävulsk" kyckling med potatismos och sås.  Hemgjordglass bjöds det på till efterrätt, MUMS!
Pappa fick hembakade havreflan med lite mörkchoklad på toppen i en fin presentask. Asken pryddes med två stycken "Bounties" (cocoschoklad).


Fars dags firandet forsatte på sen eftermiddag i Kjula. Alla barn var på plats för att gratta sin far.


Vad hittar Jonathan i farfars bröstficka? Lite Ahlgrens bilar kanske?

Martin och syskonen fikade och pratade gamla minnen från barndomen.
// Kristin

Ostkakebakning!

Igår var Johan (martins arbetskollega) över hos oss och bakade ostkaka. En tillställning som har varit bokad sedan en tid tillbaka.


Martin häller upp mjölken som ska värmas upp.

Martin är inte känd för att klara av att öppna förpackningar på rätt sätt.

Mellisdags!

Nu silas vasslen bort och kvar blir ostmassan. Vasslen användes till risgrynsgröten till frukosten idag, MUMS!


Ostmassan blandas i gräddblandningen. Se så ledsen Jonathan är när pappa vispar blandningen men humöret förändras snabbt så fort han får komandot över vispandet.

In i ugnen i drygt en timme.

Johan, Jonathan och Arvid.

Den färdiga ostkakan med hemgjord jordgubbsylt och hallonsylt med vispgrädde.

Smaskens!
Länk till ostkakareceptet:
http://www.recepten.se/recept/ostkaka.html

// Kristin

Återhämtning

Håller på och hämta mig sakta men säkert från operationen i måndags. Smärtan i magen släpper för varje dag som går, SKÖNT! Operation tog 1 1/2 timme allt som allt och jag hade tydligen inte bara ett bråck utan två som låg närheten av varandra. Dessa togs bort och det lades in ett nät istället. På läkarens order så måste jag nu ta det lugnt (inte lyfta tungt ect på några veckor) och ta smärtstillande läkemedel som jag fått ordinerat. Jag är nu sjukskriven till mitten på december så Jonathan går på dagis full tid fram till dess.

// Kristin

Tillägg till...

...BVC kontroll.
Nu när man har två barn så jämför jag lite deras BVC uppgifter så som längd och vikt mot varandra och blev bara tvungen att upplysa er alla läsare. Arvid var vi den senaste BVC kontrollen 63 cm lång och var då 6 veckor. Jonathan var 63 cm lång när han var 12 veckor (tre månader). Vilken OTROLIG skillnad!

Som förälder har man (eller jag har det i alla fall) svårt att se sina egna barns likheter men nu när jag lägger två bilder bredvid varandra så ser jag Jonathans och Arvids likheter. Vad tycker ni, är dom lika?

Arvid 6 veckor

Jonathan 12 veckor (3 månader)

// Kristin

Upplyst

Har alltid tyckt att amningskudde tillhör kategorin onödig pryl men efter ett besök på Babyproffsen i förra veckan har jag ändrat uppfattning. Jag var där för att prata med dom att mina vagnshjul som knarrar och lite andra ärenden. Arvid vaknade till när jag skulle gå därifrån och ville ha mat på än gång. Jag slog mig ner i soffan och av en ren händelse så låg en amningskudde där i soffan, jag blev tvungen att testa.
Åååå vilken avlastning för mina axlar och armar. Sedan dess har jag inte släppt tanken på att jag vill ha en sådan kudde men dom kostar cirka 400: - och det tycker jag är lite mycket.

Jag tog saken in mina egna händer och sydde mig en egen av ett gammalt lakan och stoppning från en gammal kudde. Det jag har köpt är fodraltyget (rött tyg med vita prickar på) för 70: - och en dragkedja för ca 35:-, totalkostnad: 105:-. Det var lite pilligt att sy på dragkedjan men se så fint resultatet blev.



Min egen sydda amningskudde.

Lägg märke på den nya vardagsrummslampan (en tidig julklapp från mamma och pappa, tack!). Vad tycks?

Amningskudden kan också ses som en snygg inredningsdetalj, eller?


// Kristin

BVC kontroll

Idag blir Arvid 6 veckor gammal.

Har varit iväg nu på förmiddagen vägt och mätt honom på BVC. Han väger 6295 gram, är 63 cm lång och huvudomfånget ligger på 40 cm. Han ligger på två sträck över normalkurvan på både vikten och huvudomfånget och längden ligger han på tredje sträcket. Han är en lång pojke! Han följer sin egen kurva vilket är bra.

Jag och Martin känner att vi får mer och mer kontakt med honom och det är inte långt borta med det första leendet.

Martin upptäckte i helgen en liten missbildning på Arvids vänstra fot. Mellan tå nummer 3 och fyra går det inte helt isär och har sagt det till Anna på BVC och hon tycker att vi ska informera läkaren på nästa träff (första läkarträff den 16 nov). Det ser lite konstigt ut.

// Kristin

Operation

För drygt en vecka sedan var jag på kirurgmottagningen för att jag har stora problem med mitt navelbråck. Jag behöver inte ens bära tungt för att det ska komma ut. Jag är sedan i tisdags förra veckan sjukskriven och Jonathan går full tid på dagis. Jag har svårt att ta hand om Jonathan själv pga. bråcket. Bråcket kommer då ut jämt och ständigt.

Läkaren som jag pratade med på kirurgmottagningen tyckte att jag behövde opereras inom en snar framtid eftersom det finns risk för inklämning och det kan leda till vävnadsdöd och det är som det låter, inte bra.
Har fått tid för operation måndag nästa vecka (8/11) och klockan 12:00 ska jag infinna mig på centraloperation på Mälarsjukhuset.
Innan dess ska jag mjölka ur bröstmjölk och frysa in så Arvid håller sig mätt och belåten. Jag blir sövd av narkos och detta tillsammans med andra läkemedel jag får går över i bröstmjölken och jag kan inte amma Arvid på flera timmar (det är svårt att säga hur många timmar, det kan ju uppstå komplikationer).

Dagen innan operation (söndag) ska jag duscha och tvåla in mig med en speciell tvål och samma dag som operation måste jag duscha igen och tvåla in mig med samma typ av tvål. En annan förberedelse är att jag måste fasta, jag som är en frukost människa. Hur ska jag klara mig :)!

Det ska bli jätte skönt att få det här överstökat och hoppas att allt löser sig till det bästa.

Håll tummarna för mig!



// Kristin

RSS 2.0