Tvätta och åter tvätta.....

Det började med att imorse hade Jonathan bajsat ner sig och sängen. Så det var bara att springa ner till tvättstugan och sätta igång två tvättar (jag hade turen att tvättstugan var ledig). Sen när det var färdig tvättat så åkte vi och förberedde vi vår paddlingtur inför imorgon och handlade lite mat till turen och vår egna kräftskiva som vi ska ikväll.
När vi kom hem så gav vi Jonathan lunch och jag bäddade hans säng med rena lakan sen var det dags för honom att gå och lägga sig. Efter det vi la honom i sängen så jollrade han fortfarande efter cirka 20 min och sov inte. När Martin gick in så visade det sig att han hade bajsat ner hela sängen igen och denna gång var värre. Så det var bara gå ner till tvättstugan igen och hade åter tur att tvättstugan var ledig.
Nu ska jag ner ditt och torktummla tvätten.

// Kristin med Familj

29/7 Onsdag

Nu har familjen Johansson varit impulsiv, vilket vi sällan är men försöker att anstränga oss på att vara med impulsiv.
Vi bestämde på söndag eftermiddag att vi skulle köra upp till Hedemora på måndag förmiddag för att träffa familjen Bly. Mia´s föräldrar har sommarstuga där men när vi var där så så var det bara vi (Mia, Josef, Kristin, Martin och Jonathan) och vi hade stugan för oss själva. Vi umgicks, fikade, åt god mat och plockade svamp. Josef och Martin hade också ett sidoprojekt, en myrstack som skulle förintas med hjälp av kokande vatten som skulle hällas ner i plast rör ner i jorden. Josef du får hålla oss uppdaterade på om myrorna kommer tillbaka.

Tack för en trevlig vistelse, trotts det växlade vädret.


Fika hos familjen Bly i Västerbyn utanför Hedemora.

Här träffar vi Olivia (Jakobs dotter, Martins barndomskompis) som är 8 veckor gammal.


Här hjälper Jonathan Bettan att snoppa jordgubbar ute i Kjula.

// Kristin med Familj

23/7 Torsdag

Idag har vi varit i parken zoo på förmiddan och titta på en del djur och lekt i fantomen land. Vi besökte först tigrarna som Jonathan tycker om att titta på sedan gick vi vidare och tittade på aporna och ena apan tyckte om att "prata". Efter det begav vi oss iväg för att titta på geterna om dem har fått sina killingar....det hade dem men dem låg i sin lilla egna inhängnade bur, så det blev ingen klappning. Nästa anhalt blev marsivinen, som är så gulliga och sen var det dags med lite lek innan vi gick hem och åt lunch.


Här spanar Jonathan in dem små söta marsvinen. Han var duktig och höll sig på rätt sidan om repet.


Här tittar han på flamingosen med pappa.


Igår tog Jonathan sin första gitarrlektion med pappa.


Jonathan älskar att gå runt i förstora skor, just nu så har han lånat mammas skor.

// Kristin med familj

22/7 Onsdag

Vilken härlig sommardag. Jag och Martin hade tänkt paddla idag och övernatta på någon ö men enligt smhi så skulle det regna natten till torsdag och hela torsdag men nu när vi tittar i tidningen imorse så skulle det vara stor sol. Att väderprognosen kan ändras så snabbt, tråkigt! Vi får sattsa någon dag i nästa vecka istället.

Idag har det varit en en hel dag i lekparken, fast uppdelat på två olika lekplatser och förmidddag och eftermiddag. Vi åt lunch hemma och Jonathan sov sin lunchtupplur. På förmiddagen var vi i rinmansparken och medan Jonathan och Martin var och lekte så uträttade jag några ärenden på stan. Jag köpt bland annat Wax strips för att ta bort håret på vaderna. Jag är trött på att raka benen eller så orkar jag inte hålla efter helatiden med att raka benen var och varannan dag. Tänkte pröva waxningen ikväll så jag får skriva senare hur det har gott och om jag kunde uthärda smärtan. Men å andra sidan så har jag både tatuerat mig tidigare och fött fram Jonathan så det ska nog gå bra. 

På eftermiddagen så cyklade vi iväg till slagsta glass och mumsade i oss en var sin glass, inte Jonathan han fick gröt och lite kex och rån. På vägen hem genom slagsta stanade vi till vid en lekplats och han fick bli av med lite energi så han förhoppningsvis somnar i skaplig tid ikväll.
Vi cyklade förbi vår nya lägenhet på vägen hem, snart är fasaden klar och det är bara våran lägenhet som saknar träpanel på terassen. Nu idag till dagen så är det 3 månader tills vi flyttar in. Jag ser verkligen fram emot att inreda lägenheten, jag längtar så. 

Ps. Idag till middag så åt Jonathan själv med sked utan att spilla all mat på golvet. Man brukar alltid få torka riktigt mycke på golvet efter det att han har ätit men idag var det bara några avskurna spagetti band som låg på golvet. Han måste antagligen gillat köttfärssås och spagetti.


Pappa gav Jonathan en kam och han visste på en gång hur man skulle göra.







Jonathan tycker om att leka och samla pinnar och när han hittar någon bra så håller han fast vid den.

Våran framtida lägenhet på Västergatan 5 (längst ner till väster i bild).

Soliga hälsningar / Kristin med familj 
 


20 Juli

Idag är det min första dag på semestern, härligt!
Vi har väll inte gjort så kul men handla mat bör man annars dör man (hi hi hi) och sen har vi spelat lite tv spel medan Jonathan sov lunch.

