Storhandling på IKEA på Lördag!


Nu är det dags.... den efterlängtande handlingen på IKEA.
Här är några förslag på det som vi har tänkt oss. Jag tror det blir en vit billy bokhylla, sen ska vi nog satsa mycket på vägglampor (så slipper vi borra hål i taket, vilket inte är så roligt när man har fina tak). En stor garderob med skjutdörrar i vårat sovrum (vi får se om det blir den på bilden, jag tycker den är fin, vi får se vad Martin tycker). Även ett stort matsalsbord ska inhandlas. Bilden nedan får man plats med 10 personer, vilket är bra när man har hela släckten över. Stolen på bilden är finare i verkligheten och grön färg på stolstextilen tycker vi är fint. Vi har även hittat ett fint bord på mio som vi funderar över...vet inte vilket det blir (bilden med det vita bordet med skinnstolar, iläggskivan är i valnöt). Vilket tycker ni är snyggast? 

Även badrumsskåp ska köpas och ett hyll/förvaringssystem som ska monteras i klädkammaren.

Ja, mycket är det som ska inhandlas men det kommer att bli så fint!
Visar bilder på framstegen så fort allt är klart och när vårat internet fungerar som det ska. 

// Kristin 

       

Städning


Jag måste bara skriva en komentar på bloggen att detta städverktyg är det bästa jag någonsin har använt!!!!
Inför flyttstädningnen så köpte jag detta underbara verktyg på ICA (för endast ca. 130:-) , för att jag tänkte spara min rygg och så, när badrummet som har kakel på väggarna ska skrubbas. Det var en fröjd att rengöra badrummet! använde den även i köket på kaklet. Alla bårde ha detta städverktyg i städskåpet.

 

// Kristin

Internetkrångel...

Det vore väll typiskt om allt gick som på räls med flytten....men detta är inte fallet!
Allt har gott bra fram till att vi skulle starta upp internet. Vi hade beställt tjänsten genom tele2 (bredband och IP telefoni) men dem strular hela tiden och medelar att vi inte får igång tjänsten förrän den 2 novemer, inte acceptabellt. Vi sa att vi ville har tjänsten igång den 22 oktober och inte en dag senare. Jag orkar inte gå in på detaljer men dem har krånglat från första kontakt. Vi använder nu ångerrätten och bryter upp kontraktet.

Vi har nu beställt bredband och IP telefoni via Blixtvik, dem verkar vara bra (som jag har hört). Tjänsten tar ett litet tag att starta upp, ev till månadsskiftet. Så bloggandet komer att ligga nere ett tag (om jag ite har tid att skriva lite från jobbet. 

Kommer att hålla bloggen bättre uppdaterad när internet är igång igen. 

Kramar // Kristin med familj.  


Bilder från veckan som gått.

Är lite dålig på att hålla bloggen uppdaterad för tillfället. All "ledig" tid går åt att packa inför flyttten. Vi flyttar nu på Torsdag, pirret i magen känner jag verkligen av nu.
Ska iallafall bli bättre på att hålla bloggen uppdaterad efter det att vi kommit iordning någorlunda.
Här är en lite resume av bilder från veckan som gått.



Här försöker han sätta sig på sin racerbil, som han fick av farfar och farmor bettan i ett års present.

Här slikar han ut det sista ur creme fraiche burken.

och så här ser man ut efteråt...

Jonathan rider på pappas rygg.

Jonathan hjälper til och packa pappas kläder. se så fint han pckar.

Nu packa bollhavet ner i en stor svart soppsäck, även här är han mycket hjälpsam!

Här pussar han fönsterrutan.

Han hjälper till att bära saker till bilen, vilken hjälpsam gosse vi har!

Vad tror ni...får farmor någon puss?  NEJ

Fördelsedagsbarnet, Ellen 20 år.

Så här ser vårat hem ut nu....

....

....

...

....

...jonathans leksaker packar vi ner sist, troligtvis på Onsdag.

Kramar // Kristin med familj

Tiden bara går och går....

