Vår Jul!

Julen har nu passerat och vi laddar för nyårsafton.
Julen är en tidpunkt med många traditioner. I år har vi kanske skapat en ny tradition! Vi var hemma hos oss på julafton tillsammans med Martins mamma och Ali och c/o. Vi blev ca 14 med barnen. Lagom storlek på skaran:). Vi hade knytis så alla bidrog med något och det var skönt! Allt gick jättebra och jag och Martin fick hjälp i köket. Tack alla för hjälpen! 
Tomten kom även detta år och vi alla fick så fina klappar. Tack tomten! 
 
Juldagen firades hos mina föräldrar med syskon och syskonbarn och det är en tradition som har hållit i sig i många år och kommer att fortsätta på det viset. Eventuellt kanske det blir en liten justering till nästa år med att vi har det hemma hos oss i villan. Det är skönare för barnen att vara hemma och kunna leka med sina nya klappar och slippa fara runt. 
 
Detta var vår jul i korthet och det som inte skrevs visas i en del bilder nedan. 
Julförberedelser. Här ser ni lamsteken som görs någon dag innan. Mycket god blev den!
Kusinskaran!
Arvids julklapp från mig, Martin, farmor och farfar Ali. Han är så glad över sin rutschkana!
Jonathan fick säng av mig, pappa, farmor och farfar Ali.Även han blev jätteglad!
Gungtur på gunghästen hos mormor och morfar. ( Det blev inte så många tagna bilder från denna dag tyvärr).

// Kristin
 

Vecka 34

Veckorna rullar på och gick idag in i vecka 34.
Besökte barnmorskan igår och fick det bekräftat att hon har sjunkit ner i bäckenet och det känns tydligt. Jag misstänker att hon gled ner på julafton. Det trycker på som bara den nedåt. Fick också reda på att huvudet ligger vänt nedåt, vilket är bra.
Alla prover såg bra ut.
Har nu fått tid till ultraljud den 22 jan, ett så kallat tillväxtultraljud. Det blir spännande!

Sömnen har varit bättre:). Vaknar flera gånger på natten för att byta ställning och att gå på toaletten så eftermiddagarna tar energin slut. Orkar knappt ner på stan för att uträtta något ärende. Tur att jag nu kan vara hemma och ta det lugnt och göra sysslor i mitt eget tempo och slippa släpa mig upp till jobbet:).

Hon i magen vet inte hur man tar det lugnt:). Hon lever rövare är fortfarande väldigt aktiv, framför allt på kvällen. Ibland trycker hon på så mycket nedåt att jag blir lite nervös att hon ska komma för tidigt. Nu får hon hålla sig inne till nästa år och en stund till:).


Mums!

Syns det att Jonathan tycker om att slicka ur mina bakbunkar?


Julstök!

I helgen som var hade vi lite julstök för oss. På lördagen bakade vi pepparkakor och sedan kördes barnen ut till farmor och farfar Ali för att sova över. Vi åkte och hälsa på våra vänner (fam Bly) i Västerås. Det är trevligt att träffas som vuxna utan barn ibland. 
 
På söndagen besökte vi IKEA innan resan hem till Eskilstuna. Barnen hämtades strax efter lunch och jag och Jonathan åkte och köpte gran. Väl hemma så börjades det med att doppa pepparkakorna i smält choklad. Medans dom torkade klädde vi granen. Sen avslutades det med att "måla" (pikera) pepparkakorna, traktorn, huset och figurerna. Jonatahn var så snabb och duktig. 
Choklad, Mums!
Första gången Martin ger sig på att sätta ljusslingan i granen. Han klarade sig riktigt bra! 
 Sjuklingen Arvid vilade i soffan.
// Kristin

Lucia

Idag var det luciafirande på dagis. Först var det lite fika på Arvids avdelning med en mys och bestämd Arvid. Sen klädde vi på oss ytterkläderna och skulle titta på Jonathan som deltog i luciatåget. Har tyvärr inga bilder därifrån pga att vi inte fick ta bilder och det berodde på att vissa av barnen inte fick vara med på kort av olika anledningar.
Jonathan var sååå duktig på att sjunga och han blev glad när han såg oss. 
Sen lite mer fika och sen skyndade vi oss hem i kylan (ca 20 gr minus)och pärlade och stekte pannkakor.  
 
