Vår årliga kräftskiva!

I tisdags så hade jag och Martin vår årliga kräftskiva för oss själva. Vi hade köpt ica´s kinesiska jumbokräftor, som var mycket goda! Sen bjöds det också på räkor, västerbottenpaj och bröd.

Till efterrätt hade jag gjort iordning pannacotta med hemmagjord jordgubbssylt. Den hade jag tyvärr misslyckats med (har aldrig hänt tidigare). Den ska värmas upp till 85gr och jag hade en termometer i kastrullen som jag tittade på hela tiden, ändå lyckas jag få den att koka och sen blev det lite bränt i botten. Hällde upp allt i vinglas och trodde jag hade klarat mig men när vi skulle ta den första tuggan så fick jag det bekräftat, JAG HADE MISSLYCKATS!
Den var både grynig i konsistensen och smakade lite bränt, så det åkte ner i sopptunna på en gång. Jag skyller allt det här på graviditeten, det sägs ju att man blir lite dummare :).

Vi hade också köpt lite ost och salta kex så det blev vår räddning.
Tack älskling för en trevlig kväll!

Jonathan var hos sin Farmor och Farfar Ali i Hundala. Han sov över där och kom hem till oss dagen efter på förmiddagen. Han hade haft det jättebra där!  


Här hackar mannen rödlök till pajen.

En mycket fin dag/kväll och satt ute hela kvällen och njöt.

// Kristin


Duplobyggande

Hela familjen har byggt detta fina konstverk. Vad tycks?
Fantasi är inget som saknas i denna familj.

// Kristin

Ikea besök

Jag och Jonathan besökte IKEA i måndags. Martin var hos sin bror och spelade lite tv spel. Hittade den här söta mobilen till bebisen. Tror den ska få hänga över skötbordet. Köpte också bland annat trådbacksstomme (trådbackarna var slut för tillfället) till bebisens kläder som får stå uppe på vår gamla trådbackstomme i "skrubben".

Köpte också en spegel "Stave" till vårat sovrum (har bara en helfigurspegel här hemma men nu har vi två).
// Kristin

Jonathan dansar

Igår rockade Jonathan loss till "You Can Call Me Al" (visar det i ett you tub klipp här nedanför). Han älskar verkligen att dansa. Vi besökte hamburgerian "Max" i förrgår och vi satt utomhus och det spelades musik i bakgrunden, han satt och diggade hela tiden.

Barnmorskebesök

Idag (onsdag) hade jag bokad tid hos barnmorskan. Vi var där hela familjen. Våran ordinarie barnmorska hade semester, så vi fick träffa en ny, som var mycket trevlig.
Det var dom vanliga proverna som togs (blodtryck, litet blodprov, mätte magen och lyssnade på hjärtljuden). Mitt järnvärde hade gått upp sedan sista, vilket var bra för då låg jag ganska lågt i järnvärde och det kändes i kroppen (trötthet). Hjärtljuden låg på 148 slag (Jonathan hade vid samma tid 140 slag) så det är lite högre denna gång, undra om det blir en flicka.
Barnmorskan bekräftade det som jag misstänkte att bebisen låg med huvudet nedåt i "bäckenkanalen", så som den ska ligga, men var fortfarande rörlig (ej fixerad).

Vi är så nyfikna nu på barnet som ligger i magen och Jonathan säger nu bebisen om magen (har gjort det ganska länge) och nu på senare tid även syskon. Så jag tror att han verkligen börjar att förstå vad som händer.

// Kristin

Pastakungen

På en fredags eftermiddag så bakar familjen Johansson färsk pasta (från grunden) och hemmagjord pesto med soltorkade tomater, så gott! Jonathan vill ju självklart vara med i tillverkningsprocessen, det är han som är bakom spakarna. Se så duktig han är, vår egna lilla pastakung.

Färst så kavlar vi ut pastan...

Jonathan fick tag på mjölburken, resultat -  mjöl överallt.

... sen delar vi den kavlade pastan till tagliatelle.

// Kristin

Mina fötter

Har nu gått in i vecka 33 och mina fötter ser ut så här! Svullna som bara den. Martin kallar dom för "elefantfötter". Det känns som att fötterna är mer svullna nu än med Jonathan men det kan ju bero på den varma sommaren som har varit. Nu är det svalt och lite regnigt och det tycker jag är ganska skönt.

Jag och Lovisa tänkte i mitten på augusti gå till något spa i stan och ta hand om våra kroppar (för min del så kommer jag att satsa framförallt på mina fötter och ben).

Igår fick jag för första gången riktiga smärtsamma förvärkar men värkarna avtog efter ett tag, skönt! Jag vill gärna att bebisen stannar kvar i magen någon vecka till.