Tiden räcker inte till att att uppdatera bloggen på vardagarna och speciellt inte nu när vi håller på att packa inför flytten.
Förra Lördagen var vi i Linköping och grattade Hugo när han fyllde ett år. Där så bjöds det på gott fikabröd med den självklara tårtan.

Tiden närmar sig och snart så flyttar vi till vår sprillans nya lägenhet, jag är så pirrig nu!
Jag är så sugen på att inreda och greja och igår var vi (Jag och Jonathan) på IKEA i Uppsala och tittat lite på grejer till det nya hemmet. Man känner sig så laddad. Men det ser ut att bli en kostsam affär på IKEA men man får ju ganska mycket för pengarna. 
Varför vi var i IKEA i Uppsala var för att Martin tog examen (han har tagit examen för cirka 1 1/2 år sedan men igår var ceremonin, det tog sin lilla tid).

Jag har idag varit iväg på sminkkurs på Make up store, den som kostar 495:- och man får välja produkter för samma kostnad. Visst blev jag fin och så men det är en kostsammare affär än 495:- men det är väll det dem avser. Jag tycker dem använde förmycke foundation, så det köpte jag inte. Jag köpte lite puder foundation, ögonskugga, ögon primer, consiler. Sen gick jag förbi Kicks och köpte en foundationpensel, penseln på make up store var så dyr. Det är kul att lära sig att sminka sig och förfriska minnet lite om bla tillvägagångssätt och dem är välldigt duktiga på Make up store att sminka och att lära ut.    


Jag har köpt byggklossar till Jonathan som han är sååå duktig att bygga med, visst?

Han är ännu duktigare att riva...

Blunda nu Farmor Ewa....Jaonathan surfar på farmor Ewa gammla gitarr.

Födelsedagsbarnet till höger.

Hugo med farbror Erik.

Fördelsedagståg som Hugo fick av oss när han döptes.

Presenten av oss, Erik och Jenny till Hugo.  

Jonathan hjälper att bära (släpa) kassarna till bilen, dags för veckohandling.

Jonathan hjälper att montera ner gardinerna i köket.

Fyller på energin innan en snabb tur på IKEA i Uppsala.

Träffade Vilhelm för första gången. Han är ju så söt. Jonathan var så försiktig så.

Familjen Bly.

Universitets aulan, examinationsceremonin. Martin tog sin examen.

Whiskey som Martin fick i examenspresent av fam. Johansson (Kjula) & Fam. Boxner. 

Här leker Jonathan med Linnea, Jonathan lossas ge över boken men just när Linnea ska ta boken rycker han undan. Den leken tycker ha är rolig och det gäller inte bara böcker utan det kan vara vad som helst.





 


Vecka 40

Denna vecka har gått fort....haft någonting varje kväll att göra. På måndag hade vi möte på banken för att diskutera hur mycke vi ska låna till lägenheten och hur vi ska lägga upp lånet. Det gick bra men att ta med Jonathan var kanske inte den bästa lösningen...

Tisdag firade vi Annas 19 års dag ute i Kjula, mycke trevligt men man är rätt så trött efter att man har jobbat hela dagen. 

Onsdag så fyllde min farfar 87 år och var ute i Ekeby och firade honom. Mamma hade köpt middag på spice hot , så vi ät i hos farfar med lite rulltårta efter maten. 

Torsdag var väll rätt så lugn förutom att jag och Lovisa har börjat "power walk" och nu följde Julia också med. Lovisa fick tyvärr förhinder  så det blev bara jag och Julia. Vi tog en cirka 45 minuters tur i Kronskogen. 

Idag, fredag, har jag städat lite här hemma, har också förberätt en kallsallad gjord på matvete (jättegod). Sen blir det kvällsmys framför tv soffan, vi ska bla titta Idol så klart. 


Här hjälper Jonathan att lägga upp lite kakor.

Se så fint han lägger upp dem.

Födelsedagsbarnet moch kompisen Cissi.

Jonathan mitt i en skrattattak.



Jag har spolat av lite matvete med silen men sen så hittade Jonathan på med andra grejer som man kan göra med en sil, som tex att sätta den över huvudet. Han är ju så söt!

// Kristin.  

RSS 2.0