Julhälsning

Från oss, till er alla, önskar vi:

Önskar alla bloggbesökare en lugn och trivsam jul med massor av julmys!

// Familjen Johansson 

Årets nya Morron Zoo Jullåt!

Nu idag så var det premiär på deras nya jullåt....men jag tycker att den gamla (Julens 12 vedermödor) är mycket bättre. Döm själva...

Klicka på länken nedan för att höra låten:
http://www.rixfm.com/webbradio/frameset.php?type=audio

// Kristin

Rix Fm Morron zoo´s klassiska jullåt!

Jag och Martin letade igår som tokar efter Morron zoo klassiska jullåt som spelas varje år. Efter många försök så till slut så fann vi den. Den heter som orginaltitel "Julens 12 vedermödor".
Jag tänkte att jag lägger ut den på bloggen så ni hittar den lätt om intresset finns.

Länken till låten:
http://www.rixfm.com/webbradio/audio.php?mode=rixfm&id=1685

// Kristin

Vår underbara son!

Han är i en välldigt gullig och hjälpsam fas nu. Han tycker om att tex. packa upp maten när vi varit med och handlat och han älskar att plocka in disk i diskamaskinen när vi har ätit middag. Han vet vart allt ska stå till och med hans d-vitamindroppar och självklart ska han ställa in det själv i skåpet annars så tjuter han.

Han förstår även konceptet "Mistel". Om man inte är under misteln och frågar efter en puss, så är det inte alltid man får det (oftast nej just nu). Men om jag går till misteln och frågar igen och visar att misteln är över oss, då får man så många pussar man vill ha. Han är ju så underbar! 

Men ibland så är han också busig, som tex. igår så välte han granen. Allt vatten åkte ut på golvet och några kulor gick sönder som jag måste köpa några nya idag. Men men nu står granen stadigt upp igen och vi får hålla ett litet vakande öga på sonen i fortsättningen. 

// Kristin 


Julkänsla

Julkänslan börjar infinna sig hos familjen Johansson. Jag som lagar julgodis var och varannan dag, klappinhandling och
nu pricken över i:et, SNÖN ligger på plats. SMHI säger att den ska kunna få ligga kvar under julen, hoppas. Det var ju rätt så länge sedan vi hade snö på julen.   
Jonathans temp har både gått upp och ner och inatt hade han 38.5 grader och fram på morgonen och sen har den gått ner till 37,5 . Hoppas att den håller sig nere... Så förhoppningsvis går jag till jobbet imorgon och Jonathan till dagis.

Såg detta fina ljusinlindade träd (stadsparken) när jag var ut på en kort promenad för att få lite frisk luft.

// Kristin 


Vår lilla sjukling!

Jonathan fick feber igår kväll, den började på 38,6 och var nästan uppe på 40 grader. Han fick lite Ipren innan vi gick och la oss och då gick lite av febern ner och i morse så hade han 38 grader. Han känns fortfarnade varm efter lunchen. Vi har bara givit honom en dos med Ipren, vi tycker inte om att stoppa i honom läkemedel. Vi har sagt det att om febern överstiger 39 grader då ger vi honom Ipren. 

Här sitter han i mammas knä och äter upp det sista av maten.

Så här ser det ut utanför vårat vardagsrumsfönster. Det verkar som om det aldrig ska sluta snöa, underbart!
Kanske blir det en vit jul i år. Jonathan vill självkalrt ut i snön och leka men så länge han har feber så får han stanna inne.

// Kristin


Luciahelgen...

...har man haft fullt upp med att förbereda allt inför jul, med bland annat klappar, julgodis och julkort som ska skickas iväg.


Luciafika på dagis. Här har han en lussebulle i högsta hugg.


Här matar han sin far med lussebulle.

Vår lilla söta tomtenisse.

Först kryper pappa igenom tunneln och sen ...

...sonen.

Här hänger han och dinglar och svingar sig omkring.

Här har han raggat upp en partner.

Hemma på kvällen så får han för sig att stoppa in bollar under tröjan...

...se så rund och fin han är! Tar han sig på pattarna???

Nu är grannen klädd.  Se så fin den blev.

Nu har Jonathan blivit stor och vill inte längre sitta i sin badymatstol...Vi har nu byggt upp min gamla tripp trapp stol som jag hade när jag var liten.

Här äter han lite bulgur och svartqunoa från kastrullen efter middagen. Det verkar vara mer uppskattat nu än till middagen.
¨
Allt gick inte in i munnen, lite stannade kvar på hakan...men kastrullen är tom.

På den sista bilden ser ni att vaglarna han hade på ögonen inte är riktigt helt borta. Jag ska nog höra med Anna på BVC vad vi ska göra eller om dem försvinner med tiden.

