Snowracer åkning

I onsdags var vi över hos Petra med hennes två barn (Frida och Filippa). Petra är kompis med Lovisa som också var där med Smilla och Hilda. Barnen åkte snowracer på deras tomt. Det var trevligt att komma iväg och hitta på något när vädret var så fint, strålande sol.

Jonathan, Smilla och Frida.


Alla tre barnen på samma snowracer. Se så roligt dom har det...
// Kristin

Torsdag

Efter det jag lämnade Jonathan på dagis gick jag vidare till min frisör (Sanna) och hon klippte mitt hår. Se ned hur fin jag blev :).
Efter det blev det en kort tur ner på stan och sen in i värmen hemma. Det måste idag varit årets kallaste dag, cirka 20 minus grader, burr!


Det försvann ca 5 cm. Vad fin jag blev!

Jonathan ville själv dra vagnen hem från dagis. Han var riktigt duktig men när jag var tvungen att hjälpa honom köra vagnen över vägen blev han förbannad och la sig på trottoaren och sparkade och buffade på mig och skrek i högan sky. Det slutade med att vi fick gå över vägen igen och bara han skjuta på. Han är en bestämd herre, undra vem han fått det av?


Arvid låg nöjd i vagnen hela vägen hem. Jonathan orkade inte gå hela vägen hem...lite vila i vagnen.


Syskonkärlek!
// Kristin

Mineralsmink

Ni kanske alla har sett reklamen för "SheerCover" (mineralsmink) på tv... Det sas på reklamen att "SheerCover" döljer bruna fläckar, blodkärl osv. så jag tänkte testa produkten eftersom jag har mina hormonsfläckar kvar efter graviditeten och ytliga blodkärl. Beställde hem sminket för att testa och om jag inte var nöjd så kunde jag bara skicka tillbaka produkterna och det ända som jag behövde betala för var portot.

Har testat produkterna ett tag men är tyvärr inte 100 % nöjd. Det döljer tyvärr inte mina problemområden men sminket i sig är väldigt skönt mot huden. Det är lätt att applicera och jag får inte känslan att jag har smink på mig (ingen mask känsla). Skickade tillbaka produkterna.

Har googlat om mineralsmink och har hittat ett annat billigare märke som jag också har testat. Märket heter "Tikei" och jag beställde hem ett provkitt på deras hemsida. Är mycket nöjd. Döljer tyvärr inte mina hormonsfläckar men döljer mina ytliga blodkärl bra.
Jämfört med det som jag hade innan (flytande foundation) och nu (mineralpuder) så är jag så nöjd och jag kommer fortsätta använda mineralsmink från "Tikei". Även deras borstar är mjuka och snälla mot huden.

Nej nu börjar det låta lite som att jag gör reklam för "Tikei" ...:). Jag rekommenderar alla att köpa mineralsmink, det är så fint på huden utan att få en pudrig känsla.

Tikei´s hemsida: http://www.tikei.se/



// Kristin

Facebook

Jag har nu tagit tjuren vid hornen och gått med i Facebook, efter en del tjat från min man Martin. Nu när jag är med så förstår jag själva grejen med Facebook men jag tycker att själva hemsidan är rätt så rörig men det är väl bara att blunda för vissa grejer och köra med det som man förstår sig på :).


// Kristin

Torsdag

Tiden här hemma rullar bara på.
Igår var jag på babymassage och vägde och mätte Arvid innan. Han är nu 71,5 cm och väger 7850 gram. Han går fortfarande upp i vikt men på hans viktkurva går han ner men det är ju inte direkt att man behöver vara orolig. Kollade upp hur gammal Jonathan var när han var 71,5 cm lång och det var han när han var 8 månader gammal.
Att det kan skilja så mycket mellan pojkarna!

Arvid har börjat sitta i barnstol och det verkar han tycka om. Vi kommer att vänta ett litet tag till innan vi introducerar honom för smakportioner. Han visar inte så stort intresse för mat och jag vill inte skynda på något som kommer att ges snart nog ändå. Jag vill att han ska vara min lilla bebis ett litet tag till:).

Vi började ge Jonathan smakportioner vid 5 1/2 månad.

Första gången Arvid sitter i en barnstol.

Jonathan underhåller lille brosan med dans på pallen.

Här gör vi bananglass. Såg Philofix (bolobompa) göra det på tv. Det är bara att frysa bananbitar i frysen och sedan mixa det i en mixer i cirka 4-5min eller tills det blir en krämig glasskoncistens. Mums! Endast banan i, inget annat.

Mums vad gott!

/ Kristin

 

 




Babysitter

Arvid börjar nu tycka om att sitta i babysittern. Se så roligt han har det....

 

// Kristin


Vår i luften

Igår togs dom här bilderna med min iphone. Att ta bilder i motljus blir inte så bra, bilderna blir mörka men bilderna är tagna mitt på dagen.

Är våren på väg?
Hoppas det men det tror jag inte....


Gräset gör sin entré som har legat under alla snömassorna.
// Kristin

Barndisco

Idag var vi på väg på barndisco på dansstudion "Let´s move". Förra veckan var vi där för första gången och då provade han rytmmix men barndisco passar honom bättre.
Skillnaden mellan rytmmix och barndisco är att föräldrarna är med i dansen på rytmmixen. Han var mer aktiv när han dansade utan oss, så i fortsättningen blir det barndisco 10 söndagar framöver.

Här imiterar Jonathan en apa.
// Kristin

Båtbygge



Jonathan byggde en båt av soffkuddarna innan frukost.


Jag (Jonathan) simmar under båten, säger han.
// Kristin



Busfabriken

I mitten av januari var vi i Linköping och hälsade på Robert, Sandra, Hugo och Selma. Vi gjorde en utflyckt till "Busfabriken", ett jättestort lekland.
Både barn och vuxna tyckte att utflyckten var rolig. Man var ganska så slut efteråt.



Glasspaus

Någon som har gömt sig i bollhavet...

Lilla Selma leker på "babyavdelningen".

Jonathan klättrar upp till en regnbågrutschkanan.


Det blev många turer i den rutschkanan.


Nästa gång vi kommer på besök så för vi göra en utflykt till Flygvapenmuseet. Familjen Annorlunda gjorde ett besök där och jag kan bara ana att Jonathan skulle stortrivas där.


// Kristin

RSS 2.0