Snö, snö...

...och mera snö. Jag har aldrig sett så mycke snö, som jag kan minnas i Eskilstuna. Vi har haft en sådan vit och underbar vinter och den är ju inte riktigt över än men snart. Det är bättre att snön har fått ligga kvar under hela vintern (ända från mitten på december fram tills nu) än att töa bort i omgångar och bli grå och trist.  Men nu behöver det ialla fall inte fyllas på med mer snö. Längtar lite smått efter våren.


Besökte Tomas och Sanna ute i deras nyinköpte hus ut mot Torshälla förra Lördagen. Se så mycket snö!



Var över hos våra vänner i Snälltorpet. Barnen åkte lite pulka längs gatan och Martin hjälpte till lite med skottningen.

Barnen laddar upp batterierna med en banan inne i värmen, innan det var dags igen att gå ut i det fina vintervädret.



Vi hade även besök av Robert, Sandra och Hugo ( och faster Anna) i Söndags, trevligt! Vi ska idag åka till dem i Linköping idag och se hur dem har det. Det blir även en liten tur till IKEA.

// Kristin


Busfrö

Vi har ett lite busfrö som håller på med rackartyg mest hela dagarna (nej det stämmer ju inte riktigt, han är för mesta söt och det är han även när han gör rackartyg). Se vad han har ställt till med nu...
Rivit ut en hel toarulle på badrumsgolvet, vilket han tycker är välldigt roligt. 






// Kristin

Kattfoder

För cirka ett halvår sen, så testade vi ett nytt kattfoder som heter "ProFormance". Jag fick rekomendationer att det här märket skulle vara bra enligt expediten. Det är inga tillsatser eller smakämnen som inte är naturliga och sen var det mycket billigare att köpa än det som vi hade innan (Royal Canin). Jag betalar ca 270:- för 5kg, sen finns det ju större säckar som är säkert ännu bättre priser på. Jag har sätt att det finns att köpa på nätet också, här är adressen: http://www.swecat.com/kattmat.
ProFormance hemsida: http://www.aramistrading.se/.
Vi köper kattmaten i djuraffären på västergatan mitt emot OKQ8 (nära vårat hem).

"Puffe" har inte haft några som helst problem med att ändra foder. Jag ville bara tips Emma o Oscar och Robert o Sandra om detta eftersom dem har katter.



// Kristin

Hustitt!

Jag var ute en sväng i veckan med en kompis som ville titta på ett hus ut mot Vallby/Hundala. När vi ändå var där ute så tänkte jag att vi kunde ta även en titt på Ewa´s och Ali´s nedbrända hus. Grunden för det nya huset ska läggas på Måndag, är det sagt. Kan ni tänka er att dem ska flytta in i ett nytt fint hus från Älvsbyhus i slutet av April. Här är det snabba bullar som gäller!

Hej föresten, jag är tillbaka vi tagentbordet....Armbågen är bättre men inte fullt återställd. Har problem så som att böja fullt och sträcka ut fullt och även vridrörelser. Som tex så kan jag nästan inte borsta mitt eget hår...Ortopedsjuksköterskan sa att det ar bara att träna och jag ska få träffa en sjukgymnast i veckan som kommer.





// Kristin


Sjukdom, armskador och glosor

Idag tänkte jag (Martin) göra mitt första blogginlägg på Familjenetuna. Orsaken är att min kära hustru gått och slagit i armen när vi var och tävlade på Boda Borg (typ "fångarna på fortet"). Bilden längre ner visar hur eländig hon ser ut.

I helgen har också Jonathan gått och fått fyrtio grader feber igen! Öroninflamationen han hade veckan innan hade läkt och istället hade han tydligen drabbats av något virus, typ influensa. Själv försökte jag reda ordning i det kaos som uppstod. Jobbet fick komma i andra hand.

Nu är hela familjen lyckligtvis på bättringsvägen. Jonathan ska gå till dagis imorgon och Kristin kanske kan börja jobba till helgen.

Bonusmatrialet för dagen är en ordlista för några av de roliga ord som Jonathan lärt sig:

Blälom = Päron
Tist = Ost
Tintala/Tinta-la-la-la-la = Skinka
Ej-å = Hej då
Tand/Tanden = Jonathan
Bepplfl = Äpple
Tant = Elefant
Titta = Sitta (här bredvid mig)
nej-äh = Absolut inte. Är du dum eller?
(a)tistin = Russin
Gucka-la-la = Gurka
Bant = Varmt


Jonathan duschar och leker med Puffe mellan sina två sjukdomsperioder.

Kristin är eländig och tvättkorgen börjar fyllas på... är det början till ett fulständigt kaos?

Jonathan är om möjligt ännu mer eländig en sin mamma. Här äter han macka med ost och skinka (tist och tinta-la-la-la-la).


// Martin

MAX besök!

Igår när vi skulle laga middag (köttfärssoppa) så hade vi inte alla ingredienser hemma eftersom Martin hade ätit upp alla morötter, fy Martin!
Det blidde ett besök på hamburgerian "MAX". Vi tänkte det kunde vara roligt för Jonathan att leka lite i lekhörnan och att han skulle få sin första MAX box. I MAX boxen fanns även en DVD film (någon tecknad film "koalabjörnarna"). Han såg så stor ut när han satt där med hamburgaren i handen och åt strips och drack mjölk med sugrör.

