Söndagspyssel

Söndagen har vi tagit det lugnt hemma (vi tar det oftast det lugnt hemma i väntan på bebisen). På eftermiddagen kom jag på att Jonathans vagnstyg var sönder, så jag sydde ett nytt. Hittade lite stuvbitar tyg och kantband och resultatet tycker jag blev bättre än vad det var tidigare. Det var faktiska riktigt enkelt att sy detta. Jonathan var också nöjd med att vagnen är hel igen och han sätta ner en docka och köra runt med.

Det tidigare tyget svar var trasigt.

// Kristin

 


Nej nu får det vara nog...

...med elände!
I torsdags kände jag mig sjuk och orkeslös i kroppen och allt var bara blä. Nu när bebisen har kommit längre ner i bäckenet så ökar ryggsmärtorna i ländryggen. Fick lov att ta en tablett Citadon (värktablett) innan jag gick och la mig, för att få någon sömn.
Vaknade på fredagsmorgonen av stickningar (tunsen nålar) i båda fötterna och röd rådnad på delar av fotryggarna. Det gjorde ondare av att gå så jag tog det ganska lugnt under fredagen.
Senarare på eftermiddagen på fredagen så spred sig rådnaden ännu mer så jag ringde sjukvårdsrådgivningen och dom tyckte jag skulle träffa en läkare. Fick tid en timme senare och jag hade förhöjda infektionsvärden (CRP/sänka) och lite äggvita (protein) i urinen. Läkaren kunde inte konstatera vad det var så han ringde en gyndoktor som tyckte jag skulle komma till förlossningen på söndag kl 10 för att ta nya prover. Om det blev värre så skulle jag söka akut på en gång.

Imorse så hade rådnaden också blivit utslag så jag åkte in till akuten efter frukosten. Dom verkade vara lite tveksamma vad det kan vara men att det måste vara någon form av infektion, troligtvis efter ett myggbett eller en spricka i huden. Jag tyckte det lät lite märkligt eftersom jag har lika mycket rådnad/utslag på båda benen. Läkaren skrev ut Kåvepenin och jag fick gå hem. Hoppas detta nu hjälper för jag har så ont i mina ben.

Nu får det vara slut på krämpor och eländen!

// Kristin

Inredningsdetaljer

Lite småsaker i hemmet har förbättrats dom senaste veckorna. Nu när man är hemma och Jonathan på dagis så har man tid till annat, vilket är kul.

Köpt och monterat upp två speglar som jag själv tycker blev riktigt bra. Pappa har även varit över här och hjälpt mig att montera upp belysning ovanför garderoben och som jag har dragit ström så att lamporna tänds när jag trycker på strömbrytaren på väggen. Det har vi verkligen saknat, att just tända med ett knapptryck på väggen istället för att man måste tända varje smålampa för sig. Sen ser man ju också bättre in i garderoben.
Sytt en namnskylt till Jonathans rum. Det blev i samma tema som vimplarna som han har inne på rummet. Sen målat dit hans namn med textilfärg på tub. Jag blev jätte nöjd över resultatet.

Har klätt om pallen i hallen med nytt tyg (och lagat vissa dela så att pallen är brukbar) och likaså med stolen i Jonathansrum och stolen vid datorn. Vilken uppfräschning!

Sörmlands landskapsblomma har fått flytta in i våra badrum, vit näckros.

Se så fin den är på nära håll.
Det randiga tyget med alla färgerna tar både upp den gröna tonen vi har i sovrummet och i vardagsrummet och den röda färgen tas upp i den nya köksmattan. Även många av dessa färger finns i oljemålningen vi har i matsalsdelen. Är mycket nörja med valet av tyg.

Köpte tyg på Ikea och spände upp det på en träram för att fräscha upp badrummet lite mer.

Till sist...så har vi köpt en köksmatta i vävd plast på "Lagerhouse" i Växjö. Mycket praktiskt att sattsa på en matta i plast när man har småbarn/pappor hemma, det är ju bara att torka av.

