Jonathans önskelista till tomten!

1. Någon slags bil som han kan köra med (visar lite bilder på bra förslag).
2. Parkeringsgarage (se bilder på förslag).
3. Makapaka mjukisfigur från barnprogrammet "I drömmarnas trädgård" (se bild nedan).
    (Finns att köpa  på ICA maxi till bra priser).
4. Upsi Daisy mjukisfigur från barnprogrammet "I drömmarnas trädgård" (se bild nedan).
5. Presentkort på kläder (man får mer för pengarna om man köper i mellandagsrean).
6. Kreativ leksaker (typ learn2play leksaker som finns på BR leksaker).
7. Leksaksbilar (han älskar att brumma och leka med bilar).
8. Instrument ( ex. litet elektiskt barnpiano som har lite roliga djurläten inlaggda).



   

  
 

 

// Jonathan

 


En lugn och mysig helg!

Denna helg har vi fått lite granna gjort i lägenheten. Bland annat så har vi packat upp några lådor så jag tror det är bara 5 lådor kvar, skönt! Vi har borrat hål i taket för den första taklampan (det finns inga uppsatta krokar för takbelysning, tråkigt nog). Det var ett hårt tak att borra i, vi fick lov att borra först med en liten borr och sen öka i storlek för att kunna komma någon vart med borrandet, jobbigt eller i för sig så var det inte jag som borrade men Martin verkade tycka det var jobbigt.

Vi hade gäster här i söndags utav familjen Bly. Lilla Vilhelm var här och spanade in läget, så liten och så söt. Man längar så själv efter ett litet fyre till....man får ge det tid.
Vi bjöd på en god lunch som var fläskkotletter med äpple och bacon crisp med klyftpotatis. Smaskens!
Till fikat bjöd vi på pannacotta som också den var så god, vi har verkligen överträffat oss själva, hi hi hi!
Det var så trevligt att ses...vi ses snart igen om två veckor på Vilhelms dop.


Josef har Jonathan i knät och Mia har lilla Ville i famnen.
 
Fika dags.
  
Vi tillsammans på ett kort (det sker inte så ofta)
                                                           
 
Vi fick i inflyttningspresent utav Josef och Mia + Ville.

Den utsökta pannacottan. Mumms

// Kristin

Secret santa!

Jag vill bara medela till min secret santa att jag önskar mig ett presentkort på H&M. Det är väll lite tråkigt att önska sig ett presentkort men kläder är det jag behöver ha.

// Kristin!

Nya matbordet och matplats

Nu börjar vi få ordning på stället, sakta men säkert. Lite tavlor kom upp under förra helgen, skönt. Hemmet blir mer personligare då.
Här nere kan ni se det nya införskaffade matbordet, vad tycks?
Vi köpte bordet på MIO, inte bara ett bord utan tre. Två matbord och ett soffbord, det andra matbordet står i "hobbyrummet" där jag kan ha min symaskin på, äntligen jag har så längtat efter en sådan plats. Snart är det väll dags för att sy en gardin till matplatsen. Vilken färg tycker ni att den ska vara?
Kanske någon färg som tavlan har???? Knyter det hela samman...

 


Läkarbesöket

Idag så ringde dagis till mig på jobbet och sa att det rann var från ögat och att det kunde smitta till dem andra barnen, så jag fick åka och hämta honom. Vi fick tid hos doktorn klockan 14:00, så det var bara att åka hem och ta det lilla lugna och äta mellis.
Väl inne hos läkaren så stack han hål på vageln  så det sprutade ut var. Jag har aldrig sett så mycket var någongång på en och samma gång. Det var inte populärt att vara fasthållen men det gick bra. Han har en duktig mamma som håller honom stadigt på plats, undersökningen går då snabbare. Doktorn skrev ut ögondroppar som man både ska droppa i ögonen (samma som tidigare) och ta en droppe och smörja på ögonlocken. Han blir hemma imorgon också och hoppas att han kan komma till dagis på måndag.   
 
Leker i väntrummet innan läkarbesöket.

// Kristin

Jonathan är nu laddad för vintern!

Har nu i dagarna köpt både vinteroverall och vinterstövlar till sonen. Det är ingen billig affär....Mormor och morfar betalade stövlarna (en tidig julklapp). Tack mormor och morfar för stövlarna// Jonathan.
Vi kollade (eller snarare jag) igenom kläd behovet inför vintern och såg då att han hade bara en overall (som han har ärft efter Marlcolm, från Polarn o pyret) och det räcker inte. Overallen som jag jag var intresserad av var från Kappahl modell:proxtec. Overallen var inte lätt att få tag på, typ slut i hela landet. Jag fick tag på en i Köping. Min arbetskolega bor åt det hållet så hon åkte förbi och köpte den, jätte snällt av henne.

Köpte vinterstövlarna från Vincent skor (nere i 21:an), hoppas dem håller med vintern. Jag har hört att dem har bra skor och hoppas att rycktet stämmer. Fick med ett par vantar som tack för att vi handlade skor hos dem. 

