Höstfint!

I torsdags var jag och Jonathan ute och rensade på terassen medans Arvid sov lunch. Vi rensade bort lite örter som inte tyckte om kylan och vi ersatte dom med ljung och dekorationskål.
Sen klipptes gräsmattan och sopade rent på plattorna.
Fint blev det!


Hej då "Puffe"...


Efter ett veterinärbesök förra fredagen visade det sig att ”Puffe” hade akut njursvikt och vi var tvungna att avliva honom i onsdags. Efter 9 år av många fina minnen av världens snällaste katt somnade han in Kristins och mitt knä. Trots full fart på barnen blev lägenheten lite tystare och ingen hoppade upp i sängen och la sig på våra böcker eller korsord. Här kommer bilder över några av alla de roliga saker han har hittat på under åren. 

 //Martin










 

Arvid 2år!

 
"Lilla" sonen har blivit större. 2 år närmare bestämt. Han har blivit firad av nästan hela släkten (alla som hade möjlighet att komma). Vi bjöd på mini baguetter och olika tillbehör så som kräftröra, olika sorts skinka, ostar och sallad. Efter en stunds uppehåll kom tårtan fram. Jag hade gjort en chokladmousse/hallongrädde tårta med ett täcka av vit marsipan med en grön traktor på (Arvid älskar traktorer). Bjöd även på hemmagjordamaränger som var populära och chokladbollar (Jonathan och jag hade bakat) och Jonathan hade valt Singualla kex. 
 
Sen var det dags för fiskdamm och alla barn var intresserade utom Arvid! Dom fiskade upp en varsin godispåse. Arvid var inte heller intresserad av sina packet, i alla fall så länge dom var inslagna. När dom väl var uppackade och ihopmonterade var intresset det motsatta. Han fick många fina presenter så som, sparkstötting, dockvagn med docka, en radiostyrd geting, flygplan, kläder, cykelhjälm och affischer. 
 
När gästerna hade gått så lekte barnen tillsammans och var så glada! Somnade utan problem:).
 
 
 
 

Halvvägs!

Nu är det halva tiden kvar, alltså 20 veckor har gått och 20 veckor kvar. Magen syns nu tydligt och jag är glad i den! Har höga ambitioner om allt och vill göra mycket men orken räcker tyvärr inte till.
Jag kämpar på!


Tekniska problem!

Har skrivit inlägget om Arvids 2 års kalas men bilderna lägger sig inte där jag vill. Återkommer.

//Kristin


Ultraljudet

 

Så här ser vår lilla krabat ut. Allt såg bra ut och det kändes skönt att få reda på. Ser ni att den rört sig undertiden ultraljudet genomfördes? Den vinkar också på den första bilden. 
Barnmorskan kunde inte hitta en snopp. Hon kollade och granskade bilderna noga med diverse ljus och förstoringar. För att vara på den säkra sidan ska jag kolla igen om ca 4-5 veckor.
Det blir spännande! 
Dom mäter också diverse delar och sedan får ut en uppskattning hur långt gången jag är. Det tidigare ultraljudet visade att vi skulle få den 14 feb men nu är det ändrat till 10 feb. Så på söndag är jag fullgånget 20 veckor, halvgånget.
 
//Kristin
 
 

Yes!

Fick idag reda på att jag kom in på skelettradiologikursen som jag har sökt till. Den kommer att hållas i Lund den 15-19 oktober. Det som jag hört är att det är svårt att komma in på kursen för att den är så eftertraktad och man kommer ofta inte in första året man söker. Men det gjorde jag och jag är så glad för det! 
 
//Kristin

Hemma igen!

I fredags eftermiddag kom jag hem efter en femdagars vistelse i Göteborg med jobbet. Mycket innehållsrik vecka med många föreläsningar, mingel, fina luncher/middagar och sällskap. Det STORA kalaset (som arrangörerna kallade det) på torsdags kvällen var toppen. God mat, sällskap och underhållning. Lasse Kroner var toastmaster och kvällens band heter Good news och sångaren var Peter Johansson (musikal stjärna) så kvällen kan inte vara annat än toppen. Peter sjöng Queens låtar och jag dansade och sjöng med. Vi hade också dom bästa platserna längst fram så jag fick bra kontakt med både Lasse Kroner och Peter Johansson. Peter räckte till och med micken och vi sjöng tillsammans. Toppen, toppen och åter toppen kväll!
Efter den spelningen fick jag jätte mycket träningsvärk i magen och fick lov att krypa till kojs vid midnatt.
 
