Första tiden hemma!

Jag och Arvid kom hem från BB i fredags vid 18 tiden. Martin lagade tacos som går rätt så snabbt att tillaga och gott att äta.

Nu är vår son Arvid 5 dagar gammal och vi försöker så smått komma i ordning hemma med rutiner och jag ladda upp batterierna. Nu den första tiden så ammas han ganska ofta för att han ska ladda på sina förråd och jag känner hur mina krafter och hunger töms om jag glömmer att äta mellis . Man glömmer mycket från Jonathans babytid som smått gör sig påmint.
Inatt fick jag sova från cirka 23 tiden till 05:00, sen var det dags för att amma och sen kom det en riktig brakare, så det var bara att gå upp och byta blöja och pyjamas (bebisar har ett sådant tryck när dom bajsar så det kommer överallt). Efter det så somnade vi om och jag vaknade vid 07:30 tiden och märkte att sängen var tom på både älskling och Jonathan. Dom hade åkt iväg till jobbet/dagis (Martin hade ett möte att gå på). En riktig bra natt!

Natten mellan lördag till söndag var istället en jobbig natt. Arvid ville snutta vi tutten från 22 på kvällen till ca 03:00, jag var så trött och lite smått irriterad på honom (om man nu får känna så).

I lördags kom familj och delar av släkten på besök för att se den nya familjemedlemmen. Det började med att Arvids Mormor och Morfar kom strax efter tio tiden och sedan rullade det på med Farmor och Farfar Ali, faster Ellen, Farfar och Farmor Bettan, Irene och farbror Erik och Jenny. Arvid fick många fina presenter (kläder, overaller och mjukisdjur), Tack säger mamma och pappa! Jonathan fick också lite presenter för att han blivit storebror, tack för dessa!

I söndags kom min bror Magnus med familj på en ultra kort visit för att titta och känna på "lilla" Arvid.
Jag tänkte skriva ner min förlossningsberättelse inom en snar framtid, nu försöker jag bara njuta av nuet. Bifogar lite bilder från den första tiden hemma.

Första tiden hemma

Storebror Jonathan är så snäll och nyfiken på sin lillebror Arvid. Se så fint han håller Arvid i famnen.

Nybliven farmor till barnbarn nummer två.

Farfar Ali bygger duplo med Jonathan.

Så fin han är!

Gammel mormor Ulla var över på besök idag. Arvid är så nöjd och glad i hennes famn.

// Kristin


Arvid är född!!!

Vid ettiden på natten mellan tisdag och onsdag gick vattet på Kristin och några minuter senare startade värkarna. Vi åkte upp på förlossning och farfar/pappa Torbjörn skyndade sig hem till oss och tog hand om Jonathan.

Efter en seg start fick Kristin dropp så att det skulle gå lite fortare. Värkar och smärta tog fart ordentligt och krystningsvärkarna började några minuter i fyra och 16:07 på onsdagen kom vår nya lille kille till världen.

- Oj, en riktig brottare! Sa en av barnmorskorna precis när han kom ut.
För stor var han.  4650 g och 55 cm lång! Han har till och med lite svårt att få plats i sjukhuskläderna. När Jonathan föddes vägde han 3 kg och var 50 cm lång.

Efter att ha provat oss fram genom A-namn som Alexander, Alvin och Adam fastnade vi till slut på Arvid.

Kristin och Arvid får säkerligen komma hem i kväll. Läkarna ville hålla ett öga på honom i början för att han var så stor och behövde få i sig mycket mat, men det verkar gå bra och han ammas redan för för fullt.

Jonathan har redan träffade Arvid och det var nästan som i en tårfylld hollywoodproduktion. Jonathan ville pussa och klappa Arvid. Han ville se hans små fötter och hålla upp honom. Jag frågade Jonathan om han också var en bebis då svarade han:

- Nej Tand bebis.
- Nej Tand liten.
- Tand Jonathan!

