Julegranen kastas ut ut...

...ut!
Julgranen kastades ut igår på dagen. Den hade slutat dricka vatten och barrade så att man tröttnade på allt barr. Jag/vi tänkte först att den skulle få stå kvar till efter nyår men så blev det inte.

Barr överallt, suck!


Granen ute men allt barr kvar inne :).

Hittade en fin plats ute på terassen för grannen. Se så fin den blev med en ljusslinga (för utomhusbruk) ute, där får den barra så mycket den vill :).

Julen

Julen ligger nu bakom oss och nyår att se fram emot.
Vi har haft en mycket trevlig jul i hela tre julaftnar (torsdag, fredag och lördag) i rad och en liten kusinträff (mina kusiner som har Biderholt i efternamnet med respektive) hemma hos oss i söndags.

Julen är en sådan högtid som man inte vill ändra på några traditioner utan man gör samma sak varje år och det kan ju kännas tryggt. Eftertiden får man utforma egna nya traditoner med sin familj och det ser jag verkligen fram emot.
Vi får se hur nästa jul ska firas...



Jul i Kjula (torsdag)


Julaftonsmorgon med tomtegröt i frukostskålen.

Jonathan leker med sin tigermatta som han fick dagen innan (torsdag alltså) av farfar och farmor Bettan.


Fastrarna (Emma och Ellen) myser med Arvid i soffan under Kalle Anka.

Jonathan hälsar Tomten välkommen!

Jonathan var en liten tomtenisse som hjälpte tomten dela ut klapparna till alla.

Våran packethög!

Jonathan leker med sina nya leksaker.

Mormor och Jonathan blir dragna av pappa (Martin) på min brors gamla "Snowracer" på juldagen. Var i Hagnesta hela dagen ända till kvällen. En trevlig och avslappnande heldag och det kopplades av lite väl mycket för jag glömde ta bilder med kameran :).



Kusinträff på söndagen.

Vi har fått många fina julklappar, tack tomten!


Arvids julklapp från mormor och morfar (babygym och fårfällen).


Julklappen vi fick från TB och Bettan, stort tack! Nu har jag parkerat den andra dammsugaren i städskrubben, där den ska stå.
// Kristin

Tidig julklapp!

Igår hade tomten lämnat en tidig julklapp på vårat vindsföråd. Alla hjälpte till att bygga ihop presenten och presenten ser ni på bilden nedan, ett kök! Jonathan var helt salig!

Imorse ville han titta lite på "Hajar som hajar" innan vi gick iväg till dagis och han ville att jag skulle flytta fram köket så han kunde leka i köket samtidigt. Han lagade godis på spisen, som han sa. Han är så söt!


// Kristin

Kan själv!

Så kan det låta nu om Jonathan men ibland är det okej att få hjälp av mamma eller pappa. Här nedan brer han sin frukostmacka på egen önskan :), han är så söt.

Hans språk utvecklas mycket nu och ibland blir det till och med gramatiskt rätt. Det är så roligt att se denna utveckling och det innebär att man kan kommunisera mer mer honom och han en liten dialog.



// Kristin

Julstämning infinner sig...

...i familjenetunas hem!

Jonathans chokladkalender


Familjens årliga pepparkakshus!


Ny stjärnbelysning i vardagsrummet, inköppta på Hemtex.




Det blev en klassisk julgran i år. Vi brukar ha kungsgran annars.

Jonathan var med och klädde granen.

Misteln som inköptes på julmarknaden igår. Har fått några pussar under den men fler är välkomna!
// Kristin

Luciafirande

Klockan 13:30 började luciafirandet på dagis. Jag, Martin, farmor, morfar och farmor Bettan var med och fikade. Jonathan var lite pappig och ville inte ner på golvet för att leka med dom andra barnen.

Efter fikat så gick vi ut på gården för att titta på luciatåget. Jonathan får vara med nästa år i tåget, småbarnsavdelningarna får inte deltaga, tyvärr. Jonathan stod och sjöng med vid sidan om i alla fall, vad söt han är! Han tyckte det var roligt att titta på luciatåget. Först trodde han att det var ett tåg som man åkte på men så var inte fallet :).

