Grattis Mamma på födelsedagen!

Idag fyller min mamma 60 år, en ålder jag knappt vågar skriva ner :).
Jonathan kör runt Arvid i gåstolen och sjunger Ja må hon leva, ja må hon leva...uti hundrade år. Han övar till ikväll då vi ska sjunga för mormor.



Ett stort grattis mamma/Svärmor/mormor!

// Kristin m familj

Jonathans barnkalas!

I söndags hade vi barnkalas för Jonathan. Hans kompisar Smilla och Vera med familjer var här på fika, mycket trevligt! Tack för de fina presentera! Ballongspelet spelade vi direkt när gästerna hade gått. Det andra spelet verkar också vara roligt men spelreglerna behöver läsas på :).

Ja må han leve, jag må han leva...

Jonathan hade önskat sig en biltårta och det fick han. Vad tycks? Jag är väldigt nöjd.

Sällskapet

Hade gömt undan varsina godis-/lek-påsar. Dom fick var sitt förstoringsglas, som var populärt (som du kan se i bakgrunden).

Arvid vill också vara med och leka. Han röjde runt i sin gåstol.

Presenter som Jonathan fick av sina kompisar.
// Kristin

Kalas helg

Tre kalas på en helg. Det började med att Smilla hade barnkalas i lördags eftermiddag. Glassätande och fiskdamm.
Direkt därifrån till farfars födelsedagskalas (56år, 14 år kvar till pension:)). Där bjöds det på tacos till hela skaran som firade gubben.

Gammelmormor fyllde år i onsdag så henne grattade vi med en fin rosenbukett och Kille spelande (kortspel) i söndags. Knappburken kom fram, som Jonathan tycker om att leka med. Sortera alla sorters knappar i olika högar. Det räcker så bra med en liten burk med massa knappar i för att roa ett litet barn, tänk på det alla barnföräldrar:).






Kille spelande

Mys med gammelmormor




// Kristin

Tuffing

Arvid fick testa Jonathans solglasögon.

Nu hamnade dom upp och ner.

Profil på tuffingen.

Ps. Medan jag skriver det här inlägget så bygger Jonathan och pappa tågbana och Arvid åker runt i gåstolen helt nöjd. Ibland så åker han emot tågbanan och det uppskattas inte av brosan. Ds.

 

// Kristin


Veckan som gått

Förra helgen så blev Jonathan sjuk i influensa, hög feber och ingen matlust. Arvid blev såklart också smittad och slemhostan och snogrig i näsan har inte släppt men febern har gått över.

Jonathan var på dagis igår för första gången på över en vecka, han var pigg/var sitt gammla jag.
Inatt så började han att kräkas....nej inte magsjuka!
Martin var vaken dom första timmarna och sen fick jag ta över. (Martin åkte till Göteborg imorse med jobbet och kommer hem imorgon kväll. Jobbigt att vara helt själv men men).
Så fort Jonathan drack vatten eller lite saft kom det upp på en gång. Tvättmaskinen är i full gång och även torktummlaren.
Nu på morgonen ringde jag runt bland släckten för att få hjälp att köpa Resorb (vätskeersättning) och det var inte det lättaste att få. Men tillslut så kom morfar över med Resorb och handsprit, TACK!
Det har jag matat honom med nu och han har fått behålla det (givit på sked i små doser), skönt!
Mat blir det inte på ett tag för hans del men om han nu inte har kräkts på några timmar framöver så får jag väl prova ge honom lite vitt bröd eller något lättsmält (pasta kanske). Några förslag?

Han har inte kräkts på lite drygt 2 timmar, skönt! Hoppas det förblir så!

Här nedan är lite bilder från veckan som gått.


Jonathan "läser" bok för Arvid. Arvid vill gärna hjälpa till att bläddra.


I helgen var vi ute i det fina vår vädret och matade änderna.

Arvid hade det mysigt i vagnen.

Mormor mys i soffan framför filmen "Skönheten och Odjuret".

Melodifestivaltittande
// Kristin

Matlagning

Här tillagar Martin broccolisoppa och Jonathan vill vara med och titta. Just i själva mix momentet satte vi på Jonathan skidglasögon så att inte soppan skulle skvätta upp i ögonen. Se så söt han är på bilderna nedan.