Vilken tur att han vet vem han är...


Kristin är pigg och glad under förlossningen.



En timme gammal bebis, då utan namn.


En stolt och glad pappa...



En stolt, glad och ammande mamma. 


Jonathan och Arvid möts för första gången...

Dom verkar redan ha kul ihop.


Jonathan fick varm choklad som han drack/åt med plastsked. Det tog cirka
1 timme för han ville torka av med papper varje gång han spillde. 



Massor av fina bilder på Arvid och hans snuttefilt smälta lejonet...
Jonathan har ju en smält tiger och en smält giraff. (Allt smält är sponsrat av farmor).


Kristins vatten i fötterna börjar redan försvinna.

//Martin


Fortsatt spännade

Nu är jag (Martin) hemma och hämtar babyskyddet till bilen och ska köpa lite frukost. Det går lite segt uppe på förlossningen just nu. Värkarna fortsätter men det händer inte så mycket i övrigt. Innan jag gick funderade barnmorskan på om Kristin ska få dropp för att snabba på processen.

/Martin

Äntligen!

Strax innan 01:00 gick mitt vatten. Jag vaknade strax innan och sedan gick det, skum känsla. En stund efter det kom värkarna igång och vid 03:00 kom barnvakten, TB. Hade då värkar vart 3-4 minut. Sitter nu på förlossningsrummet helt groggy av all lustgas. När vi kom in var jag 2cm öppen. Sitter nu och gungar åt sidorna på en polatesboll. Vi håller er alla uppdaterade vad som händer. //Kristin

Åkpåse

Lovisa handlade denna åkpåse till mig när hon var på Gekå´s (Ullared). Fin, fleecefodrad åkpåse för en billig summa. Det ända som jag ville rätt till var att sy dit en liten "flärp" längst ner för att täcka över ett litet hål där alla dragkedjor möts. Det blev en röd liten "flärp" som matchar med resten av vagnen som fästes med kardborrband.

Det som är bra med denna åkpåse är att det är lätt att öppna upp när man går in och ut ur till exempel gallerior. Åkpåsen blir nog aktuell att börja använda i januari/februari, då bebisen har vuxit ur liggkorgen.


(Jag får mycket gjort här hemma medans bebisen i magen väntar med sin frånvaro :)).

// Kristin

3 dagar plus!

Nu har jag gått 3 dagar över tiden, något som inte fanns i min/vår värld.
Det har varit lugn aktivitet i helgen men idag på eftermiddagen så har jag haft många hårda sammandragningar och förvärkar har kommit och gått. Det har varit lugnt nu i ett par timmar men nu börjar jag det komma tillbaka lite smått igen. Vi får se vad det hela leder någonstans, det får natten visa!
Jag ställer in mina tankar på att träffa barnmorskan på onsdag, det är lika bra.

Här leker vår underbara son med ett gammalt tagentbord. Han ser att mamma skriver på sitt vid datorn och härmar därefter. Han är världens sötaste son!

Bild på mig och Jonathan från i helgen. Ja så här stor är jag nu, jag tror jag snart spricker! Vilka bristningar jag har nu på magen och det kliar så mycket! Tar det aldrig slut?

 

// Kristin


Mums!

I lördags hade vi Martins arbetskollegor Johanna och Johan som middagsgäster. Dom är sådana människor som sprider positiv atmosfär runt omkring sig och man känner att man smittas. Härligt med såna människor!
Johanna sa vid ett tillfälle under kvällen att hon hade gjort och ätit Amerikanska pannkakor under dagen och jag/vi har aldrig testat ätit det.
Under söndagsförmiddagen kom tanken tillbaka till mig och gjorde detta till lunch. Det var väldigt gott men vi hade tyvärr ingen lönnsirap hemma så det blev vanlig sirap och sylt och grädde. Det var lite mer kladdigare att steka dessa pannkakor men man fick snitts på det till slut.

