Vår Bastu!

Är tyvärr väldigt sen med uppdateringen på vår egenbyggda bastu. Vi påbörjade "projekt bastu" hösten 2013 och blev klar lagom till jul. 
Här nedan ser ni bilder på hur vår bastu blev till!
Skissade på golvet så vi fick en lite uppfattning hur det skulle bli.  
 
Klinkning! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Regla upp! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 Isolera och sätta upp panel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Reglade upp för lavarna. 
Färdiga resultatet! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visar detaljer. Lägg märke på kapsylöppnaren på väggen.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Fina detaljer inne i bastun. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Liten pall som är byggd av restbitar.
 
Vi har gjort allt själva utom elindragningen och borttagning av element. 
Vi är riktigt nöjda över resultatet! 
 
// Kristin

Föräldraledigheten är slut

I veckan har Elsa skolats in på dagis och föräldraledighetens tid är förbi. Jag (Martin) har varit hemma sen 20 december och börjar jobba imorgon. Här är några av alla saker vi gjort tillsammans under den tiden.

Ett besök på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vintern var kort men vi hann med en hel del. Bobåkning, snögubbsbygge och att Arvid kissade på sig precis när vi kom fram till pulkabacken. 
 
 
Den tidiga våren var blött och det blev rätt mycket inomhusaktiviteter. Elsa fick slåss lite mot TV-spelen för att få pappas uppmärksamhet. :-)  
 
Så snart solen började titta fram så började vi vara ute och Elsa blev som tokig av glädje.
Kristin opererade foten och var tvungen att vara hemma några veckor. Hon kunde dock se efter Elsa i perioder så jag och pojkarna passade på att ge oss ut på äventyr på egen hand. 
 
 
 
Robert och barnens kusiner var på besök vid två omgångar (i en vecka) under våren. Det var riktigt kul för barnen och för oss vuxna, även om vi var lite stressade till och från...
 
Jonathan och Arvid var på dagis tis - tors 9-14 vilket innebar både rutiner, egentid med Elsa och lugn ro. Elsa och jag handlade också varje tisdag. De två nedre bilderna är från dagis och på Arivds bästa kompis Eddie som till slut blev riktigt sur på mig varje gång jag kom och tog hans lekkamrat ifrån honom. 
 
Jag har hunnit byggt om väldigt mycket på tomten under föräldraledigheten. Ibland var barnen med och framför allt Arvid älskar att gräva. Här har han byggt en liten stol att vila på. 
 
 
 
 
Lite blandade bilder. Vi satte upp en gungställning som var mycket populär och målade oss till påskfirande på dagis.
 
 
Till och från dagis tog vi oss med vagn, cykel, trampbil, bil eller till fots beroende på väder och vad vi skulle göra härnäst. Några dagar hade jag alla barn på cykel med cykelvagn.
När vi kom hem från dagis så åt vi alltid mellis och kollade sen på någon bbc-dokumentär om djur eller så spelade vi spel. Ibland tog jag med mig några av barnens dagiskompisar hem till oss. 
 
 Jonathan drack gärna lite kaffe när jag gjorde det. 
 
Emma (min syster) kom över ungefär en gång i veckan med lilla Ebbot, som växte från en liten typ 2 kg bebis till en 7 månader och 7 kg tung pojke.  
 
Arvid är världens mysigaste pojke men också världens envisaste. Det har blivit bättre men många gånger varade hans raseriutbrott i 45 min när han ville få sin vilja fram. Ibland orkade inte pappan och han fick t ex äta ur två tallrikar yoghurt på samma gång. Envishet kan också vara positivt då han lärt sig att cykla utan stödhjul. 3 år gammal! 
 
 
Sommaren bjöd på extremt soligt och skönt väder och stämingen blev mer avslappnad hos familjern Johansson. Mindre kläder och mer utelek ger mindre friktioner och bråk. Ibland blev hettan lite väl mycket som bilden på Jonathan och Arvid nere till höger visar.
 
På semestern tog jag och Robert med oss Jonathan och Arvid tillsammans med Hugo och Selma ut och tältade en natt. Det blev mycket lyckat och ett minne för livet. Vädret var en avgörande succéfaktor. 
 