// Kristin


Arbeta kväll

I Onsdags var min första kväll jag jobbade på jobbet. Jag gick dubbelt med en kolega för att kunna gå igenom rutiner och sådant.
Det var faktist riktigt skönt att jobba kväll...när alla andra kolegor gick hem vid 16:30 så var det bara jag och två andra sjuksköterskor och en undersköterska kvar, mycket skönt. Det infinner sig ett skönt lugn, även om det lite grann att göra hela tiden. Sen har man en bättre överblick på vad som ska göras och man jobbar i en bra liten grupp.
Sen är det ju också skönt att inte bara jobba dagtid utan variationen dag, kväll och helg, som är skönt. Den 18 januari ska jag börja att gå på schema och det ser jag fram emot. 

Ska idag efter lunch till dagis på luciafika, det ska bli så trevligt! Lägger ut bilder från luciafikat sen.

// Kristin 

Helgens aktiviteter!


 
Jonathan inviger den nya overallen. Han kommer verkligen synas i vintermörkret.

Här matar Jonathan änderna i stadsparken. Änderna blir bara fler och fler med tiden...

... och här blir dem lite väl närgångna, så då ger vi oss vidare till en lekpark.

Här står Jonathan trygt i mitten av en snurrkarusell. Först så ställde pappa Jonathan på ytterkanten och Pappa snurrade på och givetvis så föll Jonathan av karusellen.... men Pappa då!!!

Linnea gör oss sällskap delar av Lördags kvällen. Här sjunger dem sången "I ett hus i skogens slut", den sången älskar Jonathan att sjunga eller snarare göra rörelserna till. Den sjöngs ända till Linnea inte hade några krafter kvar.

På söndagen var vi på Vilhelms dop i Uppsala. Han döptes i Domkyrkan. Man glömmer hur stor domkyrkan verkligen är.

Här har Jonathan fått den tredje eller jag har tappat räkningen på hur många påfyllningar med russin Jonathan har fått under dopfikat hos Josef, Mia och Vilhelm Bly.
Tack Josef för att du var så snäll att fylla på min mugg med russin // Jonathan.

Se så glad han är.

Här tror sig Jonathan att han har gömt sig, kan ni se han?

Han har gömt sig i sin "lektunna". Den kan man tydligen använda till mycket.

// Kristin

NEJ, NEJ, NEJ

Jonathan är nu och har varit inne i en NEJ fas under en tid tillbaka. Vad man än säger så säger han med största sannolikhet NEJ. Det börjart blir lite tjatigt. Hoppas den försvinner snart. Om han inte får som han vill så sprutar tårarna. Man får välja sina strider.  

Men han också en sådan där gullig, rar och busig kille.


Se det snöar...

...jag ser det snörar
det var väll roligt, HURRA!
Nu är det vinter, nu är det vinter på våran blogg som det ska va.

Man är inte alltid på topp!

Det har inte varit så mycket aktivitet på den här bloggen den senaste veckan. En förklaring är att jag har inte mått så bra. Min mage har inte varit där den ska vara. Den har varit svullen, magsmärtor och mycket illamående. Har varit orolig om det är någon komplikation efter missfallet eller om det skulle vara utomhavandeskapsförgifning eller liknade.
Så jag har sökt akuten för mina besvär och blev inlaggd på avd 81 (kirurgavdelning). Gynläkaren undersökte mig och konstaterade att det inte var något gynokologiskt fel på mig och det var jätte skönt att höra. Sen fanns det väll en misstanke på blindtarmen och den missstanke finns väll fortfarnade kvar. Jag ville åka hem och fick göra det, vilket är skönt, saknade Jonathan så mycket (och Martin så klart). Ska nu avakta och ta det lungt hemma och se om magontet släpper eller om det förrvärras och om jag får feber. Om det förrvärras så ska jag kontakta dem igen. 

Har inte så mycket krafter nu och har svårt att äta pga illamåendet som jag får efter det jag har ätit. Det som verkar funka är små måltider som är snäll mot magen. 

Hoppas på att jag snart ska må bra igen.

// Kristin


Julmarknad

I söndags så var vi på julmarknad i Mariefred och mormor och morfar gjorde oss sällskap. En välldigt dimmig men en mysig dag. Bilden nedan för så ser ni en liten glimt sol, det var vackert. 
Julmarkanden var ok men inte mer...det är nog ingen vi kommer att återkomma till. Det kanske blir som en slags tradition,  just att prova nya julmarknader varje år, tills man hittar den "perfekta". 
Vi visst att Radermashersmejorna  här i stan hade julmarknad samtidigt men den har vi varit på och ville som sagt prova på något nytt.  


En fin far och son bild nere vid hamnen i Mariefred.

Här matar Jonathan änderna med digestivekex...och det verkar uppskattas, av både honom och änderna. Man glömmer så lätt att det enkla och det simpla som att mata änder är roligt. Det kommer man ju ihåg från sin barndom. Nu hedanefter blir det många besök i stadsparken  med brödskulor till änderna där.
 
Mistel som inhandlades på julmarkanden. Få se om den funkar....har givetvis testat den så fort jag fick upp den på plats och den verkar funka alldeles utmärkt.
 
Dörrkrans som också den inhandlats på julmarknaden. Har pyntat upp den själv med äpplen, kanelstänger, torkade apelsinskivor och det röda bandet.

// Kristin


RSS 2.0