// Kristin

Kräftskiva

Dagen efter vi kom hem från vår semester (tisdag) så hade vi över min mamma, pappa och bror Fredrik på säsongens första kräftskiva. Egentligen så skulle kräftskivan vara i Hagnesta men eftersom vi nu har varit borta så är det skönast för Jonathan att få vara på hemmaplan. Så mamma och pappa  tog med svenska kräftor, lammkött till Fredrik (eftersom han inte äter kräftor), dryck, meloner m.m. Vi bidrog med baguette, sallad och västerbottenpaj med dom klassiska tillbehören, rödlök och gräddfil.


Allt var jättegott men jag misslyckades lite med pajen. När jag skulle skära upp lite paj till Jonathan så märkte jag att den var lite lös i konsistensen. Jag fattade inte riktig då vad jag hade gjort för fel men jag har nu kommit på det, jag glömde att ha i äggen i smeten. Jag fattar inte hur jag kunde glömma det.

Det goda västerbottenspaj receptet kommer du till om du trycker på länken nedan (glöm inte att ha i äggen :))

www.ica.se/recept?recipeid=676314



// Kristin

Vår minisemester

Vår semester började i Varberg tillsammans med våra vänner Lovisa och Micke och deras barn Smilla och Hilda. Vi bode hos Lovisas föräldrar i deras trevliga gäststuga. Vi hade underbara dagar i Varberg.


Vilken min Jonathan har.



Godnattsaga från Smillas Morfar Kim.



Här har han grävt ner sina egna ben på stranden.


Krabbfiske

Kvällsmat

Utisikt över havet bredvid Varbergsfästning.

På tur nere i stan.

Mina pojkar passar på att dansa lite medan lovisa amma lilla Hilda.

Gissa vem som har bränt sin fot i solen???

Lilla söta Hilda.

Vårt första Gekå´s besök.

Köpte en babysitter till bebisen.

Jonathan fick två "Rorry racerbil" filmer och en liten grävmaskin till sandlådan.

Burger King besök efteråt innan vi kör vidare till Växjö för att träffa Emma och Orscar.

Lek med faster i en lekpark bakom domkyrkan på Måndagförmiddag.

Pappa tar sig en tupplur.


Finns det ett klätterträd, så självklart ska Martin klättra upp i det.



På vägen hem till Eskilstuna stannade vi till i Linköping för att hälsa på Sandra Robert, Hugo och lilla Selma. Det bjöds på en god köttfärssås och spagetti middag med en paj till efterrätt.

Lek på deras uteterass. Jonathan gillade verkligen den där grävmaskinen.


// Kristin



Lapptäcke

När man är gravid så får man olika slags infall. Mitt infall blev att sy ett lapptäcke till den nya familjemedlemmens spjälsäng. Ska även sy ett till lapptäcke till vagnen eller vaggan.
Visst blev det ett fint lapptäcke?

Framsida

Baksida

Världskarta (delar av den iallafall).

// Kristin

Parken zoo igen!

I lördags så besökte vi Parken Zoo igen. Vi hade sällskap av Martins arbetskamrater Johan och Johanna. Mycket trevlig dag både i djurparken, tivolit och sen besökte vi en kortis Parkenbadet och svalkade av oss. Det gör man ofta nu, alltså svalka av sig i sommarvärmen.





Jonathan pekar på en mini sköldpadda.


Ett effektivare sätt att äta glass är att äta med två skedar, det tycker Jonathan iallafall.





//Kristin

Sommardagar

Lite fina semesterbilder från vår första semestervecka.

I fredags eftermiddag besökte vi farmor ute i Hundala. Här leker dom på stranden efter fikat som bestod av den självklara smootiesen och en bulle, mycket gott!


Jonathan älskar att leka med sina vildadjur och här har dom gjort ett varsit hem till dom. 

Giraffens hem är farmor extra nöjd med.


Badning ute i Mälarbaden med kompisen Smilla. Här springer dom igenom vattenspridaren.
 

Vattenspridaren är även på hemma på gården.

Middag ute på Marys café med min kusin Marcus och sambo och deras barn Isabell och Sonia. Mycket god mat men tyvärr så var det mycket som var slut, så det är inte så bra att komma cirka en och en halvtimma innan stängning.

Jonathan hittade en "lossas" spindel i sten utanför toaletterna till Marys café.

// Kristin


En överraskningarnas man

Igår var en svalare dag med ganska så molnig himmel och just den här dagen hade vi tänkt röja och städa lite i hemmet så det gjorde inget att det var "lite sämre" väder. Jag tog hand om köket (torkade av alla luckor, kakel och gjorde rent under diskhon, som verkligen behövdes) och Martin tog hand om badrummen och damsugningen. Åt en lite tidigare lunch för att vi glömde att ge Jonathan mellis mitt upp i allt.

