Magbilder

Magen växer sakta större och jag börjar verkligen känna mig gravid, nästan höggravid. Gick in i vecka 25 i Lördags och tiden verkligen rullar på ganska snabbt nu, men det är ju minst 11-12 veckor kvar (som vi tror).

Nu jobbar jag bara 5 veckor till sen går jag på semester (v.27 och 28) och havandeskap därefter och sen den långa föräldrarledigheten, jag ser verkligen fram emot den här tiden! Det blir en spännanade resa med både mot- och medgångar.

V. 20+1                                       V.24+1 (bild tagen lördagen den 29 maj)

// Kristin

Selma

Var i Kjula i tisdags och besökte bland annat Selma, det var första gången vi träffade henne. Vad söt hon är!
Man längtar lite extra mycket när man träffar andra bebisar att ha en bebis igen. Jag behöver ju inte vänta så länge på det. Ha ha ha...





Selma fick den här klänningen (med vita detaljer istället för gråa och kort ärm), solhat och vit strumpbyxa med "ankstjärt" av oss i present. Hoppas hon gillar outfiten!

// Kristin

Tacos till middag!

Vi är en sån klassisk svensk familj som äter tacos på en fredag men det blir inte tacos varje fredag, som tur är. På bilderna nedan så ser ni Jonathan slicka i sig de sista dropparna av guacamolen, Mmm vag gott! (bilderna är tagna med min iphone så bildkvaliten är tyvärr inte den bästa).



// Kristin


Helgens aktiviteter

Tiden räcker inte alltid till att hinna skriva allt på en gång. Det här är vissa delar som hände i helgen som var...

Vi firade Gammel Morfar Uno som fyllde år. Här har Uno tagit fram sin knappburk som är och har varit populär av många barn att leka med.

Åt lunch med Mormor, morfar, Maria och kusinen Malcolm på Sundbyholms slott café i Söndags. Här jagar han ankorna nedanför slottet.

Firade Emmas 22 års dag i Hundala. Här hjälper Jonathan farfar Ali att kratta/rensa i rabatten. Tyvärr så har jag ingen bild på födelsedagsbarnet. 

// Kristin


Nya hyllor!

Nya hyllorna som inhandlades samtidigt med matborden och stolarna blev uppmonterade i helgen. Vi har inte riktigt vetat vart vi velat ha dem, tills nu!
Vad tycks? Ska givetvis ha grejor som vaser och så på hyllorna, vi känner oss för.


// Kristin


Byte av vagn

Efter besöket i torsdags så gjorde jag om sittvagnen till en liggvagn. Jag torkade också av chassit och tvättade klädeln. Jag monterade på liggdelen med adapter på vagnen. Tycker att liggdelen sluttar lite neråt och sitter lite löst. Har pratat med babyproffsen som tycker att jag ska lämna in vagnen tilll dem så ringer dem till Emmaljunga och får ordning på vagnen.

Monterar på adaptern på chassit.

Jonathan passar på att busa undertiden jag monterar och polerar vagnen. Han tycker det var så roligt att ligga där och lossas vara bebis igen. Han är ju så söt!

Den nyinköpta sulkyn. Det blev en Brio spin och sen köpte jag till en sittdyna som är lätt att ta av och tvätta, sen tycker jag att den var väldigt snygg också.

Sittvagn har blivit liggvagn. Efter att babyproffsen har sett över den så kommer den att parkeras på vinden tills det är dags.

//Kristin


Fint besök från Uppsala men...

...inte så fint väder!
Familjen Bly kom på besök och Vilhelm hade dem med sig, såklart. Han har vuxit så mycket sen vi sågs sist (januari). Vi hade planer på att går runt i Parken zoo och äta picknick men vädret såg inte speciellt lovande ut. Vi åt lunchen hemma och sen åkte vi iväg mot Parken zoo men på vägen dit så började det störtregna så det blev en lite tur till Tuna Park och sen hem till oss på lite fika.

Allt åker in i munnen på Vilhelm och det ska sugas och kännas på. Jag kommer ihåg när Jonathan var så men den tiden går över eftersom.


// Kristin

Oj oj oj...

...vilken fredag!
Efter det jag slutat jobba vid 15 tiden så tog jag en tur ner till stan för att bland annat köpa skruvar så vi får upp tre hyllor på väggen hemma. Men det blev lite mer än så....Jag fick tag på en bikini som går upp lite på magen, vilket jag tycker är skönt när man är gravid och sen inhandlades också ett iphone skal till mobilen som gör att man får ett bättre grep om telefonen. Åkte sen hem till man och barn.


Martin försvann iväg när jag kom hem för att gå in sina skor till Kebnekaiseresan. Jag började få lite ont i magen så fort Martin lämnade hemmet (vid 17:30). Jag trodde det skulle gå över men smärtan blev starkare och starkare. Martin ringde och kom hem på en gång och körde fram bilen (vid 18:15). Vi kom inte många meter innan vi förstod att det var bättre att ringa ambulansen. Smärtan var över navelregionen och höll i sig hela tiden med intervallsmärta. Jag hade också känt en knöl över naveln som var mycket öm. Jag misstänkte navelbråck och jag var inte så orolig för bebisen eftersom jag kände den sparka relativt ofta. Ambulansen kom och dem trodde väl mer på gallblåsebesvär. Jag blev väl omhändertagen på akuten och fick träffa kirurgläkare nästan på en gång. Han trodde som jag att det var navelbråck och han började massera på knölen på magen och bad mig ta ett djupt andetag... Han löste upp knölen och smärtan började avta, vad skönt. Jag fick ju inte häller någon smärtlindring eftersom jag var gravid.