Som ni ser på bilderna nedan så blir inte dom här pannkakorna jätte höga (alldeles lagom tycker vi) men dom blir luftiga och fina. Jag dubblerade receptet och det blev några pannkakor tillövers som blir till mellis idag (måndag).

Detta rekommenderar jag att alla ni som läser bloggen ska testa, mums jättegott! Det är ju kul att variera sig mellan vanliga pannkakor/fläskpannkaka/ugnspannkaka.

Amerikanska pannkakor

De här pannkakorna är superlätta att göra och passar till en lyxig frukost. Servera med stekt bacon eller lönnsirap. Tillsammans med glass eller grädde och sylt blir de en mumsig efterrätt. Bakpulvret gör att de jäser i pannan.

För 10-12 stycken behövs:

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 msk socker
  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 msk smält smör + smör till stekning
  • 1 ägg

Gör så här:

Blanda ihop de torra ingredienserna till smeten. Vispa sedan i mjölk, smör och sist ägget.

Stek pannkakorna i lite smör i en stekpanna. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.

 




// Kristin

Hemmagjord chokladpudding!

Har länge saknat ett chokladpuddningsrecept som man kokar. Ekströms hade förut ett färdigtblandat pulver som man kokade upp men som inte längre finns kvar i sortumentet.
Har googlat fram ett hemmagjort recept på chokladpudding och testat det. Gott blev det men små justeringar behöver göras.
Vi tycker att receptet räcker till 3-4 personer och inte till 2 personer som det står i receptet (eller det beror ju på hur mycket man vill äta:) ). Sen kan man behöva öka på med mängden socker (efter vårat tycke) och jag hade i 2 1/2 msk kakao och det var lite, jag skulle hälldre satsa på 3-3 1/2 msk. Vi valde bort vanillinsocker.


Chokladpudding

Chokladpudding kan köpas i pulverform, men nedanstående recept är både godare och billigare.

Ingridenser för 2 personer

3,5 msk maizenamjöl
3 msk socker
2-3 msk kakaopulver
3 dl mjölk
2 dl vatten
1 tsk vanillinsocker

Gör så här:

Blanda maizena, socker och kakao i en kastrull. Rör samman till en gröt med lite av mjölken. Blanda i resten av mjölken och vattnet. Låt blandningen koka upp under omrörning och låt den sjuda ett par minuter. Tag av kastrullen från värmen. Blanda i vanillinsockret och häll upp i en skål att kallna. Rör om då och då, annars skinnar den sig. Servera med mjölk eller en klick vispad grädde. Prova gärna att ha lite sylt till. Chokladpudding i pulverform kan slänga sig i väggen! Helt underbart gott!

 

// Kristin


Valet

Vi har nu kommit hem efter att ha förtidsröstat på stadsbiblioteket. Vi har skjutit lite på det men längre än så här vågade vi inte. Det vore ju förjävligt om vi inte han rösta för att vi behövde ta oss in till förlossningen, så det är skönt att det är gjort.
Valet var inte lätt men valet är nu gjort!


// Kristin

Dagen D är här!

Nu har dagen kommit som jag inte trodde att jag skulle få uppleva. Nu är jag fullgången 40 veckor och bebisen förväntass vara färdigbakad. Jag börjar förlika mig med tanken att jag kommer att föda fram en tonåring på en gång:).

En tanke som slog mig igår kväll var att det beräknade datumet den 17/9 liknar vårat bröllopsdatum om man vänder på 9 så det blir en 6:a. Det skulle ju vara lustigt om den kom idag bara för det. Jonathans fyra sista siffror är vårat bröllopsdatum. Tillfälligheter???
Jag tror att chansen att bebisen kommer idag är små...jag har inga känningar på värkar men jag hoppas att något händer dom närmaste dagarna.

// Kristin

1 dag kvar!

