Höststädning!

Igår var vi och en hel del andra ute hos Erik, Jenny och Molly och hade höststädning. Det krattades löv, ansades träd och buskar och eldades en hel del. Alla barnen hjälpte till på olika sätt. Arvid tyckte om att plocka upp de ihop samlade löven i lövkorgen och jag hällde ner det i tunnan som brann för glatta livet.
Det blev även korvgrillning med de klassiska tillbehören som räksallad, rostad lök och ketchup/senap. Efter den stadiga lunchen myste jag med lilla Molly inne i deras säng. Så söt och så liten fortfarande!
 
 
// Kristin

Ny vinterjacka!

Nu har kylan gjort sig påmind. Förra helgen kollade vi igenom barnens vinterkläder. Jonathan ser ut att kunna använda samma overall som förra året (köpte då en större storlek) och Arvid kan ha Jonathans begagnade, toppen! Jonathan fick ett par termobyxor av farmor Bettan för någon vecka sedan som hon hade fått av en kollega på jobbet. Dom passade perfekt och vad behöver han ha till? Jo en vinterjacka såklart! Fick tag på en på Kappahl i veckan och han är supernöjd! 
//Kristin

Barnmorskebesök!

Igår var det dags för mitt andra barnmorskebesök och nu kommer jag att ha tätare kontroller, nästa om 4 veckor. Alla prover såg bra ut och bebisen växer på sig som den ska. Igår hörde jag hjärtslagen för första gången. Dom uppmättes till 159 slag/min, lite högre frekvens än pojkarna hade. 
 
Fick moderskapsintyget också som jag ska skicka in till försäkringskassan. På det stod den beräknade födelsen skulle vara 14 feb så nu har jag blivit framflyttad igen. Hur ska dom ha det? Så idag gick in i vecka 25 och jag känner hur tiden bara rullar på nu. 
 
I drygt en vecka har jag känt tydliga fosterrörelser dagligen och det känns riktigt kul. Jag upplever att det tog längre tid denna gång innan jag kände till skillnad från pojkarna. Måste vara en snäll tös i magen:). 
I nästa vecka ska tjuvtitta på könet igen och hoppas att det går att fastställa klart och tydligt om det är en pojke eller tjej. Spänningen är olidlig! 
 
//Kristin

Lund!

För en vecka tillbaka (för att vara exakt) styrde jag min kos mot Lund. Resan dit kunde ha gått smidigare! Förseningar med tåget och det hela löste sig med ett nattåg från Stockholm till Lund. Sov i liggvagn på en hård brits (rena mardrömen för en som är gravid). Väl framme i Lund klockan 06:00 tog jag en taxi till hotellet där jag åt frukost och gick sedan till rummet för att vila mig. Skelettkursen som var anledningen till att jag var i Lund började klockan 11:00. 
 
Hela veckan har varit väldigt utvecklande för mig och nu när jag kommer hem för att jobba så kommer jag ser på bilderna med nya ögon. 
 
Här nedan ser ni lite bilder på Lund.

 
// Kristin

Mot nya äventyr!

Sitter nu på stationen och ska åka ner till Lund. Skelettutbildning veckan som kommer. Det ska bli roligt och lärorikt!

Mindre roligt är att lämna familjen hemma. Arvid fick som på beställning, NOT, feber idag och är hängig, trött och grinig.

SJ ropade nyss ut att tåget blir försenat, träligt! Tur att jag bestämde mig för att åka ikväll och inte imorgon bitti.

//Kristin


Nya leksaker i köket!

 
Fick idag det senaste tillskottet hem med posten. Våran gamla stavmixer slutade fungera i förra veckan så det inhandlades en ny i lördags på netonnet via deras hemsida. Bra kvalité och bäst i test! 
Har även en ny stekpanna sedan någon vecka tillbaka. Bra men det kräver övning så att branten inte bränns vid
// Kristin

Hembesök!