Barnen var glada att jag kom hem i fredags och fick många kramar och pussar. Mamma och pappa hade hämtat dom på dagis vid tre och när jag kom så åkte mamma och handlade kvällsmat. Skönt då slapp jag tänka på det. Martin kom inte hem förns senare, vid 20:30 tiden (varit i Norge med jobbet torsdag-fredag).
 
Efter att varit hemma några dagar har både känts skönt och lite jobbigt. Just nu har jag ganska så höga krav på mig att allt ska vara perfekt och det tar på mina krafter, både fysiskt och psykiskt. Måste försöka hantera dessa måste bättre.
 
Igår hjälpte vi flytta mina svärföräldrar in till deras nya hus. Jättefint hus med en så otrolig charm. Jag fixade ordning på vardagsrummet med soffa, växter, mattor och kuddar m.m. och även gardinerna i matrummet och diverse andra grejer. Kul att få vara med och hjälpa till och att se hur snabbt det huset blir "deras hus" med deras möbler.
 
Nu ny vecka med mycket att se fram emot. Första "riktiga" ultraljudet på tisdag och Arvid blir två på Lördag.
 
// Kristin
 

Min älskling Martin!

Min älskling fyller 30 år och jag kan tyvärr inte vara med och dela den dagen i egen hög person. Jag som nu befinner mig i ett hotellrum i Göteborg tänker och ska försöka att bidra till att den här dagen blir något extra. 
Mer än så här skriver jag inte:). Stort grattis min älskling! Älskar dig!


//Kristin

Röntgenveckan!

Ligger nu i sängen och ska snart stänga igen ögonlocken. Har packat allt (tror jag) inför kommande vecka som jag har sätt fram emot, Röntgenveckan i Göteborg.
Vi lämnar Eskilstuna imorgon eftermiddag och sätter oss på tåget mot Göteborg.
Det blir många spännande föreläsningar att lyssna på och även många sociala aktiviteter och sen får man inte glömma hotellfrukosten.

Godnatt // Kristin


Vår egen kräftskiva!



Igår hade vi vår klasiska egna kräftskiva som återkommer årligen. Det bjöds på kräftor, räkor och västerbottenpaj med dom klasiska tillbehören hackad rödlök och gräddfil.
Sedan blev det en liten ostblicka med parmaskinka, Gott!  
Martin drack vin och Whisky under kvällen medan jag höll mig till äppelcider och vatten.
 
// Kristin
 

Träning

Förra veckan blev det ett uppehåll med träningen, Martin var borta och sen var det en del festförberedelser.
Idag var jag inbokad på ett spinningpass MEDEL klockan 17:00 och det gick ok. Kunde inte köra lika hårt som tidigare. Först var magen lite ivägen i en viss position och sen när tempot ökade så tog det emot i andningen. Halsen kändes som att den blev smalare och det var lite jobbigt men då sänkte jag motståndet och hastigheten lite och det blev bättre.
Nästa gång blir det nog ett spinningpass BAS.
 
Ska försöka hålla igång träningen så gott det går med tanke på att försöka hålla vätskan borta från mina ben. Tidigare graviditerter har jag inte tränat under tiden och har då samlat på mig ofantligt mycket vätska i benen och det är jobbigt, så det vill jag undvika den här gången.
 
Märkte även under spinningpasset att jag behöver nya träningsbyxor, gärna "mamma byxor" eller några med mjukare resår. Någon som har något tips?
 
// Kristin

Party, party, party!!!

I Lördags firades min Martin och hans tvillingbror Erik sin 30 års dag, även om dom igentligen fyller den 12 september.
Förberedelserna var många och ett riktigt lyckat kalas blev det.
Det var cirka 60 gäster som bidrog med bra feststämmning och det blev några seglivade individer kvar till ett bra tag efter midnatt:). Martin älskar fördriva tiden på dansgolvet medan Erik är den som gärna går runt och pratar med "folket".
En riktig lyckad fest kände båda bröderna att det blev!
 
Dagen efter var det bara att bita i det sura äpplet och börja städa vid 10 tiden. Det var en hel del att ta hand om. Skura, kasta skräp på tippen, lämna tillbaka diverse saker och åter skura och skura.
Mitt upp i allt så åt vi rester från gårdagen och vad mycket mat som blev över....Det skänktes en hel del och en del ligger kvar i vårt kylskåp och även en hel del bröd ligger nu i frysen.
Efter 6 timmars städning och plockande så var det skinande rent. Pju...
Då var det här till ända, skönt på sätt och vis:).
 
// Kristin
  

RSS 2.0