Jag börjar förlora allt hopp om att den här bebisen ska någonsin komma ut! Vad det kliar om magen nu och bristningarna börjar visa sitt vackra ansikte.

Min man Martin tycker att jag ska skriva något positivt om allt detta men jag vet inte riktigt vad det kan vara... Jag gör ett försök: Jag har ju mycket tid till mig själv just nu och det ska jag väl ta till vara på.

Vi trodde inte i vår vildast fantasi att vi skulle vara gravida så här länge eftersom det som vi har att jämföra oss med sedan tidigare är att Jonathan kom drygt 3 veckor tidigare än beräknat. Läget hade säkert sett annorlunda ut om vi hade fått vänta till vecka 40 eller längre med Jonathan. Jag försöker att hålla humöret uppe!

Mamma, pappa och storebror längtar efter dig bebis! Kom ut nu!


// Kristin

2 dagar kvar!

Jag börjar nu tro att jag kommer för all framtid att vara GRAVID! När ska det här ta SLUT?
Igår eftermiddag och kväll kändes det som om det var på gång och fick förvärkar mest hela tiden men ej regelbundna. Inatt vaknade jag och var vaken någon timme med värkar var 4 till var 6 minut (alltså inte regelbundna) och hade några värkar på morgonen men sen avtog det och fick någon enstaka någon gång ibland. Jag som var nästan säker på att den skulle komma idag men det ser inte ut som så:(.

// Kristin

Risifrutti

Jonathan älskar att äta Risifrutti till mellis. Det der ni på bilderna nedan.

Laddar skeden med en laddning av Risifrutti.

In i stora gapet.

Mums!

// Kristin


3 dagar kvar!

Idag har jag börjat känna lite mer aktivitet i form av förvärkar och hoppas att det är ett tecken på att förlossningen snart börjar.
I och med det så har jag lagt in föräldradagar fram till slutet av januari på försäkringskassans hemsida. Det kan vara skönt att lägga en längre period, för man lär ju ha annat att tänka på den närmaste tiden framöver. 

Ska nu ge mig iväg och hämta Jonathan på dagis. Jag brukar ta en promenad dit för att få lite luft och lite motion men igår tog det verkligen emot och det tog sin lilla tid att ta sig hem. Ska göra ett nytt försök idag och ser om det går bättre, om inte så får jag hämta honom med bil framöver.


// Kristin

4 dagar kvar!

Idag har jag besökt barnmorskan, något som jag trodde att jag skulle få slippa:). Allt var bra med barnet. Senaste träffarna hos barnmorskan har jag legat lite över på SF kurvan (hur högt barnet ligger) men det är inget som är något konstigt.

Bebisen är fortfarande ruckbar och är alltså inte fixerad. Som omföderska så kan bebisen bli fixerad i samband med förlossningen.

Har fått en ny tid till henne nästa vecka på onsdag (om inte barnet redan har kommit). Om barnet ligger kvar i magen så ska vi få en bokad tid till förlossningen för igångsättning. Om vi har otur så kan den komma på Hugos födelsedag men jag hoppas den kommer innan dess!


// Kristin

En liten utflyckt!

I lördags eftermiddag var vi lite rastlösa hemma (och bara väntar på att bebisen ska komma). Vi tog en tur med bilen till Vilsta för att ta en promenad och hälsa på hästarna. Pappa och Jonathan besteg Vilstabacken medans jag satt och väntade sittande på en sten nedanför. Jag studerade dom på avstånd med kameran i högsta hugg.

Promenad upp mot toppen. När dom nådde toppen så vinkade dom ner mot mig.

Jonathan pigg och glad när dom kommer ner från backen.

Det blev inget gräs till hästen, Martin vågade sig inte ända fram. Han är lite smått rädd för hästar.

Jag hade inga problem med att mata hästen med gräs.

Påväg tillbaka till bilen.

 

// Kristin



Som tack för hjälpen!