//Kristin

Förberedelser

Nu har jag gått in i vecka 37 och man börjar känna att det närmar sig med stora steg. I och med det så finns det lite förberedelser att checka av. De närmaste dagarna så har jag gjort i ordning vaggan och syskonvagnen. Martin gjorde två storkok igår söndag, tomatbas och grytbas. Bra mat att ha inne i frysen och lätt att ta fram och bara tillsätta t.ex. kyckling eller fisk i.
Idag bakade jag bullar så det finns inne i frysen när man får oväntat/väntat besök dom närmaste veckorna.

Ser ni Jonathan? Han verkar verkligen att gilla vagnen, han satt där och lekte och grejade ett bra tag.

Tittut!!!

Vagn bäddad. Check!

Vaggan färdigbäddad. Check!

Mat i frysen. Check!

// Kristin

Kräftskiva i Kjula

I lördags var vi bjudna på kräftskiva i Kjula. Vi kom dit vid 15 tiden och vi började med att tävla i 5 kamp. Jag kom på en delad 3 plats och Martin på en andra plats. Grenarna var roliga med inte alltid anpassade för en gravidmage men det gick bra i alla fall tycker jag. Här nere på bilderna ser ni vad vi bjöds på till middag.  En mycket trevlig kväll. Åkte hem vid 21:30 och avslutade kvällen med att lyssna lite på Nationalteatern som spelade på Strömsholmen och såg på fyrverkerierna som avslutade Å-festen.






// Kristin

Fredrik 25 år

Igår kväll (fredag) var vi på Marys café och firade Fredriks fördelsedag. Vi åt grillbuffé och avslutade med en god jordgubbstårta.

Här blåser han ut ljusen precis innan blåsten gör det.


Jag beställde in en alkoholfri drink och den såg ju så fin ut så självklart ville Jonathan ha en egen. Här smaskar han i sig den, isen är väldigt spännande att tugga på.



Jonathan har har hittat en hög av jord och började kraffsa i och se vad han hittade, ett brunnslock. Han var ganska nedlortad av all jord så det blev avtvättning innan hemgång.


// Kristin

Nu har det hänt igen!

Jonathan har gått på toaletten och nu var det inte bara kiss utan en redig kabel i botten av toaletten, vilken duktig pojke! Han var så stolt efteråt! Jag själv var ganska stolt för sin lilla pojke.

// Kristin

Bok inköpt!

Idag mötte jag och Jonathan, pappa nere på stan för att köpa en "Första året bok" till bebisen. Denna bok föll jag för på en gång. Mycket fina bilder och bra upplägg och ett stort plus är att det är spiralsidor så att det är lätt att bläddra och att fylla i boken med en massa fakta.

För mig att gå och hämta Jonathan på dagis och gå ner på stan och göra ett kort besök tar verkligen musten ur en. Jag skulle inte förvåna mig om bebisen är ute inom 2 veckor. Den trycker så mycket nedåt så man springer hela tiden på toaletten och det ända som kommer ur en är några ynkliga droppar. Jag känner också hur hela bäckenet har gjort sig bredare för att bana vägen för bebisen. Bebis, lyssna nu på din mamma...du får vänta 2 veckor innan du gör din stora entré.

Nu är stort sätt allt förberett. Blöjor är inhandlade, nappar, kläder och babysitter. Det som ska göras är: packa BB väskan (som ska göras imorgon), hämta barnvagnen förhoppningsvis på fredag, hämta hit vaggan från Hagnest och badbalja som vi ska låna av min äldre bror, Magnus.

 

Vi alla längtar efter dig!




//Kristin

Kläder till bebisen!

Idag var jag nere och uträttade lite ärenden nere på stan. Ett av ärendena var att köpa ett klädset till bebisen, som hon/han kan ha på sig när vi lämnar BB. Hittade body, byxor, strumpor och mössa på Lindex (organic cotton) och hittade också två pack pyjamas på H&M.

