Ett år äldre

Tiden bara rullar på och jag börjar sakta men säkert snart närma mig 30, men än så länge är jag 28 år. Min födelsedag firades tillsammans med den stora släckten, mycket trevligt. Vi bjöd på mackor med både kräftröra, kycklingröra (hemmagjorda så klart), med mycket sallad, salami och brieost, mycket uppskattat.
Till kaffet bjöd jag inte på tårta utan mini semlor, det slank in i varje munn, till och med i Jonathans men det var mest grädde och mandelmassa som var intressant.

Jag fick många fina presenter, bland annat fick jag biljetter till att se Fredrik Lindström på lokomotivet, fleecejacka, en stickad sjal och mycket annat fint. Stort tack för presenterna!


Folket anländer. Linslusen mamma och jag posar

Lunchen vi bjöd på.

Folket tar igen sig i soffan efter lunchen.

Presentöppning.

Jonathan tog en lite tupplur efter maten. Han ville inte ta en förmiddags vila innan gästerna kom.

En mycket fin bild!


// Kristin


Jonathan i kjol


Vid flertalet gånger som man har hämtat Jonathan på dagis så har han haft kjol på sig, han verkar gilla det. Så nu fick jag tag på en svart kjol med tyll på rean på Kappahl. Han verkar gilla den. Han är ju så söt.






När det är tyst hemma vetman att det är något fuffens på gång och då är det bäst att se efter. Här har han hittat mammas synålar. Inte så populärt från min sida.

//Kristin

Bio besök

Idag var jag och Martin på eftermiddagsbio, och såg filmen "Avatar". Farfar och Farmor Bettan var barnvakt.
Filmen var så bra, över mina förväntningar. Jag var faktiskt lite skapptisk till filmen och ville helst se den senaste Stig Larsson filmen men det ville inte Martin. Han menar på att den kan man se på film hemma i tv soffan. Ja ja så jag gav vika och det var något jag inte ångrade. Svärfar har också sett den som tyckte den var för lång och menade det att den kunde kortas 1 timme men där håller inte vi med. Vi tycker den kunde få vara lite längre. 

Farfar, farmor och Jonathan hade var på parken och matat duvorna medans vi var på bio. Sen blev det lite macka här hemma och en säkert blev det en del tittande på skidskytte.  


Biofilmen "Avatar".

Jonathan har precis vaknat upp efter en timmes tupplur i sin nya säng.

Firade svärmor Ewa på sin 52 års dag. Gissa vem som gjorde att hela tornet rasade??? Jo Johannes hade den oturen.

Här busar Ellen med Jonathan medans pappa konsentrerar sig på att bygga upp något som ska likna "Stonehedge". Full konsentration.

// Kristin


Byte av säng

Jonathan har börjat klättra över kanten på sin spjälsäng, vilket inte är så bra. Vi hade tänkt att han skulle önska sig en säng i 2 års present av någon i släckten. Jag tror det blir så att har får sängen av hans snälla mormor och morfar, både som födelsedagspresent och som namnsdagspresent (Han har namnsdag den 28 januari). 

Jag och Jonathan åkte iväg till IKEA igår och inhandlade en juniorsäng (Modellen: "Kritter"). Har tänkt några dagar på vilken typ av säng man ska skaffa sig och det är inte så lätt som man kan tror att det är. Men en juniorsäng kan han ju ha till cirka 6 års ålder och sen får han en "riktig" säng. Sen bestämmde jag mig för att satsa på den bästa bäddmadrassen som IKEA hade att erbjuda, Vyssa vackert heter modellen. Den har både skummgummi och fjädrar som gör den mjuk och skön att ligga i, både för mig, pappa och Jonathan. 
Köpte till ett påslakanset modellen "Fabler" som jag tycker passar bra i hans rum. Visar bilder från hans rum på bloggen senare när vi blir klara där, ska sy ett par gardiner in dit så det känns mer välbonat .

 
                       


// Kristin


Fotografering

Vi fick i julklapp, en kamera, av mina föräldrar som vi önskat oss eller snarare så vick vi pengar så vi kunde köpa den kamera vi ville ha. Den är så bra och det är så kul att ta bilder. Jag och tillsammans med en arbetskolega ska gå på en fotoföreläsning som bättrar på ens kunskaper hur man tar bilder, det ska bli så kul och intressant.
Här är några bilder som jag har blivit nöjd med:

En vintrig bild på kloster kyrka om jag hade tagit bilden någon dag bättre så hade den blivit lite mer frosstig, vilket är fint.

