Vecka 38

Nu är jag fullgången vecka 38 och hoppas att tösen snart vill titta fram. Ska imorgon till mödravårdcentralen och träffa min barnmorska. Får se vad jag får för besked. Hoppas hon tar beslutet att sätta igång mig med tanke på att bebisen är ganska stor och vill helst undvika kejsarsnitt.

Nätterna blir bara värre och värre och har sådana smärtor nu i mitt bäcken och runt om. Vågar ibland inte belasta benen/höfterna med rädsla av att bara falla ihop ner på golvet.

Kom ut kom ut NU!!!


Kan inte bli mer redo!

I veckan som var hade jag på agendan att vårda mina fötter och även att hinna med en klippning. I onsdags besökte jag Spakällan där dom tog hand om och vårdade mina fötter. Jag når tyvärr inte ner dit själv så då måste man ta hjälp av proffsen:). Klippning som jag hade bokat till fredag (1 feb) bokade jag om till fredagen som var (med tanke på att bebisen kommer eventuellt ut senast fredagen den 1 februari).
Nu är jag fullt redo för bebis!
 
Jag har även besökt Ikea i helgen men bebisen ville fortfarande stanna kvar inne i magen. Det måste vara mammas flicka (med tanke på att Martin gillar inte besöka Ikea mer än nödvändigt)!
Jag känner att något är på gång men inga seriösa värkar än:(.
Kom ut kom ut NU! ! !
Ny klippt!
// Kristin

Hjälpsam storebror!

På vägen hem från dagis (går från bilen). Barnen tycker det är kul att klättra över alla snöhögar på gården men Arvid får kämpa lite mer:). Jonathan hjälper gärna sin lillebror över alla högarna om hjälp behövs.
Vilken storebror!

 
// Kristin
 
 

Ibland har jag flyt!

Sprang av en händelse in på Åhlen´s idag och hittade en hissgardin (i tyget som ni ser nedan) som kommer att passa utmärkt till barnens nya rum. Halva reapriset var det så jag betalde endast 90:- för det och helt klart prisvärt! Tittade runt på övriga reaborden och fann tre stycken besticklådor som har det perfekta måttet till våra blivande kökslådor. Ibland har jag flyt! Köpte även ett Alfons Åberg dataspel till Jonathan för 25:-. Det var som hittat.
 
Ska senare idag iväg och hämta ett blocket fynd. En soffa som jag funnit och det är en likadan soffa som våran vita vi har hemma idag. Tänkte att dom skulle få stå tillsammans nere i gillestugan. Endast 1000:- betalar vi för den och med en helt ny vit klädsel ingår också i priset. Kanon!!!
// Kristin
 

 

Färdig bakad!

Idag är jag 36 veckor och 5 dagar gången. Jonathan kom ut just denna dag och man ser till antal veckor och dagar. Får se när den här lilla krabbaten behagar att komma ut.
 
Var idag på barnmorskemottagningen för det inplanerade ultraljudet. Idag skulle vi få reda på hur stor hon igentligen är. La mig upp på britsen och var lite smått nervös och det visade det sig att med 100% att det är en flicka som är där inne och att hon är stor och lång. Med 3 1/2 vecka kvar till BF så är hon nu den storleken som hon ska vara i vecka 40. Ultraljudbarnmorskan sa att hon får komma ut nu när som helst och gav lite tips och råd för att vi ska kunna påskynda det hela. Och vad som händer nu är att jag har nästa bokade tid hos barnmorska på fredag nästa vecka och om hon nu inte kommit ut till dess så kommer jag troligtvis få gå till förslossningen direkt och dom undersöker mig där och förhoppningsvis bli igångsatt. Tiden får utvisa vad som händer! (lite smått nervös)
 Vaggan är bäddad och klar för användning!
 
Ska imorgon till Spakällan och dom ska få ta hand mina fötter. Ska bli sååååå skönt och sen får bebisen komma:).
 
// Kristin
 
 

Vecka 37

Går nu idag in i vecka 37, upploppet känns det som:). Läget har väl inte förändrats allt för mycket förutom att tröttheten märks av tydligt. På nätterna när jag går upp för att gå på toaletten så har jag så ont i hela bäckenet så jag knappt kan gå utan stöd.

Sen börjar jag bli mer och mer orolig för navelbråcket som är opererat. Det svider till och gör mer och mer ont och det kanske inte är så konstigt med tanke på att ett metallnät är inopererat. När magen nu töjer sig kanske den inte pallar av trycket. Måste höra med dom på barnmorskemottagningen i nästa vecka när tillväxtultraljudet görs.