Efter det att vi ätit middag så tog vi en tur till Erik och Jenny för att titta och kläma på lilla Molly. Hon var så liten och så ofantligt söt! Barnen var väldigt intresserade och snälla mot den nya familjemedlemen. Vi hade berättat till Jonathan att han var så liten när han föddes men jag vet inte riktigt om han förstod det. 
Hon var vaken när vi kom så det var kul och efter ett tag kelande i min famn så somnade hon med tummen i munnen. 
Vi hade köpt med oss lite fika och dom bjöd på kaffe, te och saft till barnen. Det var trevligt att sitt ner ett tag och prata. Stannade inte allt för länge. Martin sprang hem och jag tog barnen i bilen och Jonathan somnade på direkten men Arvid somnade när han kom över i sin säng. 
 
Tack för titte Erik och Jenny!
// Kristin

Vecka 22!

Tiden den rullar på och nu är jag fullgånget 22 veckor. Har skrivit tidigare att jag känner rörelser lite smått i magen men det känns mer och mer. I bilresan hem från Linköping kände jag tydliga sparkar och rörelser, kul det är något därinne. I veckan som var har jag också fått börja känna av foglossning och det känns inget vidare. 
Förra helgen jobbade jag min sista helg och nu jobbar jag endast dagtid, alla dagar 7:30-16:30 utom tisdag då jag jobbar till 15:30 och fredag till 15:00, skönt! (Jag har inget emot att jobba helg och kvällar men med alla tunga lyft etc. som jag inte klarar av att vara delaktig i så känns jag mer som en last). 
 
// Kristin

Linköpingsbesök!

Igår vid lunch kom vi till Linköping för att fira Hugos 4 åriga födelsedag. Det bjöds på en god gulasch med hembakat bröd. Mycket gott! Efter det så blev det lek ute på gården i det fina höstvädret. Efter det att energi hade förlorats i mycket lek på gården så laddades det snart upp med både tårta, kakor och bullar. 
Efter det att festen var slut, tog jag en snabb tur till Ikea och köpte en skohylla, kökslådeförvaring och ett pepparkakshus i plast (det var bara något jag sprang på). 
Väl hemma i deras lägenhet var det middagslagning i full gång. Kycklingklubbor med potatisklyftor och såser till det. Gott! 
Efter det att barnen hade somnat blev det Jeopardy spelande och en hel del prat. Kvällen blev inte allt så sen och barnen väckte oss vid 6:30. Det blev frukost, lek, bollspelande på gården och lite mer lek inomhus och sen bar det av hemåt. 
Vi kom hem ca 14:30. 
Trevlig vistelse! 
 
// Kristin

Kunde inte hålla mig borta!

Jag som jobbar på landstinget har en del fördelar vad gäller att komma in på dom flesta avdelningar med mina arbetskläder. Därför kunde jag inte hålla mig borta från BB, där vår nya familjemedlem ligger. Molly kom till världen i onsdags (3/10-12), Eriks och Jennys förstfödde. 
Det var så mysigt att komma dit och få titta på det lilla livet. Hon gnydde till ibland och då gav Erik sin knoge för henne att suga på. Det väckte gamla minnen, Martin gjorde samma sak med våra nyföddingar. 
Tack Erik och Jenny att jag fick stanna kvar och välkomna den nya familjemedlemmen Molly. 
 
 
// Kristin

Vinterskor

Igår tittade jag igenom vad barnen hade för vinterskor undangömda på vinden. Jag hittade tre par skor som passar till Arvid men inga till Jonathan. En kollega brukar köpa barnskor på tradera och är väldigt nöjd. Funderade på att göra samma sak själv men sen såg jag att det var bra rabatter på Stadium på nätbutiken. Först var det redan nedsatt från 899:- till 699:- och sen 25% på det så det landade på 524:-. Valde att hämta dom i butik och betala i butikens kassa. Väldigt smidigt!
 
TIMBERLAND H&L SNOWBOOT GTX
Kängor & stövlar/TIMBERLAND H&L SNOWBOOT GTX från stadium.se
//Kristin

Klätterapan Jonathan!

"Mamma: Jag vill visa dig ett trix..."
Så sa Jonathan när vi skulle åka hem från dagis. Och vips så var Jonathan uppe på en hög lekställning.


RSS 2.0