// Kristin

Julbak!

Julen närmar sig och julbaket är i fullfart. Mycket trevlig tid med mycket pyssel. 
 
// Kristin

Secret Santa önskelista!

Nu har jag fått in alla önskningar från alla som kommer till oss på julafon. 
 
Ewa: Presentkort på Hälsostudion
Ali: En snygg mössa och halsduk eller någon bra deckarpocket
Emma: Lost säsong 5 och (eller) 6 samt typ gåvor ur UNICEFs gåvoshop, vaccin etc.
Ellen: Hon önskar sig en överraskning
Johannes: Alkoholhaltig dryck eller en överraskning
Jenny-Mariah: Mortel
Erik: Stekpanna, 21 cm
Kristin: En snygg väggklocka med tydliga siffror (1-12) och visare
Martin: Löparbroddar, stl 44
 
// Kristin

Vecka 31

Går nu in i vecka 31 och jag känner mig sååååå gravid just nu och sååååå snygg! Det är så härligt och jag försöker njuta av varje stund i min troliga sista graviditet.

Att känna bebisen så här tydligt gör att jag bara längtar tills jag får träffa henne för första gången. Men som skrivet så ska jag njuta av varje stund.

Något som är mindre kul är halsbränna som jag lätt får nu för tiden. Äta mindre och oftare är tydligen receptet.

Nästa vecka jobbar jag mina tre sista dagar innan mammaledigheten och det känns sååååå skönt! Att få hålla ett tempo som jag själv klarar av och att ha tid att förbereda inför bebisens ankomst och flytten till villan. Det känns som att alla puzzelbitar faller på plats och det känns underbart!


Snöstorm!!!

Vilket väder det har och är idag. Snö är jag glad att det kommer men snö tillsammans med mycket blåst är inte så trevligt.
Det skulle lugna ned sig till imorgon, enligt väderrapporten. Hoppas det stämmer!!!

Det är just typiskt att en dag som denna som man helst vill hålla sig inne och bara mysa och dricka varm choklad, så har jag en massa tider att passa. Först glykosbelastning imorse och sedan läkartid efter lunch och till sist tid hos frissan.
Jag fick bra värden på glykosbelastningen, så ingen graviditets diabetes, skönt men jag var inte så orolig.
Hos läkaren på barnmorskemottagningen fick jag sjukintyg (sjukskriven), JIPPI! Snart lite lugn och ro! Jobbar inmorgon och tre dagar nästa vecka sen ledig!

Hos frissan färgades och slingades håret och blev några centimeter kortare. Så nu är jag snygg och uppfräschad! :)


1 December!

Julmarknad i stan! På förmiddagen begav sig hela familjen ner till Eskilstuna julmarkad som är på flera olika platser runt i stadskärnan. Mistel har vi införskaffat oss, besökt Bräutigams (marsipantillverkare) på 21:an och mellanlandat på resturang "Gyllene fågeln" (Mc Donalds). På bilderna nedan ser ni vad Arvid verkligen älskar....Jo ketchup! Han tryckte ketchupen direkt från förpackningen in i sin egen mun. Vilket busfrö!
 
Efter det energistoppet fortsatte vi vår tur till Rademachersmedjorna för det klassiska julmarknaden. Jag och Jonatahn var inne och kollade när det tillverkades marsipangrisar och köpte med oss några hem. Hälsade även på djur (se nedan) och sen gick vi hem för att värma upp oss lite.
 
Klockan 15 hade vi i föreningen lite adventsfika och julgranständning ute på gården. Det bjöds på korv med bröd, julmust, glögg, kaffe, pepparkakor, lussekatter och godistomtar.
Arvid åkte rutschkana, gungade och tog även en tur i grannens pulka som han vurpade i. Jonathan sprang runt med grannen Lukas och lekte.
Efter att varit ute i cirka två timmar gick vi in och värmde oss. Burr.... 

// Kristin

 

RSS 2.0