Jag hjälpte min kära svärmor Bettan att klä om deras nio köksstolar med nytt och helt tyg i veckan som var. Som tack för hjälpen fick Jonathan ett par jeans och en polis pyjamas.

 

// Kristin



5 dagar kvar!

Bebisen verkar inte vilja komma ut idag på Martins och Eriks födelsedag och bra är väl det! Jag skulle tycka att det var bra att den kommer ut på onsdag. Vet inte riktigt varför men det känns som att det skulle vara en bra dag att komma till världen på.

Pappa Martin firades med att Jonathan kom och gav en pergamentrulle (pappersrulle) med rött presentsnöre runt om. Den visade en presentkarta som presenterna var utmarkerade på var dom låg, det blev en liten skattjakt kan man säga. Han fick två inslagna packet av Mamma och Jonathan. Dom innehöll två par jeans och två tröjor (t-shirt med märke på och en randig "farfarströja"). "Farfarströjan" ska han byta för det var inte riktigt hans stil (det visste jag men jag ville testa). Allt annat satt jättebra men det ända som ska göras är att lägga upp jeansbyxornas längd något (och det visste jag men JC syr ju upp byxorna i efterhand).

Födelsedagsbarnen!

// Kristin


6 dagar kvar!

Tick-tack...

Sammandragningarna/förvärkarna börjar nu öka i antal och känns lite mer intensiva. Hoppas att det inte är många dagar kvar nu!

Den senaste tiden med sömn för min del har inte varit den bästa. Mycket spring på toa för att droppa några få droppar i toaletten. Att ta sig till toan är inte häller det lättaste ...har väldigt ont i hela bäckenet. När man väl kommer på benen så behöver jag en starsträcka för att komma igång, är väldigt stel i lederna.

Dom säger att detta ska förbereda en på hur det kommer att bli sedan när väl barnet är fött, med mycket vakna nätter med ammande och så. Jag upplevde inte den tiden med Jonathan som en jobbig tid, man slipper i alla fall ha ont i hela kroppen!

// Kristin


Nedräkningen kan börja!

Nu är det 7 dagar kvar till bebisen beräknas komma till världen.
Det är svårt att föreställa sig att vi snart är en familj med två barn och föreställa sig hur vår vardag kommer att se ut inom en snar framtid. Ni får en utvärdering om det senare.

 

Sedan jag fick infektionen i benen så har förvärkarna försvunnit men nu när jag har slutat tagit penicillin så känner jag att det börjar komma tillbaka sakta men säkert.

 

Det är en hel del som tror att bebisen kommer att komma på söndag då Martin och Erik fyller. Allt verkar hända på deras födelsedag...Vi fick reda på att vi hade Jonathan i magen när pojkarna fyllde 25år och sen förra året fick vi ett tråkigare besked att vi fick missfall, så allting verkar hända på deras födelsedag men jag ska försöka att knippa på söndag sen är det fritt fram:).

 

// Kristin


Extra sysslor

Nu när sysslorna i hemmet börjar sina så passar min svärmor, Bettan, be mig att klä om deras köksstolar och visst kan jag det. Jag äger en häftpistol men den hade inte tillräkligt med kraft till deras stolsdynor så jag gick ner på stan och inhandlade en häftpistol med mer kraft och tillhörande häftstift (självklart så bekostade Bettan detta, hon ville ändå äga en sådan).

Efter att ha klätt om 9 stolsdynor börjar värken att tillta i handen efter att ha använt häftpistolen. Värken sitter lite kvar än så länge men det går väl snart över:).
Bettan blev nöjd över resultatet och den snabba leveransen. Det är alltid roligt att hjälpa någon i "nöd"!

