Vecka 30

Går nu in idag i vecka 30. Nu är det inte så lång tid kvar och julen kommer bidra med att tiden kommer gå lite snabbare.

Hon börjar få mindre plats att röra sig på och rörelserna känns bara tydligare och tydligare. Nu kan jag gissa vilken kroppsdel som putar ut ur min mage:).

Jag känner att inte orken räcker till och blir flåsig av minsta lilla.
Hoppas att snart få vara hel ledig och få tid för vila. Hoppas få svar om det i veckan.

//Kristin


Husägare!

Vi har nu blivit med hus! Alla papper är nu påskrivna och blev det i tisdags. Vi är så glada och huset har allt vi kan önska, stor hall, vardagsrum i vinkel med anslutande kök och ett lekrum i entréplan. Tre sovrum på övervåning och badrum. I källaren finns en charmig gillestuga, tvättstuga, hobbyrum, matkällare och det finns plats att bygga en bastu så småning om. Det finns också två öppna spisar, en på entré plan och en i källaren, härligt! 
 
Det finns mycket planer i våra huvuden med renoveringar och speciellt i mitt men en sak i sänder:). Vi ska sätta oss ned tillsammans och skriva en lista på vad som behöver göras och i vilken ordning och vad som ska inhandlas. 
 
Det är skönt att allt falller på plats och att vi (jag) kan pusta ut ett litet tag. Jag tycker den här väntan på besked och försäljningen av våran lägenhet och budgivningen på huset har varit psykiskt ansträngande men nu är det över. Snart ska vi börja packa så smått och rensa bland prylarna. Vi flyttar senast in i huset den 1 mars men förhoppningsvis lite tidigare. Detta innebär att vi är i stort behov av hjälp av familj, släckt och vänner med tanke på att nytillskottet till vår familj kommer någon gång i februari (beräknat 14 februari). 
 
Mot våra nya liv som husägare! Vi ser fram emot det och jag trodde nästan inte att denna dag skulle komma. Nu är dagen här!
//Kristin

En flicka blir det!

Igår var en mycket speciell dag! Igår tog jag reda på om det är en flicka eller pojke som jag har i min mage. En flicka är det! Tredje gången gillt! :). Det känns lite konstigt att nu säga: Nu sparkar hon eller nu ligger hon och vilar sig osv. Det här ultraljudet var ett såkallat tillväxtultraljud och fick reda på lite mer än bara könet. Det jag fick reda på är att hon är 30% större än vad hon borde vara och det menade barnmorskan på att det har med genitiken att göra. Så detta ska diskuteras med min barnmorska idag, på vårt inbokade besök. 
Så detta är förklaringen till att alla säger att jag är så stor:). En stor bebis tar större plats:). 
 
Efter det glädjande beskedet så blev det lite shopping och det var mycket fint som jag hittade. Ett besök på Polarn och Pyret där det handlades en del av min mamma. Och jag hittade söta kläder på Kappahl, som jag hade spant in under en längre tid:). 
 
Väl hemma så fick mina älsklingar reda på det genom att pappa Martin fick ett packet och i det packet låg det två rosa boddys, klänning och strumpbyxor. Han sken upp och Jonathan med. Arvid förstår lite lagom mycket. Han vet att vi ska få en bebis, tror jag:). 
 
En flicka hittades i magen. 
 
// Kristin
 

Hoppas hoppas!

Om det är någon som har missat så har vi hittat ett hus som vi är mycket intresserade utav och kan verkligen tänka oss att bo i. Möbleringen har redan tagit fart i mitt huvud:). 
Problemet är banken... Vi måste hitta spekulanter som vill köpa vår lägenhet innan vi får lägga ett bud på huset. Jättejobbig situation som tar mycket av ens krafter.
Nu idag har vi haft en andra visning på lägenheten och mäklaren tycker att det ser lovande ut med budgivare. Får se imorgon när han ringer runt och ser hur det verkliga intresset är. Hoppas hoppas! 
 
Vi är i stort sätt ensamma intressenter på huset och det är postivt från våran sida. 
Hoppas väntan tar slut och vi får ett resultat nu i veckan! Hur det nu än blir så vill vi veta. Vi sitter inte i sjön och trivs bra där vi bor nu men huset gillade vi verkligen och det är det som är irreterande. 
 
Jag håller tummarna och håller er alla bloggläsare underrättade:): 
 
// Kristin

Ultraljud

Har idag bokat tid på Mama Mia kliniken i Stockholm för ett könsultraljud. Ska dit måndagen den 19 november kl 09:00. Efter det tänkte jag gå runt i Stockholm och insupa huvudstaden och se vad som finns att inhandla. Julklappsköp kanske? 
Fick lov att ta en semesterdag för att få tiden att räcka till. 
Det är alltid trevligt att resa med sällskap... Om det är någon vän där ute som har lusten och tiden att göra mig sällskap så är det bara att höra av sig!
 
P.s. Skrev igår att jag var fullgången vecka 26 men kom på mig själv att det blev jag idag:). 
 
//Kristin

Vecka 26

Idag är jag fullgången vecka 26 och går in i vecka 27 imorgon.
Bebisen sparkar på riktigt bra i magen och nu när jag tittar på magen när den sparkar så rör sig hela magen.
Även mindre roliga upplevelser börjar göra sig tillkänna, sura uppstötningar och navelbråck.

I fredags så kände Jonathan bebisens sparkar för första gången och det tyckte han var roligt.

Vi vet inte än så länge barnets kön men imorgon ska jag beställa tid på Mama Mia kliniken i Stockholm.
Känner ett starkt behov av att veta och Martin också. Pojke som tjej så vill jag bara veta vad vad det är. Har känt av den "klassiska" spänningen med Jonathan och Arvid men nu kan jag konstatera att ta reda på könet innan är också en trevlig spänning som känns på ett annat sätt.

Bifogar en bild tagen på mig idag iförd i mina träningskläder. Jag håller fortfarande igång ned träningen, minst 2 gånger i veckan. Det känns jätte skönt att hålla igång och än så länge har jag lyckats hålla vätskan i benen borta ganska skapligt.


Kvalité

Att vakna upp när jag själv behagar och göra iordning en frukostbricka till sig själv och sätta sig i soffan framför ett tv program är i dessa tider kvalité! Det samma gäller för mannen. Martin sov tills han själv valde att gå upp och då hade jag avslutat min frukost och mitt tv tittande och började gör mig iordning. Samtidigt hade Martin gjort ordning frukost till sig och slötittade på tv:en. Det är INTE ofta det händer! 
 
Nu kanske ni undrar vad barnen är och det är naturligtvis inte hemma:). Vi var på en "Tack för flytten" fest hos TB och Bettan igår. Trevligt! Barnen har säkert haft det kanon hos farmor och farfar Ali. Dom ska komma hem när som helst nu! Våra små älsklingar!
 
//Kristin

Globen besök!

I söndags var jag, Jonathan, Fia och Vera i Globen och tittade på Walking with dinousarier. Vilken häftig upplevelse! Jonathan hade inga problem att sitta och titta på hela showen. Båda barnen var helt sålda och det var även vi vuxna. Det var en berättelse från begynnelsen av dinusariernas tid tills att dom utrotades.
En påkostad show som jag kan rekommendera andra att gå på (om dom kommer tillbaka något annat år). 
Här nedan ser ni några bilder prån showen som är tagna på min mobil och därav den mindre bra kvaliten.  
 
// Kristin

RSS 2.0