Jonathan har nu 7 stycken tänder och dem 3 sista kom typ samtidigt, inte undra på att han har haft feber och varit gnällig. Dessutom var de 2 senaste tänderna kindtänder på överkäken.
Igår när Jonathan vaknade så var han helt nerbajsad och det var bara att ta in honom i duschen. Jag tvålade först och sen schampoonerade vi hans hår för första gången. Som alla säkert vet så har inte Jonathan så mycket hår men nu börjar man kunna anna en viss längd i nacken, där av shampooneringen.
Han växer nu så snabbt och pratar mer och mer men det betyder inte att man förstår vad han säger. Jag älskar honom så otroligt mycke.

Igår var jag och Martin på bio och såg Harry Potter, den var riktigt bra men dem som inte läst boken har kanske lite svårt att hänga med vem halvblodsprinsen är men det är ju svårt att ta med all handling från en bok och göra den till film, den skulle då bli så otroligt lång. Vi ser fram emot att se sista boken på film....Den ska ju delas upp i två delar, vilket kan vara bra för det blir någ lite svårt att få med alla den handling som finns i den sitsta boken. Den första delen ska nog komma till julen, tror jag.

Här ser ni i alla fall 4 stycken tänder.

Här spelar nan glatt på sitt piano.

Här shampoonerar han sitt hår för första gången.  

// Kristin J

Sista dagen på jobbet!

Nu är dagen kommen...för den sista arbetsdag på röntgen i Västerås. En mycket stressig sista dag på jobbet, men det har gått bra och när man har mycket att göra går tiden fort. Jag ska nu ha semester och föräldraledigt hela augusti ut och sen börja arbeta på Mälarsjukhuset i Eskilstuna 1 september.


Semester

För två dagar sedan kom vi hem från cirka en veckas semester. Man börjar nu hämta andan och komma till ording i hemmet men det står fortfarande väskor som står ouppackade i sovrummet. 

Onsdagen den 8 juli for familjen Johansson + Linnea och Anna  i bil iväg på semester ner till Öland. På Ölands norradel, Böda, träffade vi Torbjörn och Bettan som hade varit där i några dagar. De bodde hos Torbjörns arbetskolega/kompis och vi fick bo i en omgjord/inredd lada som låg på tomten. Jätte mysig liten lada.
Vi bodde där i tre dygn och umgicks med Klas och hans familj och Familjen Johansson. Vi hade tyvärr dåligt väder de dagar vi var där, vilket var tråkigt. Dag nummer två tog vi oss, trotts vädret, ner till stranden och vissa till och med tog ett dopp i havet , inte jag. Det blev en kort vistelse på stranden pga blåst och de moln som låg precis över oss där vi försökte sola.  
Dagen efter åkte jag, Bettan och Anna till en out lett skobutik där Bettan var ute efter ett par träskor men fann inga snygga. Jag därimot fann ett par snygga gummistövlar som var zebra mönstrade i röd/svart, skit snygga.

Lördag mitt på dagen så skulle vi köra bil till Linköping för att träffa på Robert, Sandra och Hugo. Där blev vi bjudna på en god middag och vi umgicks och hade trevligt. Hugo och Jonathan fann varandra direkt och lekte på riktigt bra. Hugo är som Jonathan, lite busig och skinn på näsan och det gör att dem leker bra tillsammans. Tack Robert, Sandra och Hugo för en trevlig vistelse!

På söndag eftermiddag körde vi hem till Eskilstuna och började ladda för vår nästa lilla tripp. På måndag skulle vi nämligen åka till Åland med Familjen Kjula. Men på denna tripp så fick Jonathan stanna hemma hos Mormor och Morfar. Ålands kryssningen var jätte trevlig och det var inte bara vi och Kjula som var med på båten utan även Mesta, Ulla och Uno, Emma  mfl. utav en ren händelse. Tack Kjula för den trevliga kryssningen och sällskapet !

Tisdag kväll kom vi hem från kryssningen och fick då träffa våran son igen och gulla med honom. Nu åter tillbaka till rutiner och vardagen ett litet tag och ladda batterierna. 

// Kristin 
Martin provar på att hoppa studsmatta på Öland.
Martin hoppar studsmatta.

Jonathan gungar.
Jonathan gungar!

Jonathan tycker om att ge stenar till pappa och sedan ta tillbaka dessa.
Jonathan tycker om att ge pappa stenar som han sen tar tillbaka.

Martin har precis doppat sig i det kalla havet.
Martin har precis tagit ett dopp i det kalla havet.

Jonathan leker och gräver i sanden.
Jonathan leker och gräver.

Molnen som låg precis över oss...
Molntäcket som låg över oss på stranden.

Efter en kort vistelse på strande var vi på väg hem.
Efter en kort vistelsepå stranden så beger oss hemåt.

Jonathan klipper gräsmattan.
Jonathan klipper gräsmattan.

Ladan där vi bodde.
Ladan, där vi bodde på Öland.

Sago stund med Hugo och Jonathan.
Sagostund med Hugo och Jonathan.


På väg till Ålandskryssning.


Rockar loss på båten.


Välkommen till Familjen Johanssons nya blogg!


Nu har det äntligen hänt .... Familjen Johansson har skapat sin första blogg!
Det började med att vi började läsa andras bloggar och upptäkte att det var rätt så intressant och smart sett att hålla sig uppdaterad vad som händer inom släkten och bland vänner.
Så vi hoppas att ni gläds att läsa om bland annat alla upptåg som Jonathan har för sig. 

Soliga sommar hälsningar till er alla //  Familjen Johansson 

RSS 2.0