Nu tycker ni säkert alla (farmor/farfar/mormor/morfar) att det här är ju inte bra att låta Jonathan äta strips och så men det här händer absolut inte varja vecka.



// Kristin


Heminredning

Det börjar hända lite i hemmet, saker börjar hamna på plats, vilket är mycket skönt.
Jag är också snart klar med Jonathans vimplar som kommer att hänga i hans tak, hoppas på att det blir bra.

Nya bambujalusier i "matsalen", samma jalusier som i köket, så det blir enhetligt. Vi är mycket nöjda!

Uppsatt belysning så att vi kan se i alla skrymsel och vrån.

Vårat "master" badrum. Nya höga badrumskåpet har kommit på plats. Där förvaras lakan och handdukar, mycket bra lösning.

Jag har köpt nya lite fräschare tvättkorgar. Köpte schabloner på Panduro, så att Martin vet vart tvätten ska läggas. Jag tycker det blev riktigt snyggt.

Badkaret har vi fått på plats, som vi fick av min arbetskollega. Jonathan älskar att bada i det.

// Kristin


Vår lilla sjukling...

har äntligen blivit bättre.
Han har nu varit hemma i cirka 1,5 vecka. Det började med att han hade ögoninfektion och när den började  bli bättre så fick han feber, hög feber, drygt 40 gr. I fredags var vi hos doktorn som undersökte Jonathan. Vi fick då reda på att hans ögoninfektion har gått till öronen och därav feber. Han hade rätt så hög infektionsgrad (han hade 57 och normalt är 10). Han skrev ut penicellin, som vi ska ge till Jonathan morgon och kväll i fem dagar. Det var inte populärt hos Jonathan, det är riktigt kämpigt att ge honom det.
Inatt så försvann febern, skönt. Han har varit feberfri idag men han blir hemma imorgon också pga allmänntillståndet är sisådär. Hoppas han kommer till dagis på tisdag.  

Både Mamma och sonen är trötta.

Glass sägs vara bra när man är sjuk. Första gången han äter en glasspinne och det verkar ju gå bra. Det var mycket smack ljud som hördes under tiden han åt upp den.  

Så här ser man ut efter man har ätit glass.

Dagens lunch, lutfisk med vitsås och potatis. Jonathan ville verkligen krydda till maten med kryddpeppar. Det var inget som han åt upp.  Apptiten är sådär.

Efter papprandet ville han även salta maten men det gick ju inte att ta från samma skål som pepparn låg i utan det skulle vara i den "riktiga" saltskålen, men det fick han inte. Någonstans måste man sätta gränser. Han testar dem rätt så ofta.  

Mellisdags. Farmor kom förbi i förmiddags med lite frukter (pappaya, annanas, kiwi, apelsiner) och en burk med turkis yoghurt, jag fattar piken farmor. He he he. Så vi gjorde iordning lite smothie på pappaya, annanas, kiwi, mango, hallon och turkisk yoghurt. Mycket gott!


Galna Mamma gör grimarscher som sonen tycker är roligt.

// Kristin


Fina närbilder

Nu när jag fyllde år så har jag många fina blomer hemma som jag då fick. Blev sugen att ta några fina närbilder på några av blommorna. Så här blev det...Vad tycks?









// Kristin

Snö, snö ...

...och mer SNÖ!
Hela Eskilstuna är täckt i snö, trevligt men nu räcker det med snö. Den som ligger får gärna ligga kvar ( i alla fall februari ut, sen kan väll våren komma lite smått) men inge mer tack!

Är fortfarande hemma med Jonathan och jag hoppas hans ögon snart blir bättre. Jag köpte ut en ny ögonsalva idag, den andra börjar ta slut. Expediten på apoteket sa att den håller i en månad i öppnad förpackning. Tanken när jag gav hans droppar ikväll, kanske det inte har gett någon verkan pga förpackningen varit öppen i mer en månad (tror jag). Han får från den nya tuben imorgonbitti.  





Jonathan ville till parken och mata änderna. På bilden så jagar han dem mer och det verkar inte uppskattas av änderna. Änderna har formats till ett hjärta, ser ni det?


// Kristin


Ett kort besök...

...men trevligt. Josef var i stan för att besöka energimarknadsinspektionen (en våning över Martins arbetsplats) i jobbet. Han kom förbi och sa hej innan han skulle kliva på tåget hem till Uppsala.  

Efter kvällsmaten så ville Jonathan bada och det fick han. Pappa tog hand om det projetet medans jag städade undan i köket. Efter ett tag så skrek Martin till och jag for dit och då hade han fått tag i Ralf och dragit ner honom i badet. En shockad Ralf sprang i panik, stackars katt. Ja ja nu blev han ju också ren, det var evigheter sen han blev tvättad.

 
Jonathan är inte så pigg, han har ögoninflamation (någon på dagis har smittat honom). Har varit hemma med honom i torsdags och fredags och idag. Jag hoppas han snart blir bättre.

Pappa satte igår på honom hans skämt t-shirt (en stor älg skylt). På Jonathans egen begärna. 

// Kristin

RSS 2.0