Jag och Martin ska fundera på vad Jonathan kan tänkas önska sig i julklapp. En önskelista kommer snart att publiseras på bloggen, håll span. Ler... 

 

// Kristin

Vår underbara son


Se så glad han är, trotts hans vaglar som han har i var sitt öga. Vaglarna har han nu haft i ett par veckor och dem blir bara större och större (iallafall i ett av ögonen). Vi var hos Anna på BVC i onsdags och hon skrev ut en ögonsalva som man droppar ner i ögonen. Jag hoppas vaglarna snart försvinner. 

Han är jätte duktig på att bygga med både duplo och vanliga klossar.

// Kristin

Ändring av gardinen

Jag blev inte helt nöjd med fyra band i gardinen och tyckte att det såg bättre ut med tre band.






// Kristin

Gardin uppsatt


Har nu fått upp gardinen som jag har sytt i sovrummet. Vad tycks? Jag är lite osäker om jag ska göra om det så det blir tre band som håller upp det hela istället för fyra band. Vad tycker ni? Sen kan man ju variera med färgen på banden.





// Kristin

Vårat sovrum

Så här ser vårat sovrum ut nu. Jag håller på med att sy en vit gardin som snart kommer på plats. Lägger ut en bild på den senare när den är uppsatt. Vi är väldigt nöjda med resultatet, älskar tapeten. Vad tycks?

 



 



Vad har hänt den senaste tiden och bilduppdatering...

Tiden rullar på...men nu har vi haft igång internet i drygr en vecka och från och med igår så funkar vår telefon (vi har samma nummer som tidigare).

Det händer så mycket nu med Jonathan utvecklig sedan han börjat på dagis. Har pratar mer men det är inte alltid man förstår vad han menar och sen har han börjat att räkna, skit häftigt. Jag kan tänka mig att han har lärt sig lite genom att vi räknar upp till 5 när vi ger honom D-vitamindropparna. Sen vet man ju inte om han förstår vad han säger och så men det är en annan fråga. 

Sen så har han sedan en dryg vecka tillbaka haft en vagel på hans vänstra ögonlock. För några dagar sen så fick han en till fast på det andra ögat, så ögonlocken ser riktigt svullna ut och imorse ringde jag till 1177 och dem sa att det är ovanligt bland barn att få vaglar och hon tyckte att vi skulle kontakta BVC och det gjorde jag. Jag åkte dit på morgonen med Jonathan och sjuksköterskan Anna tittade på honom och trodde också attdet var en vagel. Det finns ingen direkt behandling mot det, utan det försvinner efter ett tag. Om han besväras av det skulle vi boka tid hos doktorn. Vi avaktar och ser. 

Idag och resten av veckan har jag tagit ut semester för att komma iording i hemmet. Det tar både tid och kraft att komma iordning. Idag ska Jonathans dagis grupp fotografera sig och senare i eftermiddag ska jag gå dit och de ska ta ett porträtt bild på honom. Vilken dålig tajming med vaglarna på ögonen, men mne jag får sätta på lite puder på ögonen så tonas i alla fall rödheten ner.  

Mer bilder på lägenheten kommer varefter vi kommer iordning. Här är det lite bilder under dem senaste 3 veckorna.  

 
Jonathan älskar bananer.                 En pausfika mitt i allt flyttande.
 
Vårat nedpackade hem.                  Flyttlunch i den nya lägenheten.
 
Jonathan leker i en tunnel på dagis.   Han älskar att leka med löv.
 

 
Nu packar han upp sina leksaker.      Han har hittat var sugrören förvaras...
 
Här hjälper han mamma att tvätta...det blir ju inte alltid rätt.
 
Här inviger han sin lekplats på gården.  "Puffe" verkar komma till rätta.
 
                                                  Här tiitar han på barnprogram i sin nya fåtölj.
 
Här leker han med sin kompis Smilla.

Se så fint dem klappar "Puffe".

// Kristin

Bygga ihop inhandlade varor på IKEA.

Oj oj oj, vilken tid det tar att bygga ihop möblerna från IKEA. Mer tid än vad man väntat sig.
Har hållit på sedan lördags kväll (då vi kom hem från IKEA) och det tar aldrig slut. Visst är det kul att få möblerna och så men den här mellan fasen är inge roligt när allt är huller om buller.

Det blev i alla fall inhandlat garderob (den på bilden nedan), billy bokhyllor vita (hörnmodell), malm byrå i vitt med en svart/grå glasskiva uppepå (skitsnyggt) och badrumskåp (igentligen ett kökskåp men det funkar säkert i badrum också. Sen lite småsaker som lampor och sånt som blev inhandlat. Finliret blir inhanlat när vi har kommit iordning och ser vad som fattas. 

Ska också skriva det att vi fick igång internet i fredags förra veckan, skönt! Man känner sig så handikappad att veta att man inte har tillgång till det.
Ska som sagt bli bättre på att blogga men nu går all tid till att få ordning i hemmet.
Snart kommer hemtelefonen igång. Ska koppla in telefonen idag (om jag hinner) men då går det bara att ringa ut men någongång nästa vecka ska vårat telefonnummer fungera.  

                     
// Kristin

RSS 2.0