Är glad att jag lyckats hålla den mesta vätskan borta från benen och hoppas den fortsättningsvis inte gör sig allt för synbar. Vikten har jag också lyckats hålla tillbaka den här gången tillskickande från dom andra graviditeterna.


Vitvaror - Check!

Tiden rullar på och det börjar närma sig flytt. Ingen torktummlare finns i huset så det var ett MÅSTE att köpa, så det är nu gjort och har även tittat ut kyl och frys. Dagens kyl och frys är mindre än de vi väljer att köpa och är mer än 10 år gamla. I och med det så köps nya överskåp till kylen och frysen och ett intillliggande skafferiskåp med utdragbara lådor. Bifogar en bild nedan på hur det ser ut idag. 

 

 
Ja, det är en torktumlare med glasdörr!
Så överskåpen som är där idag går tyvärr inte att ha kvar med tanke på att nya kylen och frysen är högre så det måstes tas bort. Tanken är att såga med en sticksåg i översta listen (så listen närmast tacket blir kvar och sätter en smylist intill det nya överskåpet). Det är tanken och hoppas det funkar.

// Kristin

Ny dammsugare inköpt!

I veckan började dammsugaren att strula. Helt plötsligt så slutade den fungera! Dagen efter så undersökte jag saken närmare och det verkar vara något glapp i sladdfästet. Efter ett tags felsökning började den funka igen men vi känner att det kan vara bra att ha en till dammsugare så kan vi ha den gamla i källaren.
Det blev en Electrolux ultraone. Jag hade som önskemål med på/avstängning på dammsugarmunnstycket och det blev det.
Beställde hem den på torsdag förmiddag och hämtade ut den på Hemköp fredag eftermiddag. Bra service från cdon.se!

Så skön att dammsuga med!


Systugan har producerat!

Trots att vi snart ska flytta har jag svårt att inte ha ett syprojekt innan bebisen kommer. Innan förra graviditeten sydde jag två lapptäcken, ett till vaggan/vagnen och ett till spjälsängen. 
Denna gång fick jag inspiration av Sandra (Martins bror ,Robert, sambo). Hon hade sytt en filt till babyskyddet (bilbarnstolen) med uttag för bältet. På så vis behöver inte jag bylsa på med overallen varje gång jag ska ta mig från punkt A till punkt B. Mycket smart lösning! 
Sandra hade inget mönster som jag kunde få låna så jag googlade på nätet och fick lite idéer. Köpte en stuvbit som jag gjorde mönstret av och sedan överförde jag det till det "riktiga" tyget. Jag sydde ihop tre tygstycken (bomullstyg, tunn vadd och fleecetyg). Efter en tids pysslande blev det denna fina skapelse. Mycket nöjd! Får se vad jag tycker när jag använt den i praktiken. 
 
Tack Sandra för att du gav mig inspiration till denna skapelse!
Köpt en ny skötväska, den gamla var sliten. Har lagt till en mycket behövd detalj, spännbandet i mitten som håller ihop väskan. Vet inte riktig vad "Skip Hop" tänkte på när dom trodde att det skulle räcka med två klena magneter att hålla ihop "flärpen" på väskan. Gick till skräddaren och fick hjälp att sy dit båda tamparna. Se så fint det blev! 
 Detaljer.
// Kristin
 

Så söt!

Såg den här söta klänningen på Kappahl när jag var ute efter ett par strumpor till Jonathan. Köpte den inte men jag önskar mig den av någon i present när hon väl är född. Storlek 62 eller 68 blir bra:). 
 
// Kristin

Nytt år!

Nu lämnar vi året 2012 och ser fram emot ett händelserikt år, 2013. Året börjar med ett starkt startfält, vi får tillökning och blir husägare och jag har ett helt år av mammaledighet framför mig. 
Nu känner jag att jag kan pusta ut och inte oroa mig över att bebisen ska komma i slutet av året. Nu blir det en 2013 bebis! 
 
Nyåret firades här hemma tillsammans med våra nära vänner Fia och Andris och deras barn Vera och Måns. Upplägget var på så vis att barnen åt först och när dom hade gått och lagt sig så satt vi oss att äta. Vi bjöd på musselsoppa, västerbottenpaj, räkor, pilgrimsmusslor, bröd och sallad. Tummen upp för enkelhet! 
Till efterrätt bjöd vi på kladdkaka, hallon och grädde. Gott var det! 
 
//Kristin

RSS 2.0