En pappig Jonathan och ganska så nyvaken.


Står och väntar på luciatåget.




Jonathan och farmor Bettan vinkar hejdå till luciatåget.
// Kristin

Julmarknad

Idag är det tredje advent och vi tog en biltur till en julmarknad utanför Malmköping (Sparreholm, tror jag det heter). Jonathan och Arvids mormor och morfar gjorde oss sällskap, trevligt men otroligt kallt!

Jonathan tog en tur på hästryggen och sen berättade han vad vad han önskade sig av tomten som var på ett snabbbesök :).

Vi köpte med oss lite delikatesser med oss hem så som senap, marmelad och honung. Den årliga misteln blev också inköpt, så det är bara att komma över och pussas för er som känner er manade:).


Jonathan på hästryggen med blandad förtjusning.


Besökte tomten som gav Jonathan en tidig julklapp (chokladtomte).
// Kristin

Det nya tillskottet

Fåtöljen kom igår hem till oss och den levererades i två delar så det var bara att trycka ihop dom två så var det klart. Fåtöljen går att snurra och att gunga och nästan lägga sig raklång i, den är SÅ SKÖN!

Tack Mamma och Pappa för den här sköna julklappen!




P.s Ni alla är välkommna hem för att provsitta den D.s

// Kristin

Arvid glad

Arvid har sedan en tid tillbaka börjat skratta satt det låter och har nu försökt att fånga det med videokameran. Vill varna känsliga tittare vad som händer i slutet av filmen :).

 

// Kristin


"Välkommen till världen fest"

Lördagen den 27 november hade bjudit in till stor fest för Arvid. Vi bjöd på glögg, pepparkakor och knäck till att börja med. Martin höll ett tal till Arvid och varför han fick just namnet Arvid. Jag rundade av det hela med att säga att vi hade lagt ut en bok som gästerna gärna får fylla i ett litet meddelande till Arvid som han kan läsa när han blir större.

Vi bjöd på middag och fika och alla var nöjda och glada. Undermiddagen så hade vi lagt ut sånghäften som vi alla sjöng ifrån. Sånghäftena innehöll barnsånger och lite rolig information om Arvid. Trevlig stämning blev det!

Sedan blev det fiskdamm för barnen och filmtittande i "extra" rummet. Det blev present öppning och en del av gästerna började droppa av. Några av våra vänner stannade kvar längre och kvällen avslutades vid midnatt.

Farmor med flera har undrat varför vi inte hade någon "Välkommen till världen" fest för Jonathan och jag hade inget riktig bra svar på det men efter en tids fundering så har jag/vi kommit fram till ett svar.
Jonathan var ju alla familjers första barnbarn (nästan) och fick mycket uppmärksamhet jämt och ständigt. Det är inte lika lätt att få samma uppmärksamhet som första barnet fick och då kände vi att det passade riktigt bra med en egen dag för Arvid, en "Välkommen till världen" fest.












Bildspel på Arvid som rullade under kvällen.

Presentöppning


Kvällsmys med vänner.

P.s. Konstigt nog så blev det inte så många bilder tagna på hederspersonen Arvid. D.s.

// Kristin

Tummsugare

Arvid verkar favorisera tummen framför nappen. Vi vill helst att han suger på nappen för att det är ju lättare att ta bort nappen när det väl är dags än att ta bort tummen. Broschyrer vi fick utav BVC sköterskan (Anna) skriver att suga på napp motverkar plötslig spädbarnsdöd och att suga på tummen kan påverka barnets tänder så det utvecklas bettfel. Därför försöker vi att så fort han suger på tummen ersätter vi den med en napp.

P.S. i den här kylan som är nu så är det bättre att välja att suga på nappen D.S.



Se så söt han är när han suger på tummen...
//Kristin

RSS 2.0