Medans Jonathan sov lunch så passade vi på att ta en paus i städandet och spelade lite Super mario galaxy 2, mycket roligt spel.
Efter cirka en 45 minuter så dök Linnea upp vid terassdörren. Trevligt att hon kommer på besök men frågade artigt om hon hade vägarna förbi bara eller hade nyss slutat jobba men nej. Så jag tyckte det var lite märkligt men trevligt. Sen väckte vi Jonathan och Martin började packa ner badkläder och strandleksaker med mera till Jonathan. Jag förstod ingenting...

Jag fick i uppdrag att fixa ordning håret lite lätt och sa hejdå till Jonathan och Linnea som åkte iväg med våran bil till Sundbyholmsbandet.
Jag fixade lite lätt ordning håret och satte på mig andra kläder än myskläder som jag hade på mig. Nu berättar Martin vad han har för planer till mig på eftermiddagen och kvällen. Han hade bokat tid på Spakällan för oss två med bubbelpool, bastu och någon typ av massage. Sen skulle vi ut och äta och sen gå på bio. Trevligt tänkte jag och blev glad. Det är alltid kul att bli överraskad och Martin är verkligen en överraskningarnas man.

Det var väldigt skönt och avkopplande att ligga i bubbelpoolen och bastun var inte helt fel häller. Sen blev det massage, jag valde ansiktsrengöring och massage och hon masserade också mina vader och fötter som var så skönt. Martin tog en halvkroppsmassage (tror jag att det hette), han slumrade nästan till för jag hörde hans små snusningar.

Sen gick vi hemåt och fixade iordning oss och begav oss ner på stan. Där bestämde vi oss för att gå och äta på Royal Oaks (engelsk pub) där erbjöds det grillbuffe som lät lockande. Mycket gott och det är ju så gott med grillad majs.

Vi avslutade kvällen med Biofilmen Beck levande begravd (i Eskilstuna så finns det inte så mycket att välja på tyvärr, vi hade ju helst tittat på Robin Hood men den hade just slutat gått. Men vi gillar ju Beck så vi ska inte klaga). Filmen var så bra och bland den bästa Beck jag sätt. En mycket spännande Beck hela filmen igenom. Den hade tydligen bara fått en tvåa i recensioner men det får dom ju alltid den typ av filmer.

Det här var en kompensation för att Martin var borta på vår bröllopsdag och jag tycker att jag blev kompenserad och mer därtill.

Tack min älskling för en trevlig överraskande dag!







// Kristin

Parken zoo besök

På vår första RIKTIGA semesterdag (måndags) så veckohandlade vi på förmiddagen. På eftermiddagen så gjorde vi roligare saker som att gå och titta på djuren på Parken zoo. Vi åkte dit direkt efter lunch så Jonathan började sin Parken zoo eftermiddag med en tupplur. Då passade vi på att gå och titta på den nya "attraktionen" Jättemyrsloken. Dom ser väldigt lustiga ut men roliga att titta på.

Fördelen med att ha säsongskort är att man inte behöver göra hela parken på en och samma dag. Vi gick runt ett tag och tittade på olika djur, nu var Jonathan vaken, sen gick vi till Kalle kunskaps ordköping och Jonathan fick leka lite där. Sen blev det ett dopp i Parkenbadet, vilket var skönt.

Sen blev det hemfärd och en god grillmiddag på kvällen.



// Kristin

Magbilder

Igår, lördag gick jag in i vecka 30 (29+1).  Magen bara växer och växer men det är väl så det ska vara :). Vätskan i benen ökar nu successivt och det är väl inte det skönaste. Nu får den komma ut om 6 veckor och framåt men helst så ser jag att jag inte går över tiden, jag kommer att göra ALLT i min makt att få ut den innan beräknat datum.


v. 24+1 (vecka 25)                           v. 29+1 (vecka 30)

// Kristin

Nu är det sommar!

Vi har nu påbörjat vår semester och min blir ju ganska lång men jag ska nog inte kalla det semester... Martin är hemma nu i 4 veckor och Jonathan gick sin sista dagisdag igår på 4 veckor.

Idag efter frukosten så åkte vi iväg till Solby gård och plockade jordgubbar. Jag kan inte komma på när vi gjorde det sist, evigheter sen. På gården stod en gammal traktor som Jonathan blev förtjust i. Sen var det dags för jordgubbsplockning. Vad många jordgubbar det fanns (man behövde inte direkt leta efter dom), så det gick ganska så snabbt att plocka dom. När vi skulle betala för allt så var jag ganska orolig att jag inte hade tillräkligt med pengar med mig. Det stämde också, 100: - back. Så vi åkte till farmor och fick en hundralapp där. Vi plockade cirka 5 kg och det kostade 40: -/kg.  Det var en trevlig förmiddag och Jonathan var så duktig, han plockade bara dom röda gubbarna som jag hade sagt åt honom att han skulle göra.





Jordgubbsplockning och provsmakning.




Jordbubbarna blev till eftermiddags fika med grädde och glass till Jonathan.

"Puffe" viker ut sig på vår gräsmatta.

// Kristin

RSS 2.0