Kloster kyrka på nyårsafton.

Tycker att jag har lyckats riktigt bra med den här bilden. Orkidén fick jag av Jakob, Josefin och Olivia, jättefin.

Närbild på en plastblomma i vårat hem. Denna bild togs på ca 1 cm avstånd.

// Kristin


Eltandborstning

Jonathan fick av sin farfar och farmor Bettan en eltandborste i julklapp. Han verkligen älskar den! Igår när han skulle borsta tänderna på kvällen så ville han att jag och pappa skulle borsta tänderna samtidigt och självklart ska alla ha en pappersbit på änden av tandborsten (pappa har alltid det eftersom han går runt och borstar tänderna och då brukar jag hittat ett tandkrämsdroppar spår efter honom, så pappret ska förhindra det). Jonathan delade ut pappersbitarna och var så nöjd och glad.

Igår var vi också och hjälpte till att flytta hit Ellen och Johannes, så nu är dem tillbaka i stan. Välkomna tillbaka!


Här leker han med sin häst som han fick av faster Anna i julklapp.


Hur kan jag lyckas att ta flera bilder när han ser ut så här??? För övrigt
så försöker han att sätta på sina skor med ett skohorn (mamma använder
det när hon tar på sig skorna).


Besökte Gammel Mormor och Gammel Morfar i Lördags. Vi fikade och hade det så trevligt. 


Vi hjälpte till att flytta hem Ellen och Johannes tillbaka till Eskilstuna.

Här sitter han i Elllens och deras klädgarderob och äter mandariner som Farmor skalat.
Bilden till höger: Sådan här skysst frisyr får man efter man har gnott in matrester i håret.

// Kristin


Tack, tack...

Jonathan är nu inne i en rolig/söt fas. Han tackar nu för allting och säger även tack när man kanske istället ska säga varsågod. Det verkar som så att det inte är lika lätt att säga varsågod som att säga tack men men han kommer snart att lära sig det också.

Han älskar verkligen att dansa nu, så det är mycket barnmusik ur högtalarna. Han har sin egen form av dansstil, vilket är roligt att se men svårt att förklara i ord.

Ikväll har jag lovat honom att han ska få bada i vårt nya badkar, som vi fått av min arbetskollega. Jag har köpt ett nytt halkskydd till badkaret från Ikea och det ser ut som en grön krokodil. Jag har även köpt ett högskåp som ska monteras på väggen i badrummet och där ska handukar och lakan ligga, tänkte jag. Ska lägga ut lite bilder på badrummet när vi färdig inrett där. 
 
Han älskar sin mössa som han har fått ärva av Malcolm. Först tycker han att han ska ha den på sitt huvud och sen försöker han sätta den på "Puffes" huvud, han är ju så gullig.

Jag har köpt ett nytt mycket roligare halkskydd till badkaret.  Visst var krokodilen fin?

// Kristin

Inredningsdetalj

Nu har vi hittat den rätta platsen för inflyttningspresenten som vi fick av familjen Bly. Jag tycker det blev riktigt bra där. Vad tycks?                                                                        





// Kristin


Nyårsfirande

Nu till den sista storhelgen för året, nyår och välkomnar in det nya året, 2010.
Vi hade nyårsfesten hos oss, vi bor ju så bra till om man ska gå ut och titta på fyrverkerierna. Men vi hade bestämt att var och en betalar för sitt kuvertt (med andra ord hade någon form av knytis). Vi var ett helt gäng på 9 vuxna (Jag, Martin, Erik, Sanna, Tomas, lill tompa, Nina, Josefin och Jacob) och 2 barn (Olivia och Jonathan). Herrskapet kom indroppandes vi 16 tiden och vi hade förvberätt lite tilltugg.  

Vi lagade mat tillsammnas men inte samtidigt. Det blev en god men klassisk middag med toast skagen till förrätt, huvudrätt blev det oxfilé med potatisgratäng och beasås och så avslutade vi middagen med en glassbomb som efterrätt (en mycket uppskattade sådan).

Vi spelade både lite TP (det riktiga gammla hedeliga) och lite Wii resort på konsolen, VILKET VAR LYCKAT.

Jonathan somnade vid 22 tiden och sov till cirka 8 till morgonen efter. Att han kunde sov till allt tjatter och gapande från en viss farbror (som inte nämns vid namn). Han är ju vår lilla prins.  
När vi gick ut för att titta på fyrverkerirna så hade vi med babymonitorn och det gick så bra (vi gick ju inte många steg hemifrån).