Fick stanna kvar ett tag tills smärtan avtog helt och sen fick jag åka hem. Troligtvis så kan jag få fram bråcket igen och ska förebygga det genom att inte lyfta tungt (lättare sagt än gjort när man har en 2 åring hemma). Om det återkommer så måste jag troligtvis opereras men man vill ju helst undvika det eftersom jag är gravid. Sen vid förlossningen så måste jag ha på ett bälte på magen som håller tillbaka bråcket. Efter det att barnet är förlöst så ska bråcket opereras bort, för det försvinner inte av sig själv som det gör hos barn.

Det var vår fredag, lite mycket drama i min smak men allt löste sig till slut och hoppas att bråcket håller sig på plats.

// Kristin


Betessläpp och folkfest

Familjen bestämde sig i söndags för att lämna hemmet på Västergatan 5 för att, tillsammans med Smillas familj, ta bilen ut mot en bondgård i Hällberga och titta på när korna släpps på sommarbete.

Redan strax utanför stan, vid sopstationen, började vi ana att något stort var på gång. Vart skulle alla bilarna? Den normalt ganska lågtrafikerade vägen var som en E20 vid 17 - tiden en vardag. Kanske var det någon stor fest på gång någonstans? Det skojades vilt om att det kanske var betessläppet som lockade. 

Några minuter senare satte vi skrattet i halsen. Den kilometerlånga bilkön fram till bondgården talade sitt tydliga språk: Vi skulle inte bli ensamma!

Tusentals ständigt uppkopplade stadsbor, trötta på att ideligen ta sig framåt på nyasfalterade vägar, hade sökt sig bort för en stunds avkoppling i den friska landsortsluften.   

De förbittrade tankarna på att behöva dela denna upplevelse med andra människor förbyttes snart i glada utropp och förvånande miner. Tänk att en ko kan bli så glad över att få lämna en stackars stinkande lada för friheten på en grönskande äng. Staden och landet förenades. Djuren och människan blev ett. Folkfesten var ett faktum.

  




Massor av kor som ännu inte fått lämna ladan. Samt två fåniga statsbor.


Några av de tusentals besökarna.


Det var fantastiskt kul att se korna springa ut superglada!

Korna börjar bilda flock på ängen. Rädslan började tillta något men jag höll mig lugn.

Jonathan är i paradiset.





Jag matar kor med Jonathan. Min rädsla avtog nästan helt men istället var Jonathan mycket ängslig och förskte hålla sig på avstånd eller i pappas knä.



Smilla och Jonathan är söta.

Vi avslutar med att äta nedmald och stekt ko på en av stadens bättre krogar.

// Martin


Iphone

Jag har sedan i Lördags varit en stållt innehavare av en iphone 3GS. Man kan verkligen göra allt med den och det är just det som är så bra, maila, ringa, surfa, kalender mm.


Här nere visar jag lite testbilder från kameran på iphonen och dem blev rigtigt bra tycker jag. Vi var igår eftermiddag ute på terassen och lekte eller snarare så satt jag på en stol ock kopplade av för jag har stukat foten så jag har svårt att belasta på den. Hoppas det snart blir bättre.

Här vattnar han våra buskar...

...även blommorna blir vattnade.


// Kristin

Valborg i Kjula!

Våran Valborg firades i Kjula, eller firade vi den? Vi umgicks och hade det trevligt om man nu vill kalla det att firas så firade vi den. Vi blev bjudna på en trerätters middag och trevligt sällskap av bland annat Erik, Jenny, Bettan och TB. Robert, Sandra, Hugo och Selma hade också varit med men Sandra blev tyvärr sjuk. Hoppas att vi snart får träffa Selma...

Nu är brasan förberedd och ska inom loppet av någon minut vara tänd.

Nu brinner det för fullt och sonen somnar strax efter eldtändningen.

Ett till litet expriment med kameran... Att ta bild på något som brinner är inte det lättaste, men här tycker jag att jag lyckats riktigt bra! Övning ger färdighet.

// Kristin


Vecka 20+1

Idag, Lördag, går jag in i vecka 21 och har avklarat hälften (förhoppningsvis) av graviditeten.
Jag mår bättre med illamåendet men jag kan fortfarande inte äta mat som får mig att må illa i tanken innan jag äter det och då försöker jag hitta på något annat att äta. Makaroner (pasta) går bra att äta och sen har jag "cravings" för kallsallad med avokado och en god vinegrätt som Martin gör så bra.

Jag har en förfärlig foglossning just nu och den blir bara värre och värre för varje vecka som går. Det sitter baktill i bäckenet. Det är jobbigt att jobba en hel dag av att man står och går och har en mindre bra arbetställning (ibland när det måste) och förflyttningar som inte gör saken bättre. Jag ska träffa en sjukgymnast på Måndag som ska undersöka mig och ge tips och råd. Om det inte blir bättre av det så måste jag ta kontakt med en läkare och eventuellt sjukskriva mig, i alla fall på halvtid.
Jag hoppas det snart blir bättre!

Magbild från idag (v.20+1)

// Kristin


RSS 2.0