 

// Kristin


Secondhand fynd

Har upptäckt att man kan göra riktigt bra fynd på secondhand affärer. Byxor och kläder till Jonathan tycker jag börjar bli ganska dyra och då kom jag underfund med att man kan köpa begagnade kläder i viss utsträckning i alla fall. Har besökt "Barnhörnan"  (secondhand affär) nära vårat hem och gjort dessa fynd nedan. Ska gå dit lite då och då och se om man kan göra fler fynd. Vinterskor hoppas jag hitta där när det blir dags.

Betalade 80:- för denna fina manchesterjacka.

Märke på jackan.

49:- styck för dessa byxor.

// Kristin


Nu får det var nog!

Har aldrig varit så här gravid! Gick in i vecka 39 i Lördags. Väntan på när bebisen ska komma tar lite kål på en. Just att inte kunna planera vad man ska göra utan ta varje dag i taget. Nu här framöver finns det ju en del personer som fyller i vår släckt så vi får väl se om det går att undvika en kollision.

Nätterna är värst tycker jag så det är inget jag ser fram emot att gå och lägga mig till kvällen. Jag har ont i bäckenet och ländryggen så det är svårt att hitta en bekväm ställning att sova i. Och att ändra ställning under natten är ingen dans på rosor.  Måste byta ställning för att inte ryggen ska ta knäcken på en. Jag hoppas att detta snart tar slut! Jag kan verkligen inte se mig själv gå över tiden. Hoppas hoppas hoppas att jag slipper!

Den vänstra bilden: v. 39 (38+2). Den högrabilden: v.35 (34+1).

// Kristin

 


Resultatet!

Har nu satt in det nyinköpta tyget i billybokhylledörrarna. Det var relativt enkelt gjort men nu när jag är gravid så har jag upptäckt svettkörtlar som jag inte visste att jag hade. Så fort jag koncentrerar mig på något, det behöver inte vara jobbigt eller särskilt ansträngande så rinner svetten om mitt ansikte. Hoppas detta försvinner när bebisen kommer ut. Det är ganska jobbigt att duscha var och varannan minut :).

Ser ni att färgerna i mattan tas upp i tyget? Jag är väldigt nöjd över resultatet. Sen om något år eller så om man nu skulle tröttna på tyget så är det lätt att byta.

// Kristin


Mer pyssel

Ja snart börjar sysslorna ta slut här hemma, så det är bäst att bebisen kommer snart eller så kommer jag och gör hembesök till någon hos er :). I veckan så har jag sytt ett tygöverdrag till symaskinen. Plastskyddet som satt på innan hade gått sönder och det är bra att ha ett skydd på för att inte damm eller liknande ska ta sig in i maskinen.

Köpte tyg på Åhléns idag som jag ska klä in ett par vitrindörrar med. Visar det färdiga resultatet imorgon troligtvis.


Så här blev skyddet till symaskinen.

Tyget till vitrindörrarna. Färgerna i tyget tas även upp i mattan som finns i extrarummet. Som sagt så får ni se det färdiga resultatet senare.

// Kristin

Det blev inte ett...

...augustibarn! Hoppas nu att bebisen kommer snart och troligtvis så blir det ett septemberbarn. I måndags så köpte jag hem hallonbladste som sägs ha bra effekter på livmodern. Promenerar i en raskare takt till och från dagis och får värkar hela tiden. Jag verkligen kämpar!

I förmiddags så städade jag lite på terrassen, sopning och plockade bort lite döda blad och blomrester, bara för att hålla ångan uppe. Det blev även en storstädning på "lilla" toaletten.



// Kristin

På promenad!

Jag och Jonathan hälsade på hans kompis Smilla (och jag Lovisa) efter dagis igår. Efter ett stunds lek på gården så tog vi en promenad runt i nybyggt villaområde intill deras hus. Det ser lite lustigt ut med så många stora hus på små tomter. Om ni har vägarna förbi Grangärdet så ta en tur runt där!

Smilla och Jonathan höll varandra i handen under promenaden. Se så söta dom är!

// Kristin


RSS 2.0