Länk till broccolisoppan: http://www.ica.se/Recept/busenkel-broccolisoppa-712859/
(jag brukar ha kokta ägghalvor till soppan, mycket gott)

// Kristin

Smakportioner

I torsdags började jag ge smakportion till lilla Arvid. Det bjöds på havregrynsgröt men han var inte så intresserad. Testade också i fredags med gröt men intresset var det samma som dagen innan. I lördags gick jag över att testa med potatispuré med palsternacka istället. Det gick lite bättre och igår åt han upp hela smartpotionen potatispuré.
Vi får se hur det går ikväll....



Här bjuds det på gröt.
// Kristin

Morgonmys

Det här är livet....att vakna och äta frukost med alla stora som små älsklingar. Martin tog en sovmorgon från jobbet.


Lite mys med sönerna i fåtöljen.
// Kristin

Dagarna rinner iväg

Veckan rullar på så snabbt och det är redan torsdag.
Igår plockade jag isär vaggan. Han ligger så sällan i den nu, han vill hellre sitta i stolen eller ligga i babygymmet och snurra runt.
Han har också fått börja sitta i gåstolen och det verkar både han och Jonathan gilla (se bild nedan). Jonathan tycker det är sååå roligt att köra runt lillbrorsan i den och givetvis kör han honom försiktigt:).

Igår var jag iväg på babymassage och Arvid skulle inte bara bli masserad utan även vikten och längden skulle uppdateras och sen var det åter dags för två stycken vaccinationssprutor, aj aj!

Vikt: 8025 gram
Längd: 72cm

Han har än så länge inte fått någon feber utav vaccinationssprutan, jag håller tummarna att han slipper. Han var endast lite lätt grinig igår men det var väl allt.

De senaste dagarna så har han vaknat runt två tiden på natten och velat ha bröstet. Så nu har jag bestämt att det är dags att introducera gröt i smakportioner och ska testa det för första gången ikväll tänkte jag. Håller er uppdaterade hur det går.

Var igår på utvecklingssamtal på dagis. På dessa samtal är det meningen att få höra hur det går för Jonathan på dagis och sen om jag/vi har frågor och funderingar. Det dom bland annat sa är att Jonathan är väldigt ordningsam (jag vet inte vad han fått det ifrån, pappa kanske? :) ), pratar mycket och frågar mycket (vet sugen). Det är alltid kul att få höra att han trivs bra på dagis och att han har några vänner som han leker lite extra med (Vera, Loran, Isac mfl).

Jonathans språk utvecklas så mycket nu och det är så roligt att höra. Hans senaste ord är: istället, kanske, tjata, min, din, idag, igår och bygger på meningarna hela tiden. Det blir inte alltid grammatiskt rätt men vi förstår vad han menar. Det blir även en hel del vad sa du? och en del varför frågor.

Han har också kommit in i någon form av trotts. Humöret svänger och det skriks och ena sekunden vill han följa med och andra inte och han ska ta på sig kläderna själv och vi får inte hjälpa till men ibland så går det bra att vi gör det tillsammans. Som sagt så skiftar hans humör mycket nu, ena sekunden en liten solstråle och andra rena motsatsen.

Vad jag också så här när jag var liten?


Lek och bus inne i rummet. Kan ni se Arvid på bilden?

Här är jag, Jag får plats i en IKEA korg.


Övningskör gåstolen. Han och Jonathan verkar gilla det!


Det var inte jag som stökat till det, det var faktiskt Jonathan!

Jonathan kommer ut från duschen. Se så glad han är. Han älskar sin badrock!

Arvid myser med Bengt räv (Farmor Ewa har döpt honom till Bengt, vet ej varför)

För en liten stund sen så sa Arvid da-da för första gången. Han var så söt när han satt där i sin stol och Jonathan satt och åt mellis bredvid och då kom da-da ut ur munnen. Sen så satt han där ett bra tag och sa da-da och en hel del joller. Han blir så stor min lilla Arvid.

Efter det jag hade hämtat Jonathan på dagis åkte vi ut till Babyproffsen och dom hjälpte mig att montera dit en till Britax high way bilbarnstol som Jonathan ska ha. Arvid får ärva Jonathans high way stol och personalen gjorde så att den stolen blev mer liggande. Jonathan hälsar och tackar farfar och farmor Bettan för den nya bilbarnstolen (tidig 3 års present)!
// Kristin

RSS 2.0