När man går runt och tittar på bebiskläder så upptäcker man att det inte finns så mycket unisex kläder utan det är ofta rosa eller ljusblått - så tråkigt! Lyckades i alla fall hitta en fin body som jag tycker att flicka som pojke kan ha.



Mönster på bodyn.

// Kristin

Magbilder

Igår (lördag) gick jag in i vecka 35, nu börjar det verkligen närma sig. Det känns också i kroppen att det börja närma sig med mina vätskefyllda fötter som jag har så ont i och symfysen känns som att den ska sprängas. Förverkarna börjar verkligen kännas av nu så jag hoppas att jag inte behöver vänta alltför länge, jag hoppas att den kommer om cirka 3 veckor.


v. 35 (34+1)                                  v. 30 (29+1)

Många tycker att jag har så stor mage. Jag gick in på www.niomanader.se och tittade på andras magar och tycker att min inte är mycket större än andras. Vissa av dessa magar som finns på (http://www.niomanader.se/magbilder.asp)ser verkligen groteska ut, titta efter själv. Här nedan är en mage i samma tid som en själv.


http://www.niomanader.se/magbilder.asp

// Kristin

Museibesök

På Martins sista semesterdag (fredag förra veckan) besökte vi Faktorimuseet. Det var evigheter sen jag eller Martin var där. Det var trevligt att gå runt och titta på Eskilstunas historia men det blev inte så mycket läsa av på alla informationsskyltar när man har Jonathan att se till och underhålla. Det fanns en trevlig lekplan med Tom Tits känsla över det som vi alla gillade.


Ett stort ånglok som var roligt att klämma och känna på.

Ett litet mindre lok som rörde sig när man tryckte in en knapp.

En grävmaskin som var ur funktion (som synd var) på "lekplanet".


// Kristin

OBS fixat!

Har nu åtgärdat problemet med att se min blogg på Internet Explorer. Jag har haft mail kontakt med blogg.se och har fått jättebra hjälp därifrån. Problemet var någon skräpkod som låg i ett inlägg. Problemet lätt åtgärdat och nu vet jag vad jag ska göra om det blir problem i framtiden. Jag kan ge ett litet tips: försöka undvika att kopiera in bilder och text från något annat håll på internet för då kan man av få med en skräpkod som ställer till det.

Stort tack till dig Ann-Louise på blogg.se som hjälpte mig med detta problem.

// Kristin


2 st färdigsydda lapptäcken...

...och signerade. Jag är så nöjd och tycker att dom blev riktigt fina. Från och med måndags så har Martin börjat jobba och Jonathan har börjat på dagis så jag får mycket tid för sådant här pyssel och vila.

Håller också på med att sy vimplar som ska hänga på hans hör med hans namn inskrivet i. Nästa projekt blir att sy påslakan set i samma röda tyg som jag har på lapptäckena. Mycket billigare att sy själv än att köpa och så får man det som man vill.

Sydde detta täcke igår och idag som ska vara till vaggan eller vagnen (en miniupplaga från lapptäcket som jag la ut på bloggen för någon vecka sedan).

Min signatur på täckena.

Det stora och lilla lapptäcket.

// Kristin

OBS!!!

Jag vet att jag har något problem med bloggen för dom som läser den i Internet Explorer. Jag själv använder Firefox som webläsare och har inte märkt av problemet med att menyn till vänster är borta eller att man inte kan se alla inlägg.
Håller på att reda ut vad som är felet.

Är det någon där ute som har några tips så hör gärna av er!

// Kristin

"Myrorna" fynd

I förra veckan så gick jag in på "Myrorna" (secondhand butiken) i stan för att se om dom hade några regnbyxor till Jonathan men hittade inga. Jag hittade istället en Fisher price kassaapparat för 25: - och många kaplastavar för 90: -.
Bra fynd tycker jag! 

Jonathan verkar tycka om att leka med kassaapparaten och Martin tycker om att leka med kaplastavar, du är båda mina pojkar nöjda och glada :).







// Kristin

Badande Jonathan på vår terass






// Kristin

RSS 2.0