Jag avslutar bildspelet där det (nästan) började. Jag tog tillbaka pojkarna till pulkabacken där de tävlat i bob 7 månader tidigare. Den sommarvarma bilden får stå som symbol på att tiden tickar på och att man får ta sig tid att njuta av nuet ibland. 
 
 
//Martin  
 
 
 

Skansen besök!

Förra tisdagen besökte vi Skansen. Faster Ellen gjorde oss sällskap. Från det vi lämnade hemmet började äventyret. Vi åkte tåg, tunnelbana och båt (och promenerade stundvis) och vips var vi framme! 
En mycket trevlig dag trots regnskurarna som kom och gick. 
















Vi tog spårvagnen till station och sedan tåget hem. 

//Kristin


På tur!

I fredags tog vi en cykelutflyckt till slagstaglass. Alla cyklade förutom Elsa så klart som liftade med pappa. Tog även med cykelkärran så Elsa kunde sova i när vi kom fram (hon somnade på vägen). 
Stora killen Arvid cyklar nu på egen maskin. Han har övat på dagis och hemma och har cyklat mycket under den här sommaren. Han är så duktig! 
Mmm...

//Kristin



Jonathans egna rum!

I vinter/vår så renoverade jag, Arvid och Jonathan hans nya rum. Har länge velat visat upp resultatet här på bloggen men tiden har flugit iväg. 
 
Det började med att riva ner den gamla tapeten och vi har slipat och spacklat enligt konstens alla regler. Bredspacka är svårt!
 
Jonathan har i stort sätt fått välja hur hans nya rum ska se ut men självklart så har jag hjälpt till och tyckt till. 
Han valde att han ville ha himmel i taket med moln och röda och vita väggar och sen tyckte vi att det passade mycket bra med en grön "balkongmatta" (ser då ut som gräsmatta inomhus). 
 
Se själv hur resultatet blev!
 
Ni ser en liten bit av den gamla tapeten som var målad lila av den tidiga ägaren.  
Hittade bakom den gamla tapeten " Det här rummet är tepetserat nådens år 1976-01-04".
Bra med hjälpredor.  
Målning av tak. 
 Maskeringstejpat!
Sågar till ett nytt skrivbord till Jonathan i MDF. ( hittade inget som passade så då får jag bygga ett eget). 
Många vändor med röd färg blev det. Tror det blev 6-7 strykningar.  
 Spickar upp träpanel. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Får hjälp av min pappa  med dom övre plankorna.  
 Så här blev det!
Snygg "solen"  taklampa. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alla barn har en egen brevlåda! 
 
// Kristin

Herrfallet

I helgen var vi bortbjudna till Herrfallet av min kära svärmor och svärfar Ali. 
Alla Martins syskon på den sidan var med och respektive. 
Två nätter sov vi där och vi hade två stora stugor och en liten. Tjejerna lagade mat på fredagskvällen, hamburgare bjöd vi på. Och killarna lagade mat på lördagskvällen och då serverades fläskkarré, potatis, såser och diverse annat. 
Allt var Gott! 
Det blev snack, bad och aktiviteter i lagom mängd. Ingen stress här inte😉. 
Det som var tråkigt var att Jonathan blev febersjuk (40 grader) på fredagen och var sjuk ända tills vi kom hem på söndagen. 
Tack Ewa och Ali för en trevlig helg! 
En av våra två stora stugor. 
Här klappar Elsa och Jonathan Zelda (Emma och Oskars hund)
Söta Molly och Elsa. 
Sjuklingen

Här rockar Martin loss med gitarren🎶
Ellen och Sixten. 
Fick besök av sex stycken får på söndagsmorgonen. Dom var riktigt närgångna och vi vågade oss inte ut förr än dom var borta. 

//Kristin

Simskola !

I fredags avslutade Jonathan sin 2 veckor långa simskola. Det delades ut Diplom och Jonathan hade gjort sig förtjänt av 4 st simmärken. 

Han har varje dag kommit med ett brett leende på läpparna, under och efter varje lektion. 
Simsättet han lärt sig är Crawl och ryggsim. Jonathan "simmar"sig framåt och han flyter men än del övning med mamma eller pappa skulle göra gott. 

Vår duktiga Jonathan❤️. 
Tredje från höger är Jonathan. 
Klädsim. 

Avslutning med glass!
Utdelning av simmärken.
En glad/stolt Jonathan. 
//Kristin






RSS 2.0