Mingel

Mingel



Jonathan tittar på barnprogram innan han strax somnar. Jakob sitter i soffan med dottern Olivia på 7 månader.

Festen är på topp.

Nu börjar det gå utför....ha ha ha

Ute i kylan strax innan 12 slaget. Har ni sett att Martin har fått en gloria ovanför sig...

Titta på bussen så kan man skymta att den är helt packad med folk, klockan är då cirka 5 minuter innan 12 slaget.

Eskilstuna kommun är inte snåla med fyrverkerirerna, mycket fina och vilken avslutning. Hittar du Martin på någon av dem två bilderna ovanför?Hitta ett fel eller ska man säga rätt???

// Kristin 


Vad gjorde vi på julen?

Jo, på julafton var vi i Kjula. Vi hade dagen innan "provat julskinkan" i kjula så vi hade sovit över och sov också över till juldagen. Där var vi ett helt gäng och hade det så trevligt. Vi hade också besök av jultomten som hade hittat hit med sina renar. Tack för all mat, sällskap och många fina klappar.

På juldagen begav vi hos hemåt innan lunch så att Jonathan sov lunch hemma. Senare på eftermiddagen åkte vi ut till Mesta till Martins mammas familj och firade där. God mat, trevligt sällskap och många fina klappar. Självklart spelade vi lite sällskapspel. 

Sen på annadagen var vi bjudna hem till mina föräldrar till lunch/middag. Även här var det lite sällskapspel, klappar och god mat. Tack för alla dem fina klapparna.

Man känner sig helt slut efter hela julhelgen och då har vi igentligen inte gjort så mycket själva utan vi har åkt runt och blivit servade med mat och husrum.  



Tomtegröt är gott.


Här sjunger vi in julen.


Några tröttgrisar som sover under "Kalle Anka" (ni ser datum och tid stämpeln på kortet).
Jag tycker inte det här är acceptabellt.

Här busar han med Fabian och han kanske också får en liten puss.

Här har vi fått ner julaftonsmiddagen i magen i år igen.

Här är det några som tyckte att det var skitigt i farfar och farmors nya badrum.

Tomten stämmer in i en klassisk jullåt "Deck the halls". Sen var det dags för julklappsutdelningen.


Jonathan var verkligen inte rädd för jultomten som man trodde. När tomten sa hans namn som gick han fram och hämtade packeten och var glad.

Juldagsfirande i Mesta.

Här hjälper han faster Ellen att läsa rim från packetet, han vill också vara och hjälpa till i köket med farmor och farfar Ali.

Här håller han ett kramptag om sin nya leksaksgiraff, som han har fått av gammel mormor/morfar( Ulla och Uno).

Här anländer familjen Johansson till mamma och pappa med en kraftig försening.

Här leker Jonathan med sin nya leksak och sen sjuger han "tipp tipp tapp" med resten av sällskapet.

Jullunch/middag ute i Sundbyholm hos min faster och farbror med en del av mina kusiner. En god skaldjurssoppa bjöds med efterföljande fika.

Jonathan är helt slut efter allt festande och även hans mor och far. Här ligger han mellan bordet och soffan, ser inte särskillt skönt ut.

//Kristin


Oj oj oj...

... vart ska jag börja. Nu är två storhelger förbi och alla kraft har dragit ur en, nästan i alla fall (annars skulle jag inte orka blogga, he he he). Jag har kommit fram till eller snarare har Martin lite åsikter hur jag ska lägga upp skrivandet. Jag delar upp allt och sprider ut berättandet på flera inlägg och dagar för att göra så mest överskådligt som jag bara kan.

Vi kan ju börja från början...


Är hos våra vänner Micke, Lovisa och Smilla på Tisdagen innan jul. Firar lite jul med jättegod julskinka och julgröt.

Martin "pappa" laddar upp för julen men med vadå kan man fråga sig. Och dessutom slår han in mitt packet samtidigt!!! Jag trodde inte att män skan göra två saker samtidigt, he he he.

Här har Jonathan hittat tvättkorgen i kjula, han har upptäckt att man kan lägga saker där i och bära med sig. Vet inte om det var uppskattat av Farmor Bettan????

Far och son är med och sjuger ute i hallen, självklart så är det Martin som sitter bakom gittaren och klinkar.

En uppskattad "dag innan julklapp" som både Jonathan och Hugo höll sig sysselsatta med. Nu har farfar och farmor två små hjälpredor. Smart tänkt farfar och farmor.

Uppföljning fortsätter i ett annat inlägg